*Aspirante optimiste>20 ani (117)*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pusichet spune:

salut
in primul rind felicitari noilor gravidute si sa aveti sarcina usoara si bebei sanatosi
am o intrebare, ce poate fi la mine?
am luat din z 8 pina in z 13 antibiotic si prednison, asa mi-a dat un medic ginecolog sa iau, in perioada asta ne-am pazit ca a zis ca nu e bine sa raman gravida pe antibiotic.
dupa z13 nu ne-am mai pazit. bun, am ajuns azi z 28 si inca nu a aparut ciclul am facut acum 10 minute un test si e negativ, daca nu e sarcina ce poate fi?
eu, am ciclu de obicei de 25-26 zile, de azi la prinz a inceput sa ma doara burtica, dar nu foarte tare, in rest nu am nimic.
pupici

2001
http://tt.lilypie.com/qjh3p3.png

Mergi la inceput

cred ca de la doxiciclina am intirzieri, altfel nu stiu ce sa mai zic, nici pina acum nu mi-a venit menstruatia
mai astept

2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irene26 spune:

salut fetele din nou, tocmai ce am ajuns acasa, mai devreme ca niciodata, una din clase a anulat cursul, compania lor a avut meeting. ce noroc pe capul meu!
pusichet, eu nu stiu de ce nu ti-a venit ciclul, poate ca ai ovulat mai tarziu si oi fi ramas gravi. nu se stie niciodata de unde sare iepurele! ti-ai luat TB? daca-i ridicata, s-ar putea sa fie sanse sa ai un bebe.
vad ca azi nimeni nu prea a fost pe forum, poate ca este duminica.
numeioana, multumesc pt complimente, esti o draguta. vroiam sa-ti spun ca am acelasi simptome ca ale tale zilele astea, ma dor de mor sfarcurile si am si eu o scurgere ciudata si cam multa, eu inainte nu am avut nici un fel de scurgere, dar eu am facut testul la 20 de zile si a iesit negativ, dar am un ciclu regulat de 28 zile. poate ca de aceea a fost negativ, fiind prea devreme.

mt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo2rina spune:

pusichet, si mie mi-a intarziat de la doxiciclina, si inca foarte mult, 8 zile. chestia e sa nu mai faci asta pentru ca mie mi-a spus dr. ca, dupa ce termin doxiciclina trebuie sa treaca un ciclu (sa vina ciclul o data) ca sa incerc sa fac bebe ca mai ramane antibioticul in organism.

Mergi la inceput

multumesc fetelor de raspunsuri
asa e , am vorbit acum cu cineva si tocmai imi zicea ca de la doxiciclina intirzie, si mai vine si cu dureri, da doamne sa vina.
of, cind si-o face omul cu mina lui...

2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo2rina spune:

dragele mele, nu mai stiu cine a intrebat in a cata zi am facut eu test de sarcina si nu am fost acasa, asa ca voi raspunde abia acum: in Z11 DPO. am facut test dupa amiaza, un sure check, si mi-a iesit a doua linioara palida tare.

Marina, o in 4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Pusichet, ar putea fi doua situatii:

- ori e bb si testul tau se pozitiveaza mai greu (sper sa nu fie totusi daca dr a zis sa nu ramai)
- ori nu e bebe si e doar o intarziere

In ambele cazuri, cauza ar fi o ovulatie mai tarzie pe care tu nu ai luat-o in calcul si ai mers pe ideea ca tu ovulezi in Z123 sau 13. Daca nu e bebe, ciclul ar trebui sa apara intre 14 si 16 zile de la data ovulatiei. Asta fiindac intotdeauna durata de pana la ovulatie poate diferi, pe cand faza de dupa e de obicei aceeasi (de cca 2 saptamani).

Chiar mie mi s-a intamplat luna asta sa ovulez abia in Z20 si mi-am dat seama dupa valoarile TB. Daca nu luam TB as fi zis ca am suuuuuuper intarziere, fiindca sunt deja in Z35 si de obicei ovulam in Z12 sau 13. Mi-as fi facut o groza de sperantze si ganduri.....(nu ca nu mi-as fi facut oricum, dar nu asa multe cate as fi avut daca vedeam o asa "intarziere").

Cunoscand insa data ovulatiei am adaugat 16 zile, durata mea de dupa ovulatie pana la CM - observata in graficele anterioare - asa ca astept CM abia peste 2 zile, adica martzi.

