*** Mamici de mai-iunie 2007 *** (69)
Raspunsuri - Pagina 16

Motannel spune:
 Acum am terminat de citit ... e drept ca m-am apucat tarziu! 
Gabiu, copiii nostri se aseamana! Daca se agita si vomita plange ca sa maance din nou ... noaptea in schimb doarme linistita si nu mai vomita! A mea creste doar noaptea cred ca atunci ii sta papa in stomacel! Iar ziua, indiferent ca o fac sa ragaie ori nu, tot vomita ca-si incordeaza burtica!
Ella, Elteka, si Teodora doarme numai noaptea in patutul ei! In rest atipeste ziua (doar cateva minute pana la jumatate de ora) in mijlocul patului nostru. Pe burtica nu vrea deloc! Se agita, se incordeaza isi tine capl sus continuu si apoi plange! Oare de ce? Nu se relaxeaza deloc! De dormit nu mai poate fi vorba!
La baie procedez ca Andreea. Doar ca eu o tin de ceafa nu de umeri! Elteka, daca ii intra apa in urechi nu-i mare problema! Eu o sterg cu betisoare de urechi din acelea cu opritor!
Ralucami, felicitari! Sa-ti traiasca Maria Bucuria! Multumim fratelui de mesaj ... deosebit! 
Andrada, mi-am permis si eu sa beau vreo 3 pahare de Cola intr-o zi si a doua zi Teodora parca era electrocutata! Nu a reusit sa doarma nici macar cateva minute in ziua aia! Apropos de copii ... eu mai fac unul! 
Pauly, si eu ti-am remarcat mesajul caci eu le citesc pe toate intotdeaua si am admirat-o si pe papusa Riana! Nu fi suparata! Insa nu prea am timp sa raspund tuturor!
Bogalina, am scapat de veregeturi pe burta, Slava Domnului! Insa am pe sanul stang vreo 3 vinetii si parca nu am curaj sa ma dau cu ceva creme antivergeturi atata vreme cat Teodora cere tzitzi! Chiar, voi folosit ceva creme antivergeturi? Cum facem sa ni se retraga mai repede burtica? Eu am scapat de kg acumulate in timpul sarcinii, insa burtica parca tot am! Si e molicica! De abdominale inca nu am curaj sa ma apuc! Poate dupa 6 saptamani (adica de saptamana viitoare)!
Petit_Ange, eu am folosit pentru epiziotomie supozitoare Ketonal! Super bue, in 10 minute ma lasa durerea si foloseam unul dimineata si unul seara la inceput, apoi doar seara!
Elteka, ce bouncer frumos si ce Dolofanel frumusel si  multumit!
Iri, tare frumosi copii ai! Sa-ti traiasca!
Numai_eu, bine ai revenit!
Fetelor, eu sunt mai pofticioasa acum decat in timpul sarcinii! Iar inainte nu eram deloc pofticioasa! Oare imi mai revin?
Asa creste Teodora-Iubita ticker vechi
Asa creste Teodora-Iubita fotografii album comun
Motannel si  
Teodora Elena

Pepsi spune:
 carrie, multumim de gindurile bune, acuma am vazut ca esti din Cluj, eu, sint nascuta in Turda, si am stat 7 ani in Cluj.a luat bine in greutate a mica, bravo.
pauly, am vazut pozele, seamana cu tati fara suparare, se pare ca nu sint singura care nu a fost prezenta la conceptie....ca nici al meu baiat nu seamana cu mine.....
poohy, da mi-ar placea niste majorete! ca tare  nu mai vreau sa astept, incepe sa-mi fie greu....multam fain, esti o draguta!
elteka, mortal micutul, da chiar asa la ce mai tre parinti, e in extaz!aici nici scaunele de masina nu sint mai inclinate si sint obligatorii ca sa nu se innece cu voma piticii, si nici carucioarele nu sint plate de tot din acelasi motiv.
a propos, eu, vreau 3 copii, si in visurile mele cele mai ascunse 4 ![]()
Flavia 
40+ David
 si mama lui Dominic 17 mai 2004
 albumele de familie

