Am ajuns si aici...in doi mergem mai departe!
Poate va aduceti aminte ca imi propusesem sa nu mai scriu pe forum din cauza spiritului feminin exacerbat.
M-am hotarat sa revin si ceea ce va urma este mai mult o povestire a evenimentelor din ultima vreme,deci nu neaparat un topic.Am simtit nevoia sa va impartasesc ceea ce simt,prin ce trec.
Banuiesc ca parte dintre voi isi aduc aminte de subiectul in care spuneam ca imi caut avocat si expuneam motivele mele pentru un divort.
Ulterior am descoperit ca sotia mea sau viitoarea fosta sotie deja ma insela si nu numai atat in perioada in care a fost plecata in Anglia(aprox. 11 luni) a mai avut o relatie.
Frustrant este faptul ca desi a gresit rau de tot vrea cu orice pret copilul,copil care eu l-am crescut iar ea s-a multumit cu faptul ca are un tata si niste bunici care au grija de copil fara ca ea sa se implice prea tare.
Tot ea a initiat divortul desi vorbisem sa trecem de vacanta de vara ca sa nu cheltuim banii pe avocati acum in pragul vacantei.Ne-am trezit cu citatia in cutia de scrisori iar la intrebarea fireasca de ce a facut asta a zis ca ea nu s-a pronuntat ca ar fi de acord cu decizia luata de mine si soacra mea.
Deci dragele mele coforumiste dupa cum vedeti exista si femei care fac nefacute,exista si printre voi specimene excat ca si printre barbati.
Desi au fost discutii intre ea si familia ei sa renunte la a cere copilul fiindca face decat sa arunce niste bani pe fereastra refuza cu indarjire sa recunoasca ca practic ea nu a facut decat sa nasca copilul si atat.
A ajuns sa isi acuze mama si sora ca tin cu mine desi ele ii explica ca pentru binele copilului e mai bine ca fetita sa ramana la mine.Desi practic nu o iau cu mine fiindca nu vreau sa ii stric felul de viata in care a fost obisnuita.
Elise a fost prima dintre voi careia i-am expus motivul pentru care vreau sa divortez.
Am intrebat-o care sunt motivele ei pentru divort,cu ce am gresit fiindca sunt un tata bun,un sot bun.Raspunsul?Ilar cel mult :nu imi impaturesc ciorapii,nu imi strang hainele si de vreo cateva ori mi-au mirosit picioarele.Deci nu conteaza ca eu ma scol de dimineta si duc copilul la gradinita zilnic,ca il iau de la gradinita zilnic,ca o hranesc,ca seara de seara ii fac baie,ca eu ies cu ea in parc,ca nu am inselat-o,ca muncesc si aduc banii toti acasa,nu beau,nu o bat.Nimic din astea nu a contat.A contat ca ea a gasit o noua iubire si trebuie sa devina femeie libera cu orice pret chiar si cu suferinta propriului copil.
Deci exista si printre voi asa ceva.
In acest moment nu mai imi pare rau si nu mai sufar.Sufar doar ca fetita va avea cel mai mult de suferit fiindca ea ne iubeste pe amandoi.Ea va suferi cel mai mult si asta ma doare rau de tot.
Eu poate imi voi reface viata,desi nu prea vad cand impartit intre job si copil timpul liber alocat mie fiind dupa ce adoarme fetita,dar fetita mea nu va avea o familie ca toti copiii ci o familie destramata.
Un singur lucru vreau sa va rog : sa imi tineti pumnii pentru proces ca sa imi castig copilul fiindca merit ca fetita sa ramana la mine.V-am spus si va mai repet eu sunt unul dintre tati de tip mama.
Desi am timpul suficient de ocupat sa nu am timp de alte chestii ma surprind uitandu-ma cu jind la cuplurile care se tin de mana se saruta si se sorb din ochi.Eu n-am mai avut parte de asa ceva de cativa ani.Mi-e dor sa fiu iubit.Mi-e dor sa vin acasa nu numai la fetita mea ci si la o femeie care sa imi spuna "Bine ai venit iubitule".Probabil va mai trece multa vreme pana se va ivi cineva in viata mea din nou si asta din mai multe motive.
Dar eu sper ca voi trai din nou o poveste de dragoste care de data asta sa fie cu happy end.Dar totul alaturi de copilul meu.
Nici nu va dati seama ce ar insemna pentru mine ca eu sa pierd fetita.Nici daca mi-ar smulge cineva inima nu ar fi la fel.
Cam gata acum.Poate mai continui maine.O seara minunata tuturor.
espiritu
Raspunsuri
zuzunaki spune:
Eu iti tin pumnii cu procesul,imi pare rau din tot sufletul ca trebuie sa treci prin asta,sper sa iasa totul bine si micuta sa nu sufere.
