Fetele din America (85)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Adica eu am visat ca fiu-meu a fost la gradi publica si fara bani. Asa o fi, eu ma retrag. Credeti ce vreti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Am revenit si cu dovada acesti propuneri:

http://en.wikipedia.org/wiki/California_Proposition_82_(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Simina, mama, stau si eu la o aruncatura de bat de tine. Si crede-ma ca preschool nu e gratuit NICAIERI in CA. Doar kindergarden, iar acolo stiu ca merg copii de la 5 ani. Poate l-or fi luat la kindergarden ca e mai inaltut si nu era clasa plina. Dar preschool nu e gratuit. Sa-ti spun cat platesc eu?!

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Am un anisor deja!

3 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Aaaa, deci nu am visat, mint! Bine ca mi-ati deschis ochii.

Carmen, la ce aruncatura de batz stai tu de mine? Si ce aruncatura e aia de peste 60 de mile, ca atunci cind am venit am locuit in alta parte?! Editrez ca sa specific ca eu nu sint "mama" sau in alt fel cu nimeni. Multumesc.

Atunci cind ne-am mutat aici si am transferat dosarul copilului la kindergarten pe care a urmat-o dupa aceea, mi-a zis directoarea scolii ca am ales bine gradinita aceea, fiind printre cele mai bune. Imi pare rau ca nu l-am pus inca inainte de a sosi in US pe lista de asteptare a uneia dintre gradinitele cu program prelungit (8 sau 9 ore/zi), tot free, ca am fi avut si noi mai mult timp pentru munca. Dar ne-am descurcat si doar cu 3 ore jumatate pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Eu stau taman pe coasta cealalta, si iti zic sigur ca daca nu te incadrezi la low income nu e gratis. Abia atunci e subventionat de stat, cu ii subventioneaza pe cei pe welfare. Poate ca pe cine stii tu cu preschool gratis face parte din categoria asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Simina, calm down. N-am zis ca minti, ci doar ca eu cred ca Andrei a fost de la inceput la kindergarden (vezi ca si tu ai zis cateva mesaje mai sus ceva de genul Kindergarden sau cum s-o numi). Legile difera, daca difera, de la stat la stat, nu de la county la county.
Iar 60 de mile, eu zic ca e totusi o aruncatura de bat, la distantele din california. Tu, ce zici? Hai, nu te supara, ca n-am nimic cu tine!

Edit: atunci mai mult ca sigur ca e motivul de care zice Laura, ca toti am fost low-income cand am venit aici! Deci, norocoaso! Ai scapat de plata la pre-K!

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Am un anisor deja!

3 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Nu avea cum sa-l primeasca la kindergarten (aia de e anul pregatitor in scoli, inainte de first grade), ca copilul avea doar 4 ani. Ca sa il inscrii la kindergarten trebuie sa aiba 5 ani impliniti. Iar gradinita la care a fost face parte din programul Head Start, este free (statul plateste pentru ea), este foarte buna (copiii care au fost la Head Start au avut rezultate mai bune la scoala decit copiii de la alte gradinite) si intr-adevar ne-au cerut proof of income. Dar parintii care veneau sa-si ia copiii acasa aveau niste masini.... mama-mama. Deci nu stiu cit de low income erau cu totii. Unde a fost copilul meu erau multi asiatici si mai putini hispanici sau afro-americani. Probabil ca asa era zona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Deci revin la ce-am afirmat mai sus- copiat de pe site-ul Head Start-ului. Head Start serves the child development needs of preschool children (birth through age five) and their low-income families.

Sa nu inducem lumea in eroare, lume care poate mai citeste pe aici si cred ca in America toate-s bune si frumoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Si pre-school mai e gratis ptr copii cu nevoi speciale.

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Simina, sa vezi cum aratau unii la NY care cumparau cu food stamps, si in ce case locuiau!
Nu stiu cum e prin alte locuri, la NY am platit Pre-K. Sint pentru toate buzunarele. Noi chiar am fost la una scumpa, am mai stat si toata noaptea la coada ca sa ne inscriem. Pina la urma am fost dezamagita.
A doua oara am ales una care era cea mai aproape de noi. Spre surpriza mea a fost excelenta! Depinde de persoana la care nimereste copilul.
Presupun ca si aici costa, inca nu stiu. Acusi incepem sa ne interesam. Na, ca o luam de la capat!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput