Familia sotului
Raspunsuri - Pagina 2
J G spune:
Sa mor daca pricep unde gasesti tu evidenta unei discutii in acel paragraf??????
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
Elise spune:
Nici eu nu pricep atitudinea ta combativa la subiectul asta, dar nu-i nimic. Supravietuim si asa. Chiar daca nu ne pricepem una pe alta.
Elise & BBLisa
J G spune:
Nu mi-ai raspuns la intrebare...
Elise nu vreau sa ne certam. Uite iti explic pe scurt: consider ca sotul ei nu procedeaza corect. Si ca ea nu trebuie sa faca efoooorturi ca sa inteleaga motivele subtile sau cine stie ce trauma din copilarie etc etc. Nu e problema ei.
Trebuie sa explice frumos sotului ca nu e de acord cu atitudinea lui care este gresita si care trebuie sa se schimbe. Care sunt motivele atitudinii? Nu conteaza.
Noi oricum privim orice situatie de acest gen din tabere diferite. Tu o vezi "ajutam sau distrugem" iar eu o vad "nu-mi place iti spun o data, nu se rezolva - pa!"
A! Sa nu-ti imaginezi ca obiceiurile vechi sau larg raspandite sunt neaparat BUNE. Apropo de barbati/femei in perspectiva istoriei.
Tine minte, toti barbatzii "e porci" si femeile neste duamne sensibile si neapreciate la adevarata valoare.
Un pic cam neavenit si cam exagerat, nu crezi? Unde vreodata m-ai vazut pe mine generalizand?
Uite vezi, desi ma mananca, nu-ti zic acum sa mergi sa-ti bibilesti subiectul mai sus mentionat ca sa-ti justifici bine de tot permisivitatea personala... ups! deci repet, NU SPUN ASTA!
Elise spune:
Sa nu-ti spun nici eu sa-ti mai bibilesti atitudinea ca e cam rigida pentru o relatie, fie ea si conjugala?!
Ce e aia "spun o data si daca nu se rezolva PA"?!
La replica asta n-ai sa primesti decit un raspuns: PA. Sclavia s-a abolit demult. Acum se presupune ca doi oameni pot discuta sa isi rezolve divergentele. Cu atit mai mult intr-o familie unde nu exista sef si subaltern. Revino-ti....
In rest nu mai intru in detalii ca n-am nici eu chef sa ma cert, am altele pe cap acum.
Sper sa nu insisti sa ma indupleci totusi.
Elise & BBLisa
J G spune:
Elise, ma refer (credeam ca se intelege) la lucruri rele, care fac o femeie sa sufere. Cele in sens larg acceptat, nu la faptul ca nu-mi plac chilotii lui tetra albi. Ma intelegi?
Cand zic "spun o data" inteleg ca spun frumos, argumentez, ascult argumentele lui, etc. Daca in urma reclamatiei ferme nu se rezolva ceva care ma face sa sufar, e mai bine sa plec.
Exagerezi iar cu sclavia... si exagerezi cu raspunsul. Garantat, o femeie care face compromisuri isi ia mai multa bip decat una care nu face.
cat despre virulenta mea... este pt ca ma deranjeaza enorm indemnurile la "aflat motivele" "incearca sa..." blablabla... barbatii sunt de pe saturn si femeile de pe pluta...
MissParker spune:
Eu cred ca sotul tau ar trebui sa intervina si sa va apere chiar fara sa-i atragi tu atentia. Ca doar nu e copil mic, sa-i dai indicatii despre cum e bine intr-o casnicie sau sa-i regizezi tu replicile. Unde ii este coloana vertebrala si dragostea fata de sotie?
Eu am trecut prin asa ceva in relatia cu cumnata mea (un "vis" de persoana), o vreme am inghitit de dragul sotului, dar apoi el a avut puterea sa traga linie si sa zica STOP. La fel si sotul meu a inghitit de dragul meu comportamentul urat al tatalui meu fata de el, dupa care eu am tras linie si am zis STOP cand situatia a devenit intolerabila. Iar acum - ca ne-am eliberat de paraziti - stii ce bine ne merge si ce liberi ne simtim?
Fa ce simti si ce consideri tu ca va ajuta pe tine si pe sotul tau, voi sunteti prioritatea, nu rudele si nici sentimentele de vinovatie cu care va manipuleaza ("vai, saracul fratior, a fost parasit de prietena si sufera, deci trebuie sa-i faca si el pe altii sa sufere" - pai femeia aia o sti ea de ce l-a parasit).
Te rog frumos, nu parasi "campul de lupta" asa usor, ramai si mach' ihm die Hölle heiß daca se mai ia de tine. Ma refer la cumnatel
Off topic: Discuta, discuta, iar daca nu da rezultatele dorite du-te si da cu masina peste el
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
Elise spune:
quote:
Cand zic "spun o data" inteleg ca spun frumos, argumentez, ascult argumentele lui, etc.
Exact asta s-a spus si aici: sa vezi care sint motivele lui (argumentate, poftim ) sa vezi daca nu o avea cumva dreptate sau nu ajungeti la un punct comun si abia dupa aia sa vezi daca e cazul sa pleci.
Mai citeste o data cu atentie.
In conditiile astea mi s-a parut ca ai avut o reactie exagerata.
PS: mai ales ca autoarea sustine ca are un sotz simpatic da' cumnatul ii vorbeste catzelul de rau.
Si eu n-as considera asta abuz.
Desi.. mai stii ce traume nebanuite provoaca si jignirea catzelului....
Elise & BBLisa
andabrro spune:
mie personal nu-mi place sa actionez prin intermediari, asa ca-n situatia data as lua de-o parte pe cumnat sa-l intreb care-i e problema: cu mine, cu ciinele, cu vintul care bate de la est si nu de la vest. daca spune clar ce si cum, negociem spre interesul comun. daca spune ca totul e "peachy" si am eu pareri, il previn c-atunci sa-l fereasca sfintul sa mai scoata vreun sunet interpretabil, ca-i rup picioarele si i le infig in c**. nu de alta, dar un om prevenit face cit doi. si daca nu-i place, colo-i usa si sa-mi trimita vederi de pe unde-o ajunge.
o fi bine sa fii impaciuitor si intelegator, dar pina la limita de stres, apoi nu mai merita sa stai in iad - pentru nimeni si nimic pe lume. io-s mare partizan al zicalei "mila mi-e de tine, dar de mine mi se rupe inima". si-as spune-o si cumnatului, si soacrei, eventual si sotului daca e nevoie.
cu politica asta, vag rigida poate, nu mi-a suflat in bors nimeni - nici 2 soacre, nici cumnati, nici nimeni.
J G spune:
Elise, e posibil sa exagerez, ma recunosc exasperata de un anume trend pe forum care bate saua cu gasit motivele ascunse. Sau unele gesturi evident urate, magarii efectiv sunt scuzate folosind o logica alambicata, orice numai sa nu se puna problema de a face ceva. Nu stiu daca ma intelegi - uite dau un exemplu:
E un topic al unei doamne careia i-a plecat sotul in strainatate si de atunci tipul ii spune, la telefon ca nu stie daca o mai iubeste, nu-i e dor, ba chiar ca facea sex din obligatie, ca sa nu mearga la fete. Eu personal, in locul ei, consideram ca tipul se poarta urat (indiferent ca el chiar simte lucrurile astea, n-ar trebui sa procedeze asa, sa o faca pe sotie sa sufere, sa o fiarba etc). Si i-as fi spus sa nu ma mai plictiseasca cu detaliile astea. In schimb, fara sa aiba o reactie normala de suparare, ea era preocupata exclusiv sa-l recucereasca. Bun. Raspunsurile catorva fete la respectivul topic m-au lasat perplexa: ca nuu... ca de fapt te testeaza sau: sufera/ e traumatizat de relocare si defuleaza pe tine/ sau inclusiv: si sotul meu facea asa si mama cand venea ce pasional era, nici nu-l luam in seama cand zicea..
Mintea mea nu pricepe asa ceva.
In cazul de fata, e drept ca personal nu as locui cu dusmanii in casa, de fapt atitudinea sotului mi se pare ceva secundar. Nu as putea sa raman acolo, sa ma aud barfita etc. Barfele despre caine nu sunt abuzuri dar denota rea vointa. Brr.
Dar mi s-a parut ca exagerezi cand te-ai referit la aflat motivele pentru care sotul nu reactioneaza. S-ar putea ca ele sa existe dar eu zic ca la primul plans al colegei noastre motivele trebuie spuse, nu? Nu vad nevoia de a face demersuri sa aflu. Daca personal fac sau nu fac ceva care afecteaza pe sotul meu macar efortul de a explica il fac.
principe spune:
jG
cunosti cumva cuvintele ;libertate de opinie??
eu cred ca nu,plus ca nu vad cum iti permiti sa aduci in birfa exemple din alt topic,raspunsuri etc.
tu crezi ca toti chiar suntem deacord cu felul tau de a gindi?? poate ca nu, dar respectam libertatea ta de-a opina.printr-e citatele fara ghilimele pe care domnia ta si-a permis sa le foloseasca in acest topic,chiar si off,este si o postare a mea,din experiemta mea de om care a emigrat si a avut momente cind nu mai stia ce simte nici pentru ea si nici pentru cei dragi. ca uneori este mai important sa privim mai departe de cuvint sa privim in suflet sa vedem ce se petrece cu acel om, sa vedem adevarul.daca tu nu ai experienta emigrarii ,da sfaturile care le crezi de cuviinta, cred ca este suficient fara discutii pe margine.
daca esti" exasperata "nu citi ,citeste ziarul "sportul"