Programul RABLA

Programul RABLA | Autor: Burtocika

Link direct la acest mesaj

Vreau sa valorific si eu o masina veche prin programul Rabla, dar nu prea stiu cum se procedeaza ...

Unde trebuie sa ma adresez, cu ce acte si care e procedura ? Ma duc cu masina acolo, chiar daca este veche si nu mai are RAR si RCA si mai stiu eu ce documente ? Se ocupa cei de-acolo cu formalitatile de radiere ? Exista niste taxe ?
De fapt, problema este ca masina veche e pe numele tatalui meu, deci presupun ca el ar trebui sa faca toate demersurile pt casarea ei ...

Ce se intampla pe urma, cand vreau sa cumpar masina noua ? O pot cumpara pe numele meu sau trebuie sa fie pe numele proprietarului vechi, respectiv tata ?

In cazul in care o cumpara el, poate pe urma sa mi-o doneze mie ? Care ar fi costurile ?

A fost cineva in situatia asta ?
e

Boghi

poze Gongutza
si alte poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Am ascultat o emisiune (Automotive) in care cei de acolo spuneau ca programul s-a terminat inainte de a incepe. Adica numarul de cereri pentru masinile din program erau complete inainte de inceputul programului.
Am aflat cu aceasta ocazie ca nu te trezesti si tu deodata ca ai o rabla si vrei o masina noua, te duci si vinzi rabla si apoi iti alegi ce vrei sa cumperi. De fapt numarul de masini care se vinde este limitat, pe marci si per total, si este aprobat de guvern. Ar mai fi sanse pe la dealeri, cu spaga grasa, dar numai daca nu s-a terminat programul.
Poate nu-i asa, de aceea incepe cu un drum la un dealer care vinde cam ce ai vrea tu sa cumperi. Evident, toata treaba o va face tatal tau.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Da, am auzit si eu ca locurile s-au terminat foarte repede, dar din cate am inteles era valabil pt Dacia, toata lumea s-a inghesuit sa vanda rablele si sa-si ia Logan-uri.

La dealerii de masini straine am inteles ca ar mai fi locuri, chiar am vazut nu demult o reclama, nu mai tin minte la ce ...

Oricum o sa ma interesez la dealer, dar vroiam sa stiu mai multe despre cum merge programul, ca sa stiu daca e mult de alergat si de asteptat ...

Boghi

poze Gongutza
si alte poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

in mare cam astia ar fi pasii:
mergi la un dealer...discuti si va puneti de acord cam ce masina vrei sa achizitionezi...si incepi si faci dosarul care tre sa cuprinda (din cate imi amintesc): copie buletin proprietar, copie talon si cartea masinii, o cerere tip completata si semnata la ei. iti alegi tipul de masina dorit + dotarile care le vrei..fac o estimare de plata (si alegi si modalitatea - daca faci credit..faci o simulare de credit..vezi daca ti se aproba) si de aici..astepti. cand au o masinuta care sa corespunda dorintelor tale...ei te suna.. daca o accepti..mergi la dealer..iti dau un certificat pt radiere, platesti avansul, duci masina la remat (de unde tre sa iei dovada k ai dus-o), apoi faci copii legalizate dupa toate actele masinii (mare atentie sa le faci inainte de a radia masina la politie), o radiezi si de la politie, predai talon si carte + numere vechi. cu dovada de la politie mergi si depui la dosarul de la dealer..si astepti sa vina masinuta. faci plata completa cu cateva zile inainte sa ridici masina
cam astea ar fi de spus in mare.
detalii iti da dealerul...care are tot interesul
numai tatal tau poate cumpara masina noua. k sa poti duce o masina veche la "rabla", masina trebuie sa aibe min 12 ani vechime si sa fie de minim 1 an pe numele tau.
sper sa nu fi uitat nimik important.
poate mai prinzi locuri pt campania din iarna...SUCCES

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rapsody spune:

Si noi am incercat sa luam un Matiz, ne-am inscris cu 2 luni inainte de aprilie, si am ramas cu speranta...au fost doar 8 masini care s-au dat dinainte..chipurile la cei inscrisi anul trecut...acum speram la 1 sept..am fost la toti dealerii din oras, aproape la toate marcile si nu mai era nimic...cred ca tr spaga....

Mergi la inceput

Multumesc pentru informatii ...

"Rabla" are vreo 30 de ani, si de aici o alta problema: cum o duc pana la REMAT ? Ea saraca ar mai merge pe "rotile" ei, dar nu are RAR si mai stiu eu ce chestii ca sa fie in regula la circulatie ... Pot sa merg cu ea asa sau trebuie tractata ? Si cam cat costa toata operatiunea ?

Ce as vrea eu sa stiu e cam laa ce suma se ridica toate formalitatile si taxele pt valorificarea rablei:
- taxe la REMAT
- taxe la politie pt radiere
- tarife pt tractare
- taxe pt legalizarea actelor

Macar orientativ daca m-ati putea ajuta, ca sa stiu cat imi mai ramane din cele 30 milioane ... Mai ales ca hotararea trebuie s-o iau foarte repede, ca am inteles ca trebuie sa si primesc masina pana la 31 august, cand se incheie programul ...

Boghi

poze Gongutza
si alte poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jennifer spune:

Eu "am prins" anul trecut programul RABLA. La REMAT nu dai bani, in ptincipiu primesti tu ceva in jur de 30 RON, asta la cel din Berceni dar decat sa stau la coada o zi si o noapte, m-am lipsit si am dus-o la Tancabesti, f.civilizat, programare telefonica. Radierea parca nu se plateste, ma rog, cu exceptia formularelor, cam atat imi aduc aminte.

Mergi la inceput

Multumesc pentru informatii ...

Pentru cei interesati, sa stiti ca la OPEL mai au locuri pt programul rabla, dar nu la toti dealerii, trebuie sa-i luati pe rand si sa verificati.

Mergi la inceput