reteta Sangria - va rog

Stiti cum se prepara sangria?
Ce ingrediente trebuiesc folosite?
Multumesc
Raspunsuri

crys1973 spune:
Sangria
Ingrediente:
2 l vin rosu (de Rioja sau orice vin rosu dulce si aromat), 7-8 linguri zahar, 3 lamii, 4 portocale, 2 piersici, 2 pere, o ramura scortisoara, 1/4 l apa minerala, 50 ml brandy (sau cognac)
Mod de preparare:
Vinul rece se pune intr-un recipient (carafa mare de sticla). Se adauga zaharul, lamiile si portocalele taiate felii, scortisoara, piersicile si perele curatate de coaja si taiate bucati mari. Cine doreste, poate pune si brandy sau cognac. Se amesteca si se da la frigider sa se raceasca bine. Mod de servire Se pune apa minerala inainte de servire si se serveste in pahare mari de vin, cu gheata in ele.
SANGRIA
Timp de preparare:
5 min (complexitate redusa)
Ingrediente
3l vin alb(rosu), 1l suc portocale, 1l suc piersici, 1 pahar gin, 1 pahar cognac, stafide, zahar dupa gust
Mod de preparare
Ingredientele se amesteca si apoi se pune la frigider 2 ore. Optional, la servire se adauga gheata.
sangria
Ingrediente:
1 litru vin rosu
2 portocale
4 piersici
5 linguri zahar
2 felii de lamai
Preparare:
Pune vinul si zaharul intr-o cana de 1 litru si amesteca bine. Adauga sucul de la cele doua portocale. Pastreaza o felie de portocala ca ornament. Adauga piersicile curatate de coaja si taiate cubulete. Pune cana la frigider si las-o acolo cateva minute.
Pentru a reduce concentratia de alcool, adauga cateva cuburi de gheata. Daca, in schimb, preferi bautura un pic mai tare adauga cognac. Orneaza cu felii de portocale si lamaie.


ocebine spune:
Incepi cu o sticla de vin rosu bun...ori un Rioja, Cabernet Sauvignon ori un Shiraz.
Intr-o cana mare de sticla pui putin zahar (dupa gust - eu pun cam 2 linguri)) tai felii de portocala, citeva capshuni, o lamiie tot felii si apoi torni vinul si uu paharel mititel de brandy peste ele. Dai la frigider peste noapte si inainte sa o servesti toarna apa minerala rece peste sangria. (la 1 litru de vin cam 250ml de apa minerala).
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."


crista-s spune:
ce nu tb s alipseasca :
- vinul rosu sau chiar alb dc faci sangria blanca
- fructele taiate cuburi ( mere , portocale, sau in unele zone din Spania gutui .. asta e sangria Zurra)
- zaharul sau mierea pt a indulci
- lichior, coniac ... etc ...
in plus poti pune ce iti place ... dar astea sunt ingredientele de baza ...
se tine la rece vreo 3-4 ore inainte de a fii servita ...



noni930 spune:
Sangria nu are o reteta clara. Dupa cum au zis si fetele, depinde de ce vin si fructe ai in casa. Dar intoteauna sa adaugi si un lichior tare (potrivit cu fructele) si zeama de lamiie/portocala, iar inainte de servire niste apa minerala (pe care eu o sar, ca nu-mi plac bulele si dilueaza vinul )
Poti sa faci si cu vin alb si cu vin rosu. Daca faci cu vin alb, nu pune fructe care sa-i schimbe culoarea.
De exemplu, eu o sa fac sangria cu capsuni simbata. In loc de zahar sau miere pentru indulcit fac un sirop de capsuni. Apoi pun capsuni, porocale, zeama de portocale, triple sec si vin roze. Dupa ochi si dupa gust.
