Am ajuns si aici...in doi mergem mai departe!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

espiritu,

in afara de "cine merita" copilul si "cine are dreptate" , stii ce ma gindesc?
Ca sotia ta s-ar adapta foarte greu responsabilitatilor si programului de a creste singura un copil, daca pina acum n-a facut-o. Mai ales daca e in faza in care vrea timp si de diversi ucrainieni.
Daca pina acum n-a simtit ca un copil nu e o papusha in vitrina, si iti cere mai mult timp si efort decit orice altceva, crezi ca o sa isi suflece acum minecile bucuroasa si o sa se implice cit e nevoie?
Doar pentru ca ii revine ei fetitza?
N-as crede....

SI mai cred si ca si ea stie asta.
Si isi pune problema ca o sa-i fie greu si n-o sa se descurce.

Cred ca insista sa ia copilul doar din disperare. DIntr-un blocaj, dintr-un amestec de orgoliu si frica de a nu o mai vedea.
De ce nu-i propui sa ajungeti la o intelegere, totusi? SI ea sa isi vada fata si sa o mingaie pe crestet ca pina acum, in fiecare seara daca vrea, iar restul sa faci tu pentru copil, tot ca si pina acum?

Prezinta-i partile bune, spune-i ca isi poate reface viata fara sa trebuiasca sa renunte la nimic, iar copilul ei oricum va ramine al ei, ea e mama-sa, nu altcineva.
Eu nu cred ca TOTUSI nu o sa vrea, mai ales ca, asa cum am spus, la cum ai descris-o, nu trepideaza nici ea de bucurie sa preia iste responsabilitati de care a fugit pina acum.

In ultima instantza, daca pina la proces nu o convingi, o poti convinge dupa.
Daca o prinzi peste vreo doua luni obosita si stressata si satula sa fie parinte singur, posibil sa iti lase fetitza chiar daca "legea" i-a dat-o ei.
Nu trebuie sa disperi, asta e o situatie pe termen lung, si iti trebuie nervi pe termen lung. Nu se termina odata cu procesul. Indiferent care va fi hotarirea instantzei, tot copilul tau ramine, si tot copilul ei, si povestea va continua.
Fata o sa aiba nevoie de amindoi toata viata de acum incolo, nu numai pina va prezentati in instantza.
Ma pun in locul tau si chiar iti inteleg disperarea. Dar, judecind la rece, lucrurile nu-s chiar asa in alb si negru. Sint multe nuante de gri.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Na.
Si ajungem de unde-am plecat.
Da-i custodia aia pe hartie si retine-ti dreptul sa ingrijesti fetita.
N-are de ce sa nu zica nu, daca situatia este asa cum ai prezentat-o.

Si daca tot m-ai intrebat daca as lasa copilul la tata stiind ca nu s-a ocupat de ea: nu sunt paranoica. Chiar asta am si facut - i-am dat-o de fiecare data cand a vrut-o. Avea 1 an fii-mea, nici nu stia sa vorbeasca, si tot i-am dat-o sa se plimbe cu ea, fara sa merg eu cu ei. O zi intreaga a vrut? O zi intreaga a avut-o. Cu listuta de instructiuni dupa ei, asta e.
Intr-o singura conditie nu i-as mai da-o: sa nu mai vrea fii-mea.
Doar nu crezi ca e in pericol fetita cand e cu mama ei??!!

Eu sunt convinsa ca nevasta-ta are multe defecte. Da' pana la urma orice s-ar stabili la custodie, tot ce o sa vrea copilul o sa trebuiasca sa faceti. Vrea la maica-sa? Aia o sa fie. Vrea la tine? Bun. Cu hartia de la judecator o sa faceti bors.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by espiritu

principe o mica corectura : nu fac de mancare.de aceasta parte s-a ocupat intotdeauna soacra sau cumnata.si sotia dar foarte foarte rar.

espiritu

Si nu vrei sa-nveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

quote:

principe o mica corectura : nu fac de mancare.de aceasta parte s-a ocupat intotdeauna soacra sau cumnata.si sotia dar foarte foarte rar.

espiritu

Si nu vrei sa-nveti?

cand o sa vreau sa ma sinucid o sa si gatesc .
nu ma pricep si pace.am incercat sa fac cate ceva dar in bucatarie parca am 2 maini stangi.

dar care era scopul?te oferi sa ma inveti?

espiritu

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

quote:

espiritu

Si nu vrei sa-nveti?

cand o sa vreau sa ma sinucid o sa si gatesc .
nu ma pricep si pace.am incercat sa fac cate ceva dar in bucatarie parca am 2 maini stangi.

dar care era scopul?te oferi sa ma inveti?

espiritu

Pe cuvant ca m-as oferi daca as avea habar!
Da' putem sa ne inscriem impreuna la cursuri

