Mi s-a oferit SPAGA!
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Acum , in Romania se dau bani si nu altceva DUPA operatie cel mai des nu de frica ci pt. ca , si citez "saracul doctor , si asa are salar mic".
Ma faci sa zambesc amar, cata energie pui in a da o fata umana spagii si a scoate basma curata medicii lipsiti de moralitate si profesionalism. Eu eram studenta si medicul cu care am nascut stia asta si nu s-a pus nici o clipa problema 'saracul medic are salar mic' ca tocmai terminase de construit case la copii. Iar daca medicii astia ar fi asa 'umani' de ce nu mi-a zis: tine banii si cumpara ce-ti trebuie la copil ca esti studenta si nu ai salar? A bagat banii in buzunar si si-a vazut de drum. Nu am avut parte nici macar de o consultatie dupa nastere, la 3 zile am fost trimisa acasa fara sa se uite cineva la mine, nici cat am stat in spital si nici la externare. Intr-una din zile mi-a luat o asistenta temperatura, asta a fost tot. Normal ca am dat bani si a 2-a oara cand am nascut, pai daca cu recomandari si bani nu a venit medicul prima data sa ma vada dupa nastere, fara bani am putut usor sa-mi imaginez ca nu va veni nici cand nasc
![](bang.gif)
quote:
iti garantez ca daca s-ar majora salariile si ar ajunge a adevarata valoare a muncii prestate
Fara gluma dar eu cred ca salariile medicilor din Romania sunt echivalente cu prestanta lor. Nu ma refer la niste medici anume ci asa global, salariu dezastru la prestanta dezastruoasa. Ideea e ca omul de rand nu are nici o vina ca salariile medicilor sunt atat de mici, el plateste asigurarea de sanatate. E atat de incorect sa puna medicii in spinarea pacientilor faptul ca nu au salarii si sa mulga pacientii de bani ca sa-si completeze veniturile. Poate ar trebui sa se discute cu casele de asigurari, cu ministerul, etc. Dar motivul pentru care pacientul ajunge victima este din nou faptul ca nu se poate apara in sistemul medical. Si atunci personalul medical devine un mare bully care a prins pe cel slab si nevinovat si il face sa platesca pentru greselile altora. De fapt medicii nu sunt capabili sa se uneasca intr-un sindicat puternic, sa faca presiuni asupra colegiului, asupra caselor de asigurari si ministerului ca sa-si caute dreptatea. E mai simplu sa intretina un sistem de spagi sau cadouri cum vrei sa le zici, moralitate...ce-i aia?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Bird, am spus ca sunt doctori care nu merita sa practice.
Mai trebuie sa spun la fiecare post ?
Celor care au spu ca se dau bani ca sa te trateze bine si sa nu faca lucrul de mantuiala , va anunt ca asta este scuza celui care da bani, ca ii da ca sa fie tratat bine. De fapt ii da pt. altceva , dar ma rog.
exceptand exemplarele care pretind bani sau trimit asistente sa-ti spuna suma si referindu-ne la cei care nu cer , chiar credeti voi ca eu de exemplu , om care am muncit 6 ani in facultatea asta , si am invatat mii de pagini, mi-am tocit coatele si neuronii in sesiune , m-am chinuit cu rezidentiatul , cu obtinerea unui loc in spital , am trecut prin salar de toata jena care nu-mi ajungea nici sa ma intretin pe mine o luna , m-am expus la jdemii de riscuri, am stat nopti intregi in spitale , am muncit de numa , samd , dau cu piciorul la toata munca mea de-o viata pt. un amart de plic cu 500 de euro?
Chiar credeti ca doctorii daca nu primesc plicul nu va trateaza , sau in lco sa scoata uterul si ovarele lasa o bucata de uter acolo?
Credeti ca cineva isi risca munca de o viata , bunastarea familiei , risca sa intre la inchisoare pt. 500 de euro?
Eu as spune sa va mai ganditi la motivele pt. care se dau bani .
Ca sunt nesimtiti , da , sunt peste tot , dar de aici si pana la a generaliza si la a compara doctorii cu calai e cale lunga.
Bird , eu nu dau nici o fata umana spagii pt. ca nu am de ce . Eu nu du bani pt. servicii la nimeni , daca mi se cer tot nu dau, am spus deja ca cei care pretind bani sunt penibili.
Ca dupa operatie eu vreau sa-i dau ceva in semn de multumire doctorului , fara sa fiu constransa de ceva e strict problema mea , si numai spaga sau mita nu se numeste.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
dama spune:
quote:
Originally posted by XIO
Bird, am spus ca sunt doctori care nu merita sa practice.
Mai trebuie sa spun la fiecare post ?
Celor care au spu ca se dau bani ca sa te trateze bine si sa nu faca lucrul de mantuiala , va anunt ca asta este scuza celui care da bani, ca ii da ca sa fie tratat bine. De fapt ii da pt. altceva , dar ma rog.
exceptand exemplarele care pretind bani sau trimit asistente sa-ti spuna suma si referindu-ne la cei care nu cer , chiar credeti voi ca eu de exemplu , om care am muncit 6 ani in facultatea asta , si am invatat mii de pagini, mi-am tocit coatele si neuronii in sesiune , m-am chinuit cu rezidentiatul , cu obtinerea unui loc in spital , am trecut prin salar de toata jena care nu-mi ajungea nici sa ma intretin pe mine o luna , m-am expus la jdemii de riscuri, am stat nopti intregi in spitale , am muncit de numa , samd , dau cu piciorul la toata munca mea de-o viata pt. un amart de plic cu 500 de euro?
Chiar credeti ca doctorii daca nu primesc plicul nu va trateaza , sau in lco sa scoata uterul si ovarele lasa o bucata de uter acolo?
Credeti ca cineva isi risca munca de o viata , bunastarea familiei , risca sa intre la inchisoare pt. 500 de euro?
Eu as spune sa va mai ganditi la motivele pt. care se dau bani .
Xio, vrei raspuns sincer la intrebari ridicole? Da, eu una nu chiar cred, ci sunt mai mult decat sigura ca nu sta niciun medic sa gandeasca asa cum pretinzi tu...ca nu-si risca aia si aia pt 500€. Si asta tocmai pt ca spaga asta/cadoul pe care o dau pacientii doctorulor a devenit ceva atat de natural si normal pt ei, ca nici nu se mai sinchisesc de etica si de frica pierderii postului...care post sa fim seriosi nu si-l pierd ei nici in cazuri grave de malpraxis, si si l-ar pierde pt un plic de 500€ inmultit cu numarul de pacienti pe zi? Ha, ne faci sa radem cu pofta...dar e trist de real.
![](gravida.gif)
![](avion.gif)
![](images/user_woman.png)
papadie spune:
quote:
Originally posted by bird70quote:
Originally posted by XIO
Acum , in Romania se dau bani si nu altceva DUPA operatie cel mai des nu de frica ci pt. ca , si citez "saracul doctor , si asa are salar mic".
Ma faci sa zambesc amar, cata energie pui in a da o fata umana spagii si a scoate basma curata medicii lipsiti de moralitate si profesionalism.
Bird n-ai inteles nimik! XIO promoveaza spaga de placere, nu spaga de nevoie. Parca nu stim cu totii ca de placere merem la doctor...