piticasigogosica spune:
 Neata'
Raportam o noapte cu putin somn pt mami 
 pic de somn.
Cosmin iar nu a facut kk ieri si de la 4,30 se screme si a reusit la 7!!!
Acum a adormit si cred ca trag si eu pe dreapta,daca reusesc sadorm cu bocanitul in cap.
Pauly merci de aprecieri 
 si Riana ta e o dulcica ca mama ei!
Sobi asa era si Iris,ba mai asiatica.La botezul ei,la 3 luni imi zicea lumea in biserica ca e japoneze.Inca mai pastreaza ochii migdalati.
Elteka sunt mandra de ingerasii mei si ma bucur ca imi spui ca seamana cu mine. 
Cand era mica Iris toti ziceau ca seamana cu tati acum multi imi spun ca seamana cu mine la fata.Cosmin pare mai mult sa semene cu mine...deocamdata.In schimb mainile si picioarele copiilor sunt ale lui tati.Urechile lui Iris -tati,ale lui Cosmin-mami ![]()
Motannel 
 si tie sa-ti traiasca!

florina spune:
 Poohy, ce mai faci?...Nu dispera, sunt zile si zile...Legat de bagatul pumnisorului in gura, poate fi si de la o durere de burtica - nu neaparat de foame. E foarte cald, probabil li se face si sete des, e super ca suge cu putere si atat timp cat nu-ti scade in greutate si nu-ti plange non-stop, incearca sa te linistesti pentru ca ii transmiti si ei starea ta.
Si nu ai de ce sa te simti vinovata, important e sa o alaptezi cat mai mult (chiar daca mai devreme sau mai tarziu ii vei da si completare).
Din cate stiu primele zile si prima luna sunt cele mai importante pentru formarea imunitatii. Colostrul are nu stiu ce proprietati miraculoase si i l-ai dat.
Stiu ca sunt zile in care sanii plesnesc si altele in care par goi goi...Daca nu e dureros alaptatul cand simti ca ai sanii goliti inseamna ca ceva ceva tot trage ea acolo, altfel te-ar durea.
Pentru lactatie, pe langa ceaiuri, eu mancam mult piept de pui...Dar am aflat acum ca nu e indicat excesul de carne in timpul alaptarii...
Fetele de la help line ce spun?
Sper ca a fost doar un moment si a trecut. Nu lasa depresia sa te copleseasca, Manu are nevoie de o mamica fericita.
Chris, vremea de afara nu iti afecteaza tensiunea? Eu ieri aproape ca nu m-am putut ridica din pat din cauza norilor... Dar de regula am tensiunea prea mica...
Raportez si eu o noapte cumplita de nesomn din cauza caldurii...Mi s-au umflat si picioarele :( M-am umflat toata si ma mananca pielea de mor! Nu mai am stare la propriu si la figurat :)
De Kay mai stiti ceva?...Sper ca sunt bine, ca ia in greutate si ca testul le va arata ca nu e necesara operatia si cea mica e bine...Doamne ajuta!
Florina +37/38 
 Teodora si Tudor(5 ani)
www.onetruemedia.com/shared?p=2ec9af00903bd34b9e16cb&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a crescut baietelul meu, Tudor 

ELTEKA spune:
 Da' chiar asa, Pepsica, vezi, la asta nu m-am gandit!
Scaunul de masina cu care l-am adus de la spital e mult mai curbat la spate...
Intre timp mi-a venit caruciorul, care are parte sport iar pe sasiu se monteaza scaunul de masina care se face complet plat si are si functie de landou (pana la 10 kg). In masina, cand doarme pot sa il fac plat. Arata www.twoleftfeet.co.uk/acatalog/New_Jane_Nomad_Pro_Matrix_Cup_System_2007_Marine.html#a226" target="_blank">ASA 
Dar "acasa" (in Europa) mi-au facut colegii cadou un Maxi Cosi...Voi ce scaunde masina folositi?
Nu stiu ce sa zic despre chestia asta; v-am zis, eu care si acum am criza de sciatica sunt tare sensibila la subiectul "spate"...
Sobi-l-am pus azi si nu i-am dat vibratii ci doar muzica. S-a apucat sa traga de jucarie 
 (aia din dreapta, ca asa tine capul). Si s-a jucat vreo 10 minute, cat sa fac eu un dus. Cam atat se pot concentra acum.
Iris, asa e, au ochii lunguieti si migdalati ca ai tai 
. Asta imi aminteste cand ai zis ca al meu arata un pic japonez, de m-am speriat ca o fi avand SD 
Motannel, 
. Sa stii ca nici al meu nu doarme mereu, are zile cand doarme mai mult (ca azi, de ma plictisesc asteptandu-l sa se trezeasca), dar si zile (ca ieri, cand nu doarme mai deloc - adica max 30 min, pe urma iar la san). Cola n-am baut decat juma'de pahar (poate de 2x/sapt), dar beau juma de cana de cafea zilnic si n-am vazut nimic deosebit la Dolofanel de cand am inceput, sau in zilele in care nu beau..
Pepsi
, daca strang lapte din "let-down" (cum o fi asta pe romaneste??? cand curge laptele siroaie, de ex. cand plange bebe sau din celalat san cand incepe sa suga) - e ok? N-am de gand sa i-l dau, insa am zis ca daca vreodata dau o fuga la magazin si incepe sa urle, sa-i dea taica-su un bibe (ca asa ii da degetul mic pana vin eu...). Sau e prea apacios? La mine curge garla, ultima data am pus niste crema Medela dupa baie, si pana sa ma imbrac tasnea ca fantana arteziana, tot am umplut...
Din cauza asta tre' sa schimb copilul non-stop, ca facem balta la alaptat, indiferent de bavetica si alte chestii in jur ...
Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL - Fat Frumos cel Chel

Androix spune:
 7-8 milioane un bouncer??? SUnt socata! Stiam ca romanii care vand produse d-astea de copii sunt niste hoti dar nici chiar in halul asta.
Pitica, stiu ca e bine sa-l expui la soare pe cat posibil ca sa grabesti "albirea". Mie asa mi-a zis pediatra cand cu Filip sa-l scot zilnic si sa iesim dimineata sa-l pot tine la soare. 
Poohy, mai nu sta asa. Te inteleg ca esti la limita drepresiei. uite intra pe site-ul asta, ia numarul de telefon si cere sa vorbesti cu doamna Georgeta Musat. E consultant de lactatie cu ani de studii pe tema asta in strainatate, e la curent cu ce e mai nou in domeniu. Venea in Elias si ne invata sa alaptam. E o doamna foarte cumsecade. Sun-o ca sunt convinsa ca va fi de acord sa te ajute. Te rog din suflet sun-o! http://www.attct.ro/
Andreea, mama de Filip si Georgia

alynta27 spune:
 Am pus pe mail-ul comun poze cu papusi de portelan care reprezinta bebei! Sunt superbe! Sper sa va placa!
   Alina-Mirela 
 39+ cu 
  DAVID
Poze burtica
Pozele mele

ramsy spune:
 Aly 24,Paulyva multumesc pentru parerile si experintele traite la spitalul Bega.

Am auzit si eu ca sunt faine saloanele cu 1 milion,dar nu stiu daca o sa am noroc sa prind si eu vreun loc.
Mergem si noi astazi la nenea doctorul sa vedem ce ne mai spune si sper ca bebelusa mea sa aiba de gand sa iasa zilele astea ca nu mai am rabdare.

Va pupicesc pe toate!!
40s cu 
Alexia

Florentina Roman spune:
 Poohy, te inteleg perfect, la Tudor asta a fost unul din motivele ptr care nu am putut alapta decat 2 luni; urmeaza sfatul lui Androix, te rog. Eu acum m-am relaxat si-l alaptez pe Ciprian exclusiv, in primele zile i-am dat si eu completare ptr ca nu-i ajungea lapticul.
A! eu am cerut si sfatul fetelor de la Help line si sa stii ca m-a ajutat. Si acum cand mai dau de greu citesc acolo si parca ma ambitionez mai tare sa-l alaptez.Mai ales dupa amiaza cand am sanii moooi moi si trage bb din ei...
Pitica, si al meu mai este galbior, tot din cauza diferentei de grup sangvin.Pe-al meu l-au pus la lampa o zi si o noapte in spital si tot ni i-a trecut. Trebuie tinuti la lumina. La Tudor a durat vreo 2 luni si era si mai intens.
Am vazut pozele cu Cosminel, seamana leit cu surioara. Sa-ti traiasca!
Al meu se trezeste noaptea din doua-n doua ore ptr masa, noroc ca intre mese doarme ne-ntors. In schimb ziua...sta mai mult treaz, dar are pretentia sa si stea cineva pe langa el, sa-l poata urmari cu privirea prin camera. Plus ca dimineata sta mai mult atarnat de mine.  
Mai, imi vine sa plang cand va aud ca va da laptele pe afara. Eu sunt la al doilea copil, dar nu mi-au curs niciodata sanii
. Trage asta micu de ei de se enerveaza si el cateodata. Si ma doooor...
Florentina, mamica lui Tudor Ioan(5.07.2002)si a lui Matei Ciprian(22.05.2007)