Mergi la inceput

daca vrei sa moara profesorul de inima atunci lets do it.sau mai bine facem contract cu un fast food sau restaurant ?dar tot mancarea soacrei o prefer pe cuvant.gateste de mananci si farfuria.

dar acum zi si mie cum te descurci cu gatitul?ai pe cineva?

espiritu

Mergi la inceput

quote:

dar acum zi si mie cum te descurci cu gatitul?ai pe cineva?

espiritu

Nu, de aia am doar cinj de kile cu tot cu pantofi cu toc

PS: Si eu tot pe mama, ex-soacra si gradinita ma bazez pt fii-mea. Pt mine - la restaurant sau salate.
N-am gasit nici unu' sa fie bun la capitolul asta sa facem in-house development. Of, cu barbatii astia mori de foame, zau asa!

Mergi la inceput

depinde.daca stii cum sa il zapacesti cred ca se apuca si de gatit

espiritu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

membru matur

Romania

2481 Mesaje
Trimis la: - 24/06/2007 : 12:21:28
--------------------------------------------------------------------------------

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by principe

elise
eu am fost un copil crescut de tata mai mult,parintii mei nu sunt divortati ,sunt bine ,dar mama studia in acel timp,lucra mult,asta era viata ei ,ce o facea pe ea sa se simta bine ,iar tal meu cel care ma alimenta,spala ,ma ducea 000ma aducea de la scoala,ma ducea la teatru la etc etc .poate la 5 ani daca ma intrebai cu cine vreau sa stau, sigur spuneam cu mami ,fiindca era figura care.mi lipsea ,adormeam asteptind-o sa vina de la universitate sau de la ce stiu eu cite cursuri a mai facut dupa.

Eu nu inteleg altceva decat un fapt normal: copilul este atasat de MAMA in copilarie.
Uite, fii-mea sta cu mine. Crezi ca daca o intrebi cu cine ar vrea sa stea ar raspunde ca vrea cu ta'su? Facem un experinment daca vrei.

Oricat pare de aiurea, MAMA e MAMA.

Ca mai exista si exceptii...eu nu vad sa fie cazul la sotia lui Espiritu.

---------------------------------------------------------------------

adinaiulia,

n-ai inteles sensul exemplului postat de mine.sigur missparker a fost deacord cu postarea mea dintr-un mod total diferit de a vedea lucrurile decit cel vazut de tine.(intreab-o??)

la un copil "normaliteatea" este obisnuinta ,daca tatal se ocupa de el, asta este normal ptru el,daca-l creste o maimuta iar este ceva normal ptru el.nu vorbim de normalitate vazuta prin ochii unui copil .el sigur nu se gindeste ca a alege mama inseamna separarea de tata ,a nu mai fii ingrijit ca inaite de tata,el nu percepe divortul.el alege mama,pentru a o cistiga pe aceasta de partea lui ,pentru ai cistiga atentia ,care ii lipseste lui copilului.nu conteaza daca este mama sau tata ,este valabil ptru amindoi parintii.
copilul iubeste amindoi parintii pe unul il simte aliat(cel care se dedica lui) iar pe celalalt(absent) trebuie sa-l cistige.
eu am grija de copilul meu cit suntem noi doi eu sunt universul lui,cind vine tat'su de la job ,sunt un 0 la stinga,face tot ce-i sta in putere sa-i cistige atentia tatalui.atit timp cit tatal este acasa, asta este "datoria" lui de copil a se face placut ca tatal sa se dedice complet lui,ca si mama.(sau invers,in cazul celorlalti parinti)

experienta care mi-o propui...NU MULTUMESC ,nu fac experimente pe familia mea de dragul d.c ,si nici de dragul altcuiva.(am luat-o ca pe o copilarie..din partea unui adult)

daca vrei un experiment, poti cumpara o mascota, tu cu partenerul tau ,unul o ingrijeste ,ii dedica timp ,ii vorbeste ,iar celalalt doar din cind in cind face ceace face celalalt stapin,ba poate chiar sa o pedepseasca (sa o inchida in baie ,etc)
vezi, cind apar pe scena amindoi stapinii ,dupa fundul cui merge mascota ,pe cine prefera ,pe cel care-l ingrijeste in majoritate ,sau pe cel care-l ingrijeste sporadic???

eu am atit experienta copilariei mele ,cit si a mascotei.
bafta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

experienta care mi-o propui...NU MULTUMESC ,nu fac experimente pe familia mea de dragul d.c ,si nici de dragul altcuiva.(am luat-o ca pe o copilarie..din partea unui adult)

adina,

pardon,am inteles gresit la faza cu experimentul.....
scuze,ma gindeam eu cum ,adina sa propuna sa fac un asa experiment???

Mergi la inceput