![](icon_smile_big.gif)
![](iaobere.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Papadie, adevar graiesti cu "placerea de lux". La nastere, am dat o groaza de bani la tot ce misca in jurul meu, de la medic la infirmiera. Si asta pt ca sa se poarte mai frumos cu mine si cu copilul meu. La medic, se stia ca taxa de nastere (naturala) era de 100 E (de fapt asta a fost tot, medicul meu a avut mereu grija de mine si fara altceva in plus). La asistente, intre 100-200.000 lei. La infirmiere, 10-50.000 lei. Dar, trebuie sa recunosc ca erau in acelasi salon cu mine, niste fete cu cezariana ce nu dispuneau de bani si li s-au facut tratamentele si au beneficiat de grija la fel ca mine. Deci, a doua oara (daca voi mai naste), n-am sa mai fac aceeasi greseala. Si eu cred ca se perepetueaza acest sistem al spagii din frica. Am intalnit o singura asistenta la neonatologie, care mi-a refuzat banii (din pacate se lucreaza in ture, asa ca n-am prea prins-o) si era mereu cu zambetul pe buze, se vedea ca ii placea ce face. Deci, se poate. Restul aveau o scarba pe fatza, de zici ca lucrau la adunatul gunoaielor...vasazica, eu am platit sa le vad o expresie mai dragalasha...
In rest, am tot fost in Timisoara la medici (la reumatolog, la urolog, pediatri), n-am dat nimik si s-au purtat foarte corect cu mine. De fiecare data. Asa ca eu experiente neplacute le-am avut doar la maternitate, si trebuie sa recunosc ca nu cu doctorii, ci cu asistentele....eu chiar nu pot generaliza, vb strict din punctul meu de vedere.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
trischa spune:
mama mea dupä ce a fost operatä de fiere a trebuit sä-i fie pusä o plasä sä-i tinä intestinele si binenteles cä nu i le-a putut tine prea mult cä s-a rupt si a trebiut pusä alta,apoi s-a descoperit cä are ceva noduli la sän si medicul care a operat-o sä fie sigur cä face treabä bunä i-a scos si sänul.apoi s-au piedut probele anatomo..patologice dar dupä un timp s-au gäsit?????au urmat citostatice,analize,controale......si fäcändu-si mama un set de analize primeste rezultatul si toate erau bune(analizele) asta pänä seara cänd i se face räu si ajunge la spital operatä de urgentä-peritonitä-.nemafiind nici o venä bunä medicul ii face un cateter la picior si tot ce i s-a administrat a trebuit sä meargä prin cateterul in cauzä.spun a trebiut pt cä s-a dus pe längä si urmärile:vene blocate,piciorul cät tancul etc.mama pensionatä medical cu 280 lei pe lunä.spagä?????da si cerutä de la obraz iar ce ar trebui fäcut nu mä lasä regulamentul acestui forum sä vä zic.sänätate sä aveti!
flaviutza spune:
Xio, vrei raspuns sincer la intrebari ridicole? Da, eu una nu chiar cred, ci sunt mai mult decat sigura ca nu sta niciun medic sa gandeasca asa cum pretinzi tu...ca nu-si risca aia si aia pt 500€. cu bebe2 & David, pilotul "avid"
(18.11.04)
[/quote]
sa iti spun eu ce n-au riscat (si ii inteleg) niste doctori de garda din tg jiu. n-au riscat sa se bage la o operatie rapida ,cu coopilul angajat. au preferat sa dea din umeri. repet,ii inteleg.cel mai probabil eu traiam, dar copilul sigur nu.
Si totusi s-a gasit unul ,seful de sectie, un nebun care daca nu faci cum spune el(plimbat din doua in doua ore dupa cezariana,unghiutele taiate din carne sa nu infectezi cumva copilul,etc) te cearta si injura ca la usa cortului.
Nu a vrut sa ia plicul din mana lui barbatu-miu, ii tot zicea ca discutam dupa operatie.
dupa mine, a mai operat pe una, de etnie rroma, care nu i-a dat NIMIC. si zau ca s-a purtat la fel, perfect, cu ambele.perfect inseamna vizita de doua ori pe zi, ne intreba de una de alta, ne explica ce va urma, cand trebuie sa venim la medic de urgenta,care sunt semnele complicatiilor etc.
Am fost ingrijita,conditii mai mult decat ok,pat cu telecomanda,infirmiera sa ma plimb in primele zile, ajutor la toaleta locala, cezarienele erau bagate primele,ajutate, toaleta ni se facea la pat...super ok.
La fel pentru toata lumea..indiferent daca ai cotizat au ba.
fetita mea a stat la salonul parasitilor.pentru ca eu aveam dureri cumplite de cap si nu ma puteam deplasa la ea in primele zile.cand am inceput sa umblu, primul lucru, le-am bagat frumos in buzura tuturor asistentelor, doctoritei ce s-a ocupat de bebea in primele clipe cu incubatorul,ventilatorul etc, bani la greu. sa stiu ca al meu copil va primi toata atentia.
cand m-am dus a doua zi la copil, toti parasitii aveau pampi si trageau NAN la biberon. am intrebat cand sa aduc o cutie noua de lapte pt fi-mea...mi s-a raspuns ca nu-i nevoie ,ca doar din banii mei(spaga) vreo doua saptamani or sa aiba toti laptic bun si pampi.
Ah, mi-au spus sa-mi rog familia, daca poate ,cand vine cu mancare sa aduca niste fructe ,sau un piureut de legume proaspat...aveau doi care ajunsesera la diversificare si nu se indurau sa-i trimita in leagan.
Jur cu mana pe inima...toti copilasii din sectia neonato de la spitalul tg jiu sunt(erau acum 3 ani) schimbati,spalati, hraniti,uneori purtati in brate in salonul asistentelor. nu mi s-a intamplat sa o gasesc niciodata flamanda ,nespalata,chiar daca uitai sa aduci pampers ti-l schimbau in scutece de spital mai des.
Cel mai frumos lucru de care imi aduc aminte...cum tipa tanti Mita(infirmiera) ...avea o voce pitigaiata...la 6 dimineata..."mamicile la alaptat"
Sunt doctori printre doctori. la fel ca in orice alt domeniu.
In schimb, secretarele de la faculta....DE TOATA JENA. asteapta...si iar asteapta. si nici de-a naibii nu le dau nimic. mai bine stau 3 ore la coada...de la mine n-or sa vada in veci nici plicul,nici ciocolata!
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
bird70 spune:
quote:
Originally posted by XIO
...dau cu piciorul la toata munca mea de-o viata pt. un amart de plic cu 500 de euro?
Nu dau cu piciorul la nimic pentru ca nu exista un sistem functionabil prin care sa fie reprimati. Daca 3 medici gasiti vinovati de moartea unui copil in Arad au primit mustrari
![](bang.gif)
quote:
Eu nu du bani pt. servicii la nimeni , daca mi se cer tot nu dau,...
Nici eu nu am dat pana cand am considerat mult prea riscant. Pot sa fac pe eroina cand e vorba de sanatatea mea dar nu cand e vorba de viata copilului meu. Eu cred ca ar trebui sa incerci sa asculti ce spun fetele astea pe forum: le este FRICA de spitale, de medici, de ceea ce se intampla acolo. Lasa atitudinea asta autotstiutoare, ca stii tu mai bine de ce dau altii spaga, asculta si oamenii iti vor spune de ce au dat
![](icon_smile_wink.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Bird , daca ar fi adevarate povestile cu nenea doctorii care te lasa sa mori daca nu sari cu banii inainte sa intri in sala de operatie nu ai vedea un ca cu pacientul mort , ai vedea mai multe.
Pt. ca aici asa se spune "cine nu da " nu este tratat cum trebuie.
"cine nu da" inseamna mai multe pers. , implicit ar insemna mai mult morti "ciudate" , mai multe pers. tratate necorespunzator , samd.
Si mie mi s-a cerut fix inainte sa intru in sala , fix inainte de cauterizare la niv. fetei. Trebuia sa fug mancand pamantul , ca sa nu-si bata joc doctorita de fatza mea si sa-mi faca cin stie ce , in schimb am stat , mi-a cauterizat ce aveam si am plecat fara sa intind un ban.
Hai sa lasam povestile de adormit copiii, tu nu-ti dai seama de ridicol?Se vorbeste dspre TOTI doctorii la care daca nu dai spaga nu te trateaza bine sau te lasa sa mori pe masa , si tu imi dai exemplu un caz de la Arad. Daca asa statea treaba, din 5 pacienti pe zi 2 erau morti sau ciopartiti, ca deh , banii inainte.
Astea sunt povestile "stimulante" pt. multi ca sa dea un ban ;)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
bird70 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Bird , daca ar fi adevarate povestile cu nenea doctorii care te lasa sa mori daca nu sari cu banii inainte sa intri in sala de operatie nu ai vedea un ca cu pacientul mort , ai vedea mai multe.
Dar cine a zis ca e vorba de un caz
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](cuplucasatorit.gif)
quote:
Pt. ca aici asa se spune "cine nu da " nu este tratat cum trebuie.
Nici cine da nu e tratat 'cum trebuie' dar asta depinde de ce standarde ai si ce crezi ca trebuie. In Romania daca se poarta cineva omeneste cu tine in spital, gata sunt incantati oamenii de parca asta nu ar fi normal. Depinde cum definesti normalul. Dupa normalul meu, situatia in Romania este dezastruoasa iar cei care au posibilitati sa dea spaga reusesc poate sa ajunga la limita suportabilului. Uite un exemplu:
quote:
Jur cu mana pe inima...toti copilasii din sectia neonato de la spitalul tg jiu sunt(erau acum 3 ani) schimbati,spalati, hraniti,uneori purtati in brate in salonul asistentelor. nu mi s-a intamplat sa o gasesc niciodata flamanda ,nespalata,chiar daca uitai sa aduci pampers ti-l schimbau in scutece de spital mai des.
Femeia asta se jura ca la sectia de neonatologie copiii erau spalati, schimbati si hraniti si ...uneori chiar purtati in brate. Asta nu este ceva NORMAL???? Nu este ceva la care te astepti in mod firesc sa se intample? Trebuie sa pice omul pe spate cand da peste o sectie in care lucrurile merg asa cum ar trebui? Cat de ridicol si anormal este ca cineva sa fie impresionat de asa ceva? Pai copiii aia erau in spital sau in lagar de concentrare? Normal ca erau spalati si hraniti, ce este asa impresionant in asta?
quote:
"cine nu da" inseamna mai multe pers. , implicit ar insemna mai mult morti "ciudate" , mai multe pers. tratate necorespunzator , samd.
Romanii mor cu 10 ani mai repede decat australienii, mortalitatea infantila este intre 5 si 10 ori mai mare (in functie de locatie) si totusi numarul medicilor si a altor cadre medicale raportat la populatie este similar. Ce parere ai?
quote:
Trebuia sa fug mancand pamantul , ca sa nu-si bata joc doctorita de fatza mea si sa-mi faca cin stie ce , in schimb am stat , mi-a cauterizat ce aveam si am plecat fara sa intind un ban.
Tu compari o alunita cauterizata care dureaza maxim jumatate de ora cu boli cronice care necesita vizite repetate la doctor sau o nastere? Tu nu ai dat la doctorita care ti-a scos alunita, big deal. Daca sufereai de o boala cronica si aveai nevoie de doctorita aia o data la 2 saptamani, aveai nevoie sa iti dea trimiteri la analize, retete compensate, internari pentru interventii la spital...nu plecai asa senina. Pentru ca a 2-a oara isi pierdea doctorita interesul pentru tine din cauza ca ai uitat pliculetul. Sunt oameni care depind de medicii care ii trateaza si acre nu isi permit sa strice relatia cu ei, asa ca dau, de nevoie, de frica.
quote:
si tu imi dai exemplu un caz de la Arad.
Stii ce e asa de cumplit la cazul din Arad? Ca nu au spus parintii copilului ca medicii aia sunt vinovati, nu a spus vecinul sau bunica, Colegiul Medicilor a facut o ancheta in urma careia a stabilit vinovatia medicilor in moartea copilului. Si pentru aceasta isprava cei 3 medici au primit mustrare
![](cuplucasatorit.gif)