Cel mai bine era sa va fi protejat intreaga luna cu prezervative sau sa fi folosit graficul TB (temperatura bazala) ca sa stii exact cand ovulezi.
Aceasta metoda se poate folosi si cand vrei sa eviti o sarcina dar si cand o doresti.

Pentru un grafic corect TB se ia in urmatoarele conditzii:
- incepand din prima zi a CM sau cel mai tarziu dupa de trece menstruatia
- toata luna la aceeasi ora, cu acelasi termomentru si in acelasi mod (adica ori orala, ori vaginal, ori rectal).
- numai dimineatza, dupa minim 3 ore consecutive de somn
- pana sa faci orice alta activitate, fara sa cobori din pat, fara sa bei nimic, fara sa mananci si incercand sa te misti cat mai putin
- termometru se indeparteaza si se citeste dupa minim 5 minute in care as incerci sa te misti cat de putin.

Vei stii sigur ca ai ovulat abia dupa ce inregistrezi minim 3 zile de TB ridicate (nu peste o valoarea anume) ci peste alte valori din restl lunii. Intr-un ciclu normal (ovulatoriu) ar trebui sa se vada clar diferenta intre valorile mai mice de dinainte ed ovulatie si cele crescute ed dupa ovulatie. Cresterea poate fi brusca dara si lenta (o crestere treptata in 2-3 zile); important e sa se vada diferenta pe grafic. Ziua ovulatiei e ultima zi de valoare scazuta, inainet ed ase inregistra cresterea TB.

Sper din suflet sa fie asa cum iti doresti tu.

hai, bebitza, vino...
Aspiranta optimista din martie 2007
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Elara multumesc pentru raspuns.
mi-e asa de ciuda pe mine, dar eu am zis ca a trecut perioada de ovulatie si ce sa ma pazesc , ca de obicei imi faceam teste de ovulatie si aratau ca ovulez in z 11.
vad, ca incepe sa ma doara burta din ce in mai tare, semn ca vin, of de-ar veni sa scap de stresul asta.

2001

Mergi la inceput

Irene, din pacate pt Pusichet, daca "ar sari iepurele" dupa cum ai zis tu..ar fi problematic .... fiindca dr. i-a zis SA NU ramana insarcinata luna asta ca i-a dat antibiotice....

Fetelor, eu sunt cam dezamagita..iar...

In Z13 DPO, cu prima urina, mi-am facut un test Barza Golod banda (exact cu 4 zile mai devreme, fiindca in Z17 DPO mie tr sa-mi vina CM). Si am pe el o liniutza rozalie dar subtziiireeeee exact cat un fir de par dar se vede bine desi nu e e la fel de intensa ca linia de control.

Ieri am zis sa mai astept si azi dimineatza, tot cu priam urina, am mai facut un test SureCheck - negativ toata ziua... Am dat fuga la farmacie si am mai facut un test Barza Gold, de data asta era la caseta, (cu aceeasi urina ca nu o aruncasem) asa am nimerit: TOT NEGATIV CLAR

Partea aiurea e ca alaltarieri am avut si ceva crampe si intzepaturi la burtica si in plus cam din Z7-8 DPO ma cam dor sanii, ma ustura, ma ard... nu ma dor f tare dar totusi dor..
Si ..cel mai ciudat aseara era o senzatie ciudata de durere de sani si rau de stomac...de parca as fi baut apa minerala si imi venea sa vomit...si imi era rau...cand ma miscam prin camera sau in pat... Azi senzatiile astea iar au aparut acum pe seara dar sunt diminuate...

Tb e asa:
- prima zi DPO 36,8 spre 36,9
- apoi 2 zile 36,9
- 1 zi 37,0
- iar 2 zile de 36,9
- 1 zi 37,0
- 1 zi 37,1
- 1 zi 37,0
- 1 zi 37,1
- 1 zi fara sa iau TB
- 1 ZI 37,1
- azi 37,2.

Mentzionez ca iau utrogestan intravaginal, 2pe zi, dimineata si seara din Z3 DPO.
CM ar trebui sa vina martzi.

Voi ce zicetzi?

hai, bebitza, vino...
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Doamne, Ajuta! Pusichet.
Sper sa vina si rezultatul negativ la test sa fei cel real.
Daca tousi nu vine zilele astea poti merge marti dimineatza la Giulesti (neaparat intre 08.00 si 10.00) sa iti faci o analiza de sange si ai sa stii sigur. Costa 15 lei si iti da rezultatul in aceeasi zi.

hai, bebitza, vino...

Mergi la inceput