Stigma cancerului in Romania
Buna,
Am citit cu interes subiectul "Cancer la san-niciodata nu e prea devreme" si le salut pe toate fetele care au curajul sa vorbeasca despre o boala care inca in Romania e considerata aproape ca o " ciuma". Bolnavii din Romania se feresc sa spuna la cineva de frica ca o sa fie priviti cu suspiciune si compatimiti si sufera in tacere. Cei care locuiesc in zone rurale sunt si mai needucati cu privire la modalitati de prevenire si tratamentul e dificil din cauza distantei de spitale oncologice.
Mama mea a fost dignosticata cu cancer vaginal, definitia medicala fiind " neoplasm vaginal, metastaza secundara". Poate cineva sa imi explice exact ce inseamna, poate ati avut si voi diagnostic similar? Tumoarea e prea mare sa fie operata acum si mama a fost trimisa la Sibiu la radiatii. Dupa o luna trebuie sa mearga la Cluj la alt fel de radiatii si apoi "poate" o sa fie acceptata la operatie. Eu sunt foarte ingrijorata, nu am incredere in spitalul din Sibiu si incerc sa gasesc ceva mai bun. Stiti cumva daca Euroclinic din Bucuresti se ocupa de asa ceva? SAu fundeni e unicul spital oncologic?
Orice sfat e foarte binevenit. Daca ati trecut voi prin asa ceva sau ati avut rude/prieteni afectate, va rog impartasiti experientele si cu mine.
Va multumesc anticipat
Raspunsuri
XIO spune:
Daca vrei sa mergi undeva, la alt spital , poti veni linistita cu mama ta la spitalul Municipal din Timisoara. Sunt niste doctori extraordinari si am vazut lume de peste tot aici,inclusiv o tipa din Scotia.
Daca doresti iti pot spune cate ceva despre doctori si despre operatiile de aici,cum e , samd.Trimite un PM. Din BUcuresti nu stiu pe nimeni, insa sunt fete care ti-ar putea spune mai multe.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
vandana spune:
draga xio sant si eu interesata sa-mi refac sanul si as vrea sa stiu costurile unei asemenea operatii. iti multumesc.
XIO spune:
Adina , ai mai vorbit cu vreun doctor? Ca eu nu am ajuns la spital.
Vandana, nu stiu exact cat costa , dar stiu ca se fac. Dupa sesiune(8 iulie) fac practica si la un spital care se ocupa cu asa ceva (Doctorul Bratu e seful spitalului) , daca vrei ma interesez de pret , daca se poate face in spital , samd.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
ralu pisi spune:
Adinagray tot ce pot sa spun este multa bafta si sanatate mamei tale. Inarmati-va cu rabdare si curaj pentru ca este posibil sa se faca bine.Peste tot in lume tratamentul pentru cancer a evoluat foarte mult si sunt din ce in ce mai multi oameni care povestesc nepotilor si stranepotilor despre experientele lor.
vandana spune:
Mersi xio si astept raspunsul tau poti trimite si pe adresa mea de mail. sa stii ca am primit fff. multe mesaje de la fete care trec sau au trecut prin aceasta boala si se simt mutilate.Orice am scrie sa ne treaca timpul este fff. greu sa treci prin cancer. mersi
ami32 spune:
hai bