prematur cu hemoragie periventriculara

prematur cu hemoragie periventriculara | Autor: ET1971

Link direct la acest mesaj

Sunt si eu mamica unui prematur nascut la 28 SG cu greutatea 110 g , lungime 37 cm , dupa nastere medicii mi-au spus ca are hemoragie periventriculara grd 2 care s-a remis pana la externare, a mai facut si cateva episoade de apnee. Trebuie sa spun ca am stat in spital 2 luni si am plecat cu greutatea de 2600 g , la eco transfontanelara atunci nu au fost probleme.

L-a vazut si neurologul si i-a recomandat complex B si encefabol.

Alex are acum varsta carectata de 6 sapt.

Vreau sa intreb celelalte mamici cum evolueaza un copil cu probleme asemanatoare cu ale lui Alex , cun sunt copii fara probleme.
Imi tot spun sa am rabdare , dar uneori ma cuprinde disperarea ....

Acum are 4800 g ai maine facu vaccinarea pt hep B , antipolio, anti difterica, anti tetanica , antipertussis, ce probleme pot sa apara dupa aceste vaccinuri?

Daca am postat gresit rog un administrator sa imi mute mesajul la sectiunea potrivita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Eva, nu ai postat gresit! Dimpotriva, bine ai venit pe si in familia mamicilor de esentze tari!
Eu sunt mamica a doi baieti, gemeni, nascuti prematur la 27 de saptamani, si care, in urma cu 2 saptamani au implinit un an de la nastere.
Am dat aceste detalii ca sa ma crezi atunci cand spun ca am trecut si eu, impreuna cu ei, peste toate aceste, eu le-as numi etape.
Dar sa it raspund la obiect.
Hemoragia periventriculara de gradul 2 are un prognostic excelent, in sensul ca in 80-90% din cazuri dezvoltarea neurologica este normala.
Asa cum totul poate sa evolueze normal tot asa pot sa existe urmari ale acestei hemoragii.
Nimeni nu poate sa spuna de acum daca vor fi sau nu probleme.
Din nefericire nu exista tratament care sa le previna doar moduri de corectare atunci cand apar.
Eu am tremurat si m-am rugat pentru fiecare achizitie pe care baietii mei au capatat-o. Pentru mine, fiecare etapa (de a-si tine capul, de a sta fara sprijin in fund, de a se ridica si de a pasi), care pentru parinti de copii nascuti la termen erau obisnuite, a insemnat o victorie extraordinara.
Stiu ca e nevoie de multa rabdare pana cand voi putea sa spun, da , copii mei nu au nici o problema (cam dupa ce trec de clasa a 4a) dar am renuntat demult sa consider ca a fi prematur inseamna sa fii un copil cu probleme.
Cred ca asta e cea mai importanta batalie pe care am castigat-o.
Nu stiu cat de coerenta am fost dar, ca sa concluzionez, e foarte important pentru Alex si pentru tine sa il consideri un copil sanatos, curajos si puternic si sa ai multa, multa rabdare.

Daca vrei, in cadrul acestui topic
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=102136&whichpage=1
vai gasi multi prieteni si un loc pe lista celor mai norocoase mame si a celor mai viteji copilasi de pe acest forum pentru tine si pt Alex!


PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ET1971 spune:

Sheannamp,
multumesc pt incurajari, dar uneori sunt disperata si as avea nevoie de dovezi ca totul va fii bine, dar din pacate nimeni nu poate garanta nimic!
Am nevoie de multa credinta si sper ca totul va fi bine!
La multi ani baietilor!Mergi la inceput