FIV 123
Raspunsuri - Pagina 8
KITTA spune:
Mirela_1eu zic ca poti sa le faci la Cantacuzino daca te coafeaza locatia, este putin mai ieftin decat la MedLife, cat despre la facptul la ce dimensiune ti se sparg foliculii nu ai de unde sa stii decat daca ti-ai fi facut mai multe monitorizari si cum zici ca e prima....Se poate ca nu in fiecare luna sa se sparga la aceeasi dimensiune. De asta se cheama monitorizari ca pe parcurs dr. sa vada cum evolueaza treaba acolo unde zic ei ca scartie, ce se mai schimba de la sine sau ajutat in vreun fel. Pot doar sa iti recomand doar sa mai faci o monitorizare si luna viitore. Din cate am inteles eu dr. ar fi plecati in prima saptamana a lui iulie. asa e MOana mai investigheaza si tu vineri ca sa ii spunem Mirelei!
alina_alexandra spune:
Fetelor, vin si eu cu vesti despre care habar n-am ce sa zic dar nu imi pare a fi bune. La eco s-au vazut 3 foliculi de 8 mm, unul de 6 si inca doi mici de 3mm. Valoarea estradiolului azi a fost de 137 iar progesteronul 0,43. Edometrul este de 0.41cm. Doza de menogon a fost marita din nou de la 4 fiole pe zi la 5 si mai am numai 4 zile de menogon.
Azi insa am avut si un sentiment tare placut dupa ceata de la analize si anume ca la MNL in luna mai din 16 FIV au fost obtinute 9 sarcini. Daca datele sunt corecte chiar ma bucura sa fie un procent de reusita asa de mare, cel putin in luna mai.
Monica Elena, multumesc mult pentru raspuns si pentru incurajari. Eu am inceput procedurile pentru FIV la MNL iar rezultatele tocmai le-am anuntat.
Din cite mi-au spus asistentele de acolo, profu` miercuri va fi in tara si o sa ma vada el la ultima eco. Inca sunt nedumerita daca foliculii de 8 mm sunt ok in stadiul asta sau nu.
Kitta ma bucur ca ai rezolvat "repunerea pe rol a dosarului" si experienta ta trecuta de la Giuly ma face sa ma gindesc ca nu trebuie sa renunt pina nu spune doctorul ca nu se mai poate face nimic intr-o procedura. Oricum, reintilnirea voastra pare de bun augur si ma rog ca DD sa te ajute. Apropos de virsta...acum un an jumate cind am facut a doua laparoscopie la Giuly, am cunoscut o graviduta care avea gemeni prin FIV si avea 39 de ani. Mai mult decit atit, medicul meu de fam. imi povestea despre o pacienta care a incercat tot ce se putea face pentru a avea un bb iar la 41 de ani renuntat pt ca credea ca nu mai exista nici o sansa. La 42 de ani a si nascut un bb, raminind insarcinata pe cale naturala, dupa ce toate tratamentele esuasera.
Danylo, iti tin pumnii sa fie bine. Doamne Ajuta!
Va pup pe toate si va doresc o duminica placuta.
A.A.
KITTA spune:
Alina_Alexandrate asteptam cu vesti bune, cine stie ce se mai poate intampla dupa 4 zile sau poate iti mai prelungesc tratamentul. Asa i s-a intamplat si KoreiPopsa ii creasca mai greu, dar nu mai stiu de la ce valori a plecat ea. Important e ca ai 3 mai mari. Nu imi schimb parerea si nu mi-o voi schimba fata de cei de la MNL, da si eu am mai auzit si in lunile trecute de % mai mici cei drept adica de 50% de reusite, dar uite ca eu am fost dintre cele nereusite si cand asta se intampla zic sa nu stam cu mainile in san si cu drobul de sare deasupra capului. Tinem pumnii!
Daca mai ai nevoie de Menogon, te rog scapa-ma si pe mine de cate poti!
Zouzounakisi mie mi-a raspuns dr. din India care imi recomanda Letrozole (Femara)un Clomifen citrat gen Ovamit din Z5- Z9 in paralel cu 8 fiole de Menogon/zi (cam mult!). La mine se pare ca Profu o sa adopte varianta inhibare mai usoara, probabil inceputa tot cu Ovamit fiindca produceam 3-4 si continuata cu ceva de sustinere a stimularii (dar nu s-a decis inca schema!)pe o perioada cat se necesita si nici decum sa mai crestem doza de Menogon.Cred ca se va merge pe un protocol scurt caci a zis ca la unele cazuri o inhibare lunga + o stimulare mare (cum am avut eu) poate produce inhibarea ovarelor si un raspuns slab sau incet (tot cazul meu) s atunci se merge pe varianta opusa.
Tu ai primit dupa aceea un alt mesaj tot de pe adresa dr. din India dar cu o tema de investitie, oricum ciudat mesajul. Inca nu i l-am aratat sotului sa isi dea cu parerea....
Mirela_1 spune:
Kitta, n-o sa-ti propuna profu' donate, tu ai stat mai bine decat mine la toate stimularile. Sunt convinsa ca de data asta o sa parcurgi toata procedura si sa speram si cu 2 liniute la final. Din pacate asta e marele dezavantaj al clinicilor particulare, Fiv-ul pe loturi. Daca ai un organism care se incadreaza in standarde si raspunde asa cum trebuie la stimulare nu e nici o problema; daca insa reactionezi diferit si nu te mai incadrezi in lot, pierzi trenul, ca nici Ron-El la Medlife, nici embriologii greci la Medsana nu fac drumuri separate pt o singura pacienta.
Eu mai fac cel putin o monitorizare, desi cea de luna viitoare s-ar putea sa fie oarba. Urmeaza ovarul stang si il banuiesc de ceva inactivitate. Dar vom vedea. Acum imi pare rau ca n-am facut monitorizari mai devreme. Dar asta e, invatam din greseli.
E vreo conditie pentru analizele din secretie? Ma refer la perioada in care trebuie facute. Inainte de ovulatie cumva sau oricand?
Alina_Alexandra, foliculasii au sanse sa creasca pana la val optima. Dupa cate zile de stimulare erau 8mm?
madalina28 spune:
Mirela eu stiam ca ar trebui sa fii in Z10-11 a CM,cu 3 zile inainte sa nu te speli inauntru si sa nu faci.
Madalina 5+
calea sigura a esecului este sa renunti...
http://image.lafemmebonita.com/c/bg440719.jpg
aurel_cris spune:
Fetelor eu fac testul marti dar nu prea sper in mare lucru pt ca am vazut ceva maroniu pe chilot,nu curge dar cred ca din cauza la ultragestan.Ma tot doare spatele ca de CM si sincer nu am avut nici un simptom,am doar ametelile astea care nu-mi mai trec cred ca tot de la medicamente.
LUCK mersi
Monica-Elena spune:
alina alexandru in a cata zi de stimulare esti? foliculii sunt ok la 16 mm si endometru la peste 8 cm daca imi aduc eu bine aminte. Bafta multa si sa auzim de bebe!
kineta daca vei da clik pe prima pagina pe numele meu la acest subiect vei citi povestea mea sau daca esti cititoare a revistei mami sau fosta academia mamicilor unde a aparut povestea mea. eu vorbesc de preturile tratamentului din ungaria din august 2004 atunci am faut eu fivul si a reusit din prima la 35 de ani si am o minune de baietel care peste o sapt implineste 2 anisori. cat despre ce am simtit atunci la tratamet au fost bufeuri dar in general starea a fost ok. Bafta si tie si iti doresc sa ai norocul meu din prima!
kineta spune:
am citit-o,este emotionanta,in timp ce citeam ma gandeam daca voi povestii si eu asa,sa am un copil sau sa fie pe cale sa se nasca,si sa simt in sfarsit ca am iesit din acest vis urat din care parca nu ma mai trezesc,asta e ,sper sa reusesc si eu in cele din urma cu voia lui DUMNEZEU.TU inainte sa faci fertilizarea,mai ramasesei insarcinata,sau prin fiv a fost prima oara?EU am ramas de multe ori,dar cum imi iesea testul de sarcina pozitiv,la 1-2 sapt se declansa menstruatia,practic ceva se intampla ,ori la implantare ori dupa.DE ACEEA stau pe ganduri si cu fiv-ul care sper sa reusesc sa-l fac,pt ca daca am norocul sa se prinda embrionii,(macar unu),sa nu se opreasca iar sarcina in evolutie.SI in aceelasi timp daca trompele sunt infundate ,am inteles ca se poate face extrauterina,eu am trompele infundate si sunt deja dupa o op de extrauterina de 2 luni(aprilie).DAR AM SA INCERC SA FIU MAI OPTIMISTA chiar daca e greu.TE PUP,si poate mai vb.
alina_alexandra spune:
Fetelor, multumesc mult ca sunteti alaturi de mine. Nu inteleg prea multe din ce mi se intimpla si nu sunt obisnuita sa nu am "controlul" iar cei de la clinica sunt atit de evazivi...
Monica_Elena, Mirela_1, si chiar astept cu nerabdare sa imi spuneti parerea voastra despre starea in care sunt foliculii. Eco a fost facuta in a 6 zi de stimulare(trei de 8mm, unul de 6mm si doi de 3mm). Mai am 4 zile de stimulare cu doza crescuta de menogon la 5 fiole pe zi. Cred ca endometrul este ok pentru faza asta, adica 0,4 in conditiile in care punctia ar urma peste 6 zile (adica pe 22 iunie) iar ET peste 8 zile (24).
La eco, dr. Albu mi-a spus ca foliculii de 8 mm sunt la dimensiune normala pentru stadiul acesta de stimulare, adica dupa 6 zile, dar eu nu ma pricep si nici nu stiu ce sa mai cred.
Oricum sunt cam neincrezatoare pentru ca de cind am inceput tratamentul am tot fost racita, am luat antibiotice vreo 2 zile (dar mi-au spus ca pot lua), am luat si alte medicamente pentru raceala si parca tot simt o sensibilitate la amigdale. Deci chiar nu mi se pare a fi sanse bune de reusita, dar numia DD stie ce pregateste pentru mine, asa ca nu ma agit.
KITTA, te inteleg ca esti necajita pt cum au decurs lucrurile pentru tine la MNL si cred ca am fost destul de clara ca nici mie nu mi se pare lucrurile se desfasoara cum mi-as fi dorit. Totusi, rata de reusita m-a bucurat nu pentru ca este de la MNL ci pentru ca este o rata de reusita pentru FIV, procedura care mie mi se pare o loterie. Ar fi bine de stiut ca rata de reusita a FIV la mai multe clinici este mai mare de 30%, ca sa ne incurajeze ca SE POATE si sa plecam la drum mai optimiste. Ma bucur atit de mult cind vad ca mai reuseste inca una din fete, pentru ca simt atunci ca se poate...
Si eu sunt nemultumita ca la MNL se face FIV doar "in grup" adica iti dau tratament astfel incit sa fi pregatita cind au ei timp sa vina in tara, dar acum daca am luat-o pe drumul asta, continui sa vad ce e la capatul lui... Am mai spus ca eu m-am hotarit greu daca sa merg la MNL sau la Giuly, (unde discutasem sa ma primeasca dr.M.), dar asta ar fi insemnat sa amin citeva luni si asa ca am vrut sa incerc si aici. Spune-mi si mie te rog, cind te-a programat pentru FIV la Giuly? Daca nu reusesc la MNL vin si eu dupa voi, am mai zis asta. Despre menogon te anunt. Din pacate inainte sa intru pe forum am comandat la farmacie inca 10 fiole si nu pot anula comanda. Daca miine pina la ora 13 nu mi-l aduc, te anunt si cu placere te scap de ele. Mi-ar trebui totusi sa pot lua legatura cu tine prin telefon. Merci si o sa vezi ca va fi bine la Giuly de data asta.
Doamne Ajuta pentru toate fetele!
A.A