Te admir pt daruirea ta pentru copil,sunt sigura ca esti un tatic extraordinar!Dumnezeu sa te ajute!
Insa nu fi deprimat din cauza viitoarei foste,poate pur si simplu nu te merita si nu a stiut sa te pretuiasca(nu intru in presupuneri de genul ce a facut-o sa caute alt barbat ca nu de asta ai deschis subiectul,intotdeauna vina e impartita).Tu ai grija de tine si de sufletelul scump,fetita ta!
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
principe spune:
espiritu,
ai dreptate, nu toate femeile sunt sotzii si mame bune precum nici toti barbatzii sunt sotzi si tatzi buni.
o sa treaca si durerea si o sa potzi gasi ceva mai bun, sigur.
citi ani are fetitza ta ??
oricum stai linistit doamna doamne nu doarme acolo sus, ceva bun pregateste el ptru tine.
chiar si daca ar fii sa pierzi cazul(sa zicem)tot fetiza ta ramine ,nimeni nu o sa poata sa va schimbe sentimentele ce le aveti unul pentru celalalt.
multa liniste si dragoste fruntea sus ,miine este o alta zi!
monica mami de print
Elise spune:
quote:
Nici nu va dati seama ce ar insemna pentru mine ca eu sa pierd fetita.Nici daca mi-ar smulge cineva inima nu ar fi la fel.
espiritu,
ba ne dam seama. De exemplu, si eu simt acelasi lucru fata de copilul meu.
Dar ar exista ceva mai rau decit sa fie luata de linga mine: sa fie dusa undeva unde sa nu-i fie bine.
Discuta cu sotia ta "la rece", in masura in care mai sinteti capabili de asa ceva: la rece si la concret.
Care vor fi conditiile in care fetitza va sta cu tine.
In ce conditii va sta cu ea. Cine se va ocupa de copil in continuare cind voi sinteti plecati. SI multe alte detalii.... care pentru copil conteaza al naibii de mult.
Daca iubiti copilul asta, veti alege ce e intr-adevar mai bine pentru el: nu orgoliile voastre.
Eu sint sigura ca mi s-ar rupe sufletul in doua, dar, daca as avea certitudinea ca bblisa e mai fericita si in sigurantza cu tat-su decit ar fi cu mine in cazul unui divortz, i-as da-o.
Deci, daca definiti cea mai buna solutie pentru fetitza, si daca intr-adevar o iubiti asa de mult amindoi, veti sti ce e de facut si fara sa ia altii decizii in locul vostru.
Elise & BBLisa
Rufus spune:
Ma indoiesc ca vei reusi sa discuti rational cu (inca) sotia ta, desi merita sa incerci. Si eu mi-am convins fosta sotie ca Ioanei ii va fi mai bine cu mine. Am reusit pentru ca am avut noroc si pentru ca au mai fost si alti factori, de ordin material.
De asemenea nu ai multe sanse sa castigi copilul in instanta, cel putin asa se intampla in general. Nu cunosc probele tale impotriva mamei, dar te avertizez ca trebuie sa fie solide si la obiect, nu de ordin sentimental.
Sansa ta este, si aici poti fi sigur de asta, ca daca e asa cum spui, sotiei tale ii vor trece repede accesele de maternitate. Neobisnuita sa aiba grija de copil, se va satura repede de "probleme" si o va pasa bunicilor sau chiar tie, desigur "temporar"; care va deveni o obisnuinta sau chiar un definitivat.
Ce as face eu: as alege o strategie pe termen lung, cu un avocat bun, in care as accepta (cu greu, dar fara probleme) divortul, dar numai din culpa comuna, fara sa fie expuse prea multe motive, altele decat cele de neintelegeri iremediabile; as cere custodia copilului, aratand ca pot face fata si dand exemple din ultimii ani, fara sa o acuz pe sotie si fara martori din familia ei (pe care nu stii daca vei putea conta, indiferent ce spun ei acum). As pierde custodia si as fi de acord cu orice aranjament vrea sotia.
M-as comporta linistit, pentru ca sotia sa se linisteasca si sa-si vada de treburile ei. Va avea custodia, dar nu o va deranja faptul ca fata petrece timpul tot cu tine. Neinsurat, fireste, fara nici o relatie la vedere.
Si dupa un an-doi, deschizi din nou proces, daca mai vrei custodie, in care ai alte date: mama nu se ingrijeste de copil, asa cum reiese (voalat) din primul proces si cum se vede clar dupa proces.
De ce asa? Pentru ca totul trebuie facut spre binele copilului; la momentul divortului patimile parintilor ii fac sa nu gandeasca rational, dar dupa un timp, lucrurile se aseaza.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
violeta69 spune:
are dreptate Rufus,trebuie sa gandesti la rece toate actiunile tale!
va fi destul de greu sa lupti acum cu orgoliile ei....cand se vor mai linisti apele vei vedea altfel sitautia!
oricum,timpul le va aranja pe toate!
eu iti doresc bafta si sa nu-ti pierzi speranta,
Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
bobocel_07 spune:
Imi pare rau de tot ce ti se intampla si sper ca fetita sa ramana la tine.Din cate ai povestit esti un tata bun si ai fost un sot excelent.Pacat ca nu ai avut parte de o sotie pe masura ta asa cum meriti dar poate urmatoare relatie pe care o s-o ai o sa-ti aduca multa fericire.Iti tin pumnii si bafta in instanta.
alexia_07
bobocel_07 spune:
Imi pare rau de tot ce ti se intampla si sper ca fetita sa ramana la tine.Din cate ai povestit esti un tata bun si ai fost un sot excelent.Pacat ca nu ai avut parte de o sotie pe masura ta asa cum meriti dar poate urmatoare relatie pe care o s-o ai o sa-ti aduca multa fericire.Iti tin pumnii si bafta in instanta.
alexia_07
MissParker spune:
E foarte greu sa negociezi cu o femeie narcisista, egoista care e manata doar de orgoliu.
Imi amintesc cum mama mea, inainte de a divorta de tata (pe care il si inselase), arunca frecvent cu vorbe de genul "Abia astept sa ma mut si sa scap de voi!!" (eu aveam 17 ani si asemenea cuvinte lasa rani de foc in suflet). Acum vreo 3 ani - cand avea ea interes sa-mi creeze mustrari de constiinta (tot mie) pentru faptele ei egoiste - am putut sa aud punctul ei de vedere ``usor´´ modificat: "da, pe fata mea n-a interesat-o atunci ca urma sa ma mut singura, ca nu aveam de nici unele!". Si realitatea era ca ea plecase printre altele cu frigiderul nostru, in mijlocul verii, tin minte ca tata facea ciorbe si le bagam in apa rece in cada ca sa le tinem reci, sa nu se strice, pana si-a permis tata sa cumpere frigider nou
Mi-e si scarba sa-mi aduc aminte. Deci ai retinut mesajul: tot mamicuta era victima, iar eu la 17 ani ar fi trebuit in optica ei sa am grija de ea, cand ea abia astepta sa scape de noi si, nota bene, ea nu avea grija mea nici cat negru sub unghie!!
Cunosc genul de femeie. Te asteapta vremuri grele. Eu iti doresc numai bine, putere de discernamant, curaj sa lupti pentru binele fetitei tale si norocul de a gasi solutia cea mai buna pentru ea.
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
ni-na spune:
Cred ca iti vrea copilul(pentru ca oricum copilul este al tau deoarece tu ai fost pentru el si mama si tata)sa isi potoleasca mustrarile de constiinta,si sa dea bine intr-o eventuala relatie...........ce impresie face o femeie divortata ,mama dar fara copil.......insa curand va renunta la puiut ca o stanjeneste si vei redeveni ceea ce ai fost intotdeauna,singurul lui sprijin.Putina rabdare si nu cheltui banii pe avocati ca va veni singura sa ti-l aduca la usa.Ce conteaza pe ce nume e hartia de la tribunal?Daca faptele sunt cum le prezinti sigur nu voi fi profet mincinos.Bine macar ca este mititica si nu va suferi ca o fata de aici de pe forum care a scris inainte.
didita spune:
Nici nu vreau sa-mi imaginez ce inseamna macar sa-mi fie frica de a-mi pierde copiii. Cred insa ca in afara de moarte nimic nu e defitiv in viata si ca trebuie sa speri si sa lupti ca sa obtii ceea ce meriti si odata obtinut lupta continua, cu mai multa seninatate, dar continua.
Fii sigur ca chiar daca fata nu va sta cu tine faptul ca te loutpi pt ea ca nu o abandonezi e f important.
Nu am trecut prin situatia ta, dar am persoane apropiate care s-au confruntat cu probleme de custodie. In Romania nu situ cum e, dar in Franbta tot ce are legtura cu aventurile extraconjugale nu intra in calcul la decizia de custodie. Se considera ca poate fii o sotie de 2 bani si o mama de milioane. Deci sfatul meu ar fii sa-ti pledezi cauza demonstrand ca tu esti un tata de milioane, ca te-ai ingrijit de fata mai mult decat orcine. Nu situ cum ai putea demonstra concret ca martori cand o speli mai greu, dar poate scrisoare de la educatoarele de la gradi cum ca tu te implici in ceea ce face acolo (de ex ca o duci si o aduci zilnic, ca discuti si te interesezi de ce-a facut la gradi, ca ai rezolvat x problema). Poate de la pediatru sau de la doctorul de familie, daca o duci tu la vizite sau cand e bolnava. Poate de la cunostiintele din parc sau prieteni cum ca te-au vazut de nenumarate ori cu fata la joaca, la plimbare etc
Curaj!