Alaptatul-Help Line- (5)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Paky, alapteza cu incredere. multa sanatate. te rog sa nu intrerupi alaptatul.
Oana, ai lapte, fii fara grija. laptele nu dispare asa cu una cu 2 din sani. si dupa intarcat dureaza pana la 2 ani sa scada secretia lactata si nivelul de hormoni la fel ca inainte de conceptie. odihneste-te si manca tot ce vrei. de preferat sa ai un meniu echilibrat care sa contina lactate, carne slaba,multe fructe si legume. nu ai restrictii la alimente, daca observi ca nu ii prieste copilului un anume aliment, nu il mai manca si gata. nu abuza de consumul de lichide ca nu iti va spori lactatia. poti bea ceaiuri de lactatie daca vrei, dar nu abuza de ele. sa ne spui cum esti. pune bb des la san si odihneste-te.
celelalte fete sunteti bine?
Mersic, Lavinia. cu placere.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de bupsy

Am nevoie de un sfat.
Am un bebe de 24 de zile. Un baietel superb, cuminte doar cand doarme...ceea ce se intampla cam rar...
Am iesit din maternitate cu program de alaptat la cerere... La o saptamana de la iesirea din spital alaptam cam la o ora jumate, rar la doua. Scaun nu avea. In a doua zi fara scaun foloseam termometrul, cu succes. Au inceput durerile de burtica, era balonat. Am incercat bonisan, sabsimplex, fara ameliorarea simptomelor. Pediatra mi-a zis sa ii dau ceai ca sa-l pacalesc si sa ii maresc intervalul dintre mese.... Dezastru total.
Am chemat un alt medic pediatru... mi-a spus sa ii desfund nasul inainte de fiecare alaptat si sa alaptez lacerere. Zis si facut. Am ajuns sa alaptez in cursul zilei din ora in ora....Noaptea mai scap... Dupa baie doarme 3 ore.
Problema e ca nu mai rezist.. Nici eu , nici sfarcurile mele...
Ce sa fac???

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sheannamp

Initial creeata de bupsy

Am nevoie de un sfat.
Am un bebe de 24 de zile. Un baietel superb, cuminte doar cand doarme...ceea ce se intampla cam rar...
Am iesit din maternitate cu program de alaptat la cerere... La o saptamana de la iesirea din spital alaptam cam la o ora jumate, rar la doua. Scaun nu avea. In a doua zi fara scaun foloseam termometrul, cu succes. Au inceput durerile de burtica, era balonat. Am incercat bonisan, sabsimplex, fara ameliorarea simptomelor. Pediatra mi-a zis sa ii dau ceai ca sa-l pacalesc si sa ii maresc intervalul dintre mese.... Dezastru total.
Am chemat un alt medic pediatru... mi-a spus sa ii desfund nasul inainte de fiecare alaptat si sa alaptez la cerere. Zis si facut. Am ajuns sa alaptez in cursul zilei din ora in ora....Noaptea mai scap... Dupa baie doarme 3 ore.
Problema e ca nu mai rezist.. Nici eu , nici sfarcurile mele...
Ce sa fac???

Sa iti traiasca baietelul. raspunsul tau e chiar varsta bb,are numai 24 de zile, e nou in lumea asta, are nevoie de mama mai mult ca oricand. trebuie sa isi regleze singur secretia lactatata, ceea ce si face hranindu-se asa des. spui ca e cuminte numai cand doarme. e normal un bb mic asta stie sa faca sa planga, pape , faca pishu/caca si sa doarma. scaun nu e musai sa aiba zilnic, a3-zi consecutiva poti sa te ingrijorezi. si sa folosesti un varf de supozitor Glicerina(de uz pediatric). in nici un caz nu se foloseste varful termometrului, risti sa ii fisurezi membranele din zona funduletului care e f sensibila.
Si f imp: schimba pediatra care ti-a rec sa dai ceai la bb!ceai la un bb atat de mic, care e perfect si face exact ce trebuie ca sa supravietuiasca si sa dezvolte armonios: suge la cerere la mama lui.da, poate suge si la ora, nu e absolut rau nimic in asta. ai grija sa traga, nu sa ''mozoleasca'' doar sanul. se aude cum se duce lapticul pe gatut.
incearca sa te bucuri de sosirea pe lume a bb si atunci cand vrea sa suga asa des, stai comod si alapteaza-l cu placere. nu o sa dureze o vesnicie, isi va regla cantitatea de lapte de care are nevoie.
sfarcurile tale ce au? nu trebuie sa simti durere cand alaptezi. inseamna ca bb nu apuca corect sanul. trebuie sa ia cat mai mult din aureola in gurita si sa fie cat mai aproape de san cu putinta. nu iti fie frica ca nu poate respira, bebelusii sunt niste fiinte minunate, fragile in aparenta, dar f puternici si stiu ce le trebuie. te ghideaza chiar ei. fi receptiva si o sa inveti ce inseamna fiecare miscare. mai dureza un pic pana va obisnuiti unul cu celalalt.
asa am fost si noi, am avut o multime de temeri insa le-am depasit.
releaxeaza-te, maternitatea si alaptatul sunt o experienta minunata, traieste-le din plin. fii calma cand plange, dormi cand doarme bb. odihneste-te cat poti de mult, cere ajutor pt treburile casnice.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Bupsy e perfect ce ti-a raspuns emaaimee !
succes si rabdare si nu strica sa te asiguri ca il pui pe bb corect la san! Aerul vindeca ranile f. bine, la fel si uleiul de germeni de grau, floarea soarelui, masline presat la rece !
Asteptam vesti.

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikilica spune:

Mamici, spuneti-mi si mie, e firesc sa-ti simti sanii moi chiar intre alaptari? Vi s-a intamplat? Si daca da, cum s-a rezolvat? N-are legatura cu cantitatea de lapte, nu? Sper.

Mergi la inceput

kikilica, speri bine e normal sa fie sanii moi. chiar si intre alaptari, odata ce bb si-a reglat prod de lapte. poti sa observi volumul sanul, inainte de supt e un pic mai mare si dupa e un pic mai desumflat, e o diferenta mica, aproape insesizabila.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dmdobrescu spune:

Buna mamicilor. Am bb de 4 luni si 1 saptamana care are doar 5800 . Am nascut-o cu 3750 si am iesit din spital cu 3500. In primele 2 luni a luat 750 pe luna iar din luna 3 suntem blocate la 5500-5800. Am fost sfatuiti sa introducem un supliment si am incercat formula seara. Din pacate sau poate din fericire, Eva refuza categoric bibe. Nu vrea, orice tip de formula ar fi. Nu vrea si pace. Nu vrea nici suzi nici bibe, doar san. Va tot citesc si am inteles ca nu exista lapte "ne-bun" , totusi imi doresc sa avansam si noi un pic macar la 6 kg si nu pot sa nu ma panichez la gandul ca poate totusi laptele meu nu este suficient de consistent.
Am facut toate analizele coproparazitologice si sunt ok. Ce sa facem mai departe? Nu vi se pare si voua ca are prea putine kg?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by dmdobrescu

Buna mamicilor. Am bb de 4 luni si 1 saptamana care are doar 5800 . Am nascut-o cu 3750 si am iesit din spital cu 3500. In primele 2 luni a luat 750 pe luna iar din luna 3 suntem blocate la 5500-5800. Am fost sfatuiti sa introducem un supliment si am incercat formula seara. Din pacate sau poate din fericire, Eva refuza categoric bibe. Nu vrea, orice tip de formula ar fi. Nu vrea si pace. Nu vrea nici suzi nici bibe, doar san. Va tot citesc si am inteles ca nu exista lapte "ne-bun" , totusi imi doresc sa avansam si noi un pic macar la 6 kg si nu pot sa nu ma panichez la gandul ca poate totusi laptele meu nu este suficient de consistent.
Am facut toate analizele coproparazitologice si sunt ok. Ce sa facem mai departe? Nu vi se pare si voua ca are prea putine kg?

DoDo

Bine ai venti pe !
In anul 2006, Organizatia Mondiala a Sanatatii a publicat greutatile ideale, respectiv limitele de greutat maxima si minima, pe grupe de varsta, separat pentru baieti si fete.
Ele au fost realizate (sunt niste grafice) dupa ce au fost studiati mii de copii sanatosi din toate continente si toate rasele.
In consecinta, greutatea oricarui bebelus se compara cu aceste grafice pentru ca sa vezi daca este normala, peste limita superioara (adica obez) sau sub limita inferioara (adica subnutrit).

Pentru varsta de 4 luni si 1 saptamana, la fetite, greutatea normala se situeaza intre 5200 si 8300 de grame. Greutatea de 5800 pe acest grafic se gaseste intre percentila 15 si cea de 50 (adica media).
Astfel, fetita are o greutate normala, mai aproape de cea medie pentru varsta ei decat de limita inferioara.

Un alt lucru important este curba de crestere, ea trebuie sa fie ascendenta sau rectilinie (se accepta si luari mai mici in greutate sau chiar staganri), dar fara zig-saguri prea mari (adica, cresteri si scaderi bruste in greutate).

Uite aici este pagina de unde poti intra sa vezi graficele respective (apesi pe 2nd standards ca sa intri in index si apoi iti alegi graficul dorit)
http://www.who.int/childgrowth/en/

Apoi, atunci cand bebe creste in lungime el nu va mai lua si in greutate asa de bine. Acest lucru deoarece caloriile din lapte nu mai sunt depuse sub forma de grasime ci consumate ca sa se formeze oasele, muschii, pielea.

Ca o concluzie: fetitza ta are o greutate normala, s-a dezvoltat minunat pana acum, laptele tau este exceptional pentru ea iar daca ai vrea sa depaseasca media (adica sa se apropie de limita superioara) eu nu cred ca ar fi un lucru bun pentru o fetita deoarece ar putea sa aiba consecinte pe viitor (nu cred ca vrei sa ai o adolescenta care sa se lupte cu dietele si curele de slabire).
Oricum, in 3-4 saptamani poti sa incepi linistita diversificarea si ai sa vezi cat de usor o sa ti se para alaptatul exclusiv, fara biberoane, fara spalat, sterilizat, mofturi, samd.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dmdobrescu spune:

Multumesc frumos. Mi-am mai recapatat moralul. Noroc cu voi si norocul meu ca nu a vrut Eva bibe. Se pare ca stie mai bine decat mine ce-i trebuie. Raman prin preajma sa va citesc. Pupam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Pt. dmdobrescu
Nu numai ca bebe e in regula dar si mamica ar putea sa mai amane putin diversificarea, care la copiii alaptati ar trebui(teoretic) sa inceapa la 6 luni... Si imi amintesc din mesajele precedente ca Sheannamp sustine aceasta idee.
Succes si fii convinsa ca sunteti o echipa eficienta!

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput