novocalmin ----periculos?

novocalmin ----periculos? | Autor: gabrielle74

Link direct la acest mesaj

azi am avut o discutie cu prietena mea care e olandeza si mi spunea ,ca in ROMANIA medicii dau ff usor ,,novocalmin''insa in OLANDA,se da in loc de morfina ,adika are o substanta care e ff periculoasa si se poate chiar muri. m-am speriat chiar vroiam sa iau si eu sa am in casa,pt ca calpolul trei plus nu este bun .voi ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Metamizole, substanta activa din algocalmin, novocalmin a fost interzisa incepand cu anii '70 din toate tarile dezvoltate. Poate produce agranulocitoza care poate fi fatala. Sunt tari care au interzis medicamentul asta acum 30 de ani si in Romania se prescrie in continuare la copii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emushi spune:

si mie mi-a zis dr de fam sa-i dau micutei mele supozitor novocalmin daca nu-i trece febra cu paracetamol...asta era dupa un vaccin...de 4 LUNI!!! n-am vrut sa-i dau, da' tot asa am zis si eu, sa-l am in casa...abia dupa ce l-am cumparat am vazut ca e pt copii peste 4 ani, scrie clar pe pachet (si nu, nu era vb de alta varianta pt bb mai mici); cand i-am spus dr-ei (io naiva si inocenta, ma gandeam ca mi-a zis din greseala) a cam dat in balbe s-a zis sa-i dau numai jumate...

eh, pe la un an jumate tot i-am pus supozitor, ca nu ceda febra la nimic...si-am auzit atunci alta goanga (alta dr): cica daca tot nu scade febra, sa-i dau 1-2ml sa bea; io caut iar ca bezmetica prin farmacii, sirop sau altele pt bb mic...ioc! sun pe madam dr...cica sa-i dau din fiola aia injectabila!
acu' sa va zic...supozitoru' ala care zice ca-i pt copii peste 4 ani are 300mg; fiola avea 2g; copilu' meu un an jumate...

si eu il certam pe sotzu' ca bea algocalmin fiola cand il durea capul...

http://www.pagina-mirunei.piczo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emushi spune:

acu' revin:
nu cred totusi sa fie chiar atat de periculos pe cat se trambiteaza, au mai fost medicamente bune care-au fost interzise pt cateva rare efecte adverse...nu sunt nici pro, nici contra; dar cred ca totusi unii medici il indica cu prea mare usurinta!
agranulocitoza nu se face de la o doza normala, luata o data...dar atunci cand e neaparata nevoie!
eu i-am dat micutei ca avea febra 40 si nu scadea cu nimic...

eh, daca-l interzic, asta e! macar scap si eu de-o grija, ca eu sunt alergica la algocallmin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

[quote]Originally posted by emushi

si mie mi-a zis dr de fam sa-i dau micutei mele supozitor novocalmin daca nu-i trece febra cu paracetamol...asta era dupa un vaccin...de 4 LUNI!!! n-am vrut sa-i dau, da' tot asa am zis si eu, sa-l am in casa...abia dupa ce l-am cumparat am vazut ca e pt copii peste 4 ani, scrie clar pe pachet (si nu, nu era vb de alta varianta pt bb mai mici); cand i-am spus dr-ei (io naiva si inocenta, ma gandeam ca mi-a zis din greseala) a cam dat in balbe s-a zis sa-i dau numai jumate...

eh, pe la un an jumate tot i-am pus supozitor, ca nu ceda febra la nimic...si-am auzit atunci alta goanga (alta dr): cica daca tot nu scade febra, sa-i dau 1-2ml sa bea; io caut iar ca bezmetica prin farmacii, sirop sau altele pt bb mic...ioc! sun pe madam dr...cica sa-i dau din fiola aia injectabila!
acu' sa va zic...supozitoru' ala care zice ca-i pt copii peste 4 ani are 300mg; fiola avea 2g; copilu' meu un an jumate...

si eu il certam pe sotzu' ca bea algocalmin fiola cand il durea capul...

[/quot\\\
tipa imi spunea ca prima data e ok ,dar daca dam de mai multe ori copiilor s-ar putea sa le fie fatala ,doamne fereste .m-am speriat si nu mai folosesc .auzeam ca algocalminul fiole scade rapid febra ,o picatura pe kg in ceai sau suc.noua ne merge ff bine cu nuforen.calpolul e apa in ploaie .copiilor vostrii le merge bine cu el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by gabrielle74
noua ne merge ff bine cu nuforen.calpolul e apa in ploaie .copiilor vostrii le merge bine cu el?

Paracetamolul si nurofenul (ibuprofen) sunt suficiente pentru combaterea febrei. Ideea este sa scazi febra atunci cand e mare si periculoasa, peste 39, hai sa spunem peste 38,5. Eu nu am incercat niciodata sa scad febra la copiii mei sub 38,5. Febra are rolul ei in lupta organismului cu boala si trebuie combatuta doar atunci cand devine periculoasa (risc de convulsii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

mie dr mi-a spus sa-l folosesc doar atunci cind are febra peste 39 si nu scade la altceva. l-am folosit la un moment dat dar doar o data, de atunci a mers cu nurofen si paracetamol.il am in casa, pt. orice eventualitate.

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
poze krisztina
poze robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

s-a discutat acelasi lucru si aici: inlocuitor algocalmin/novocalmin

Roxana

Mergi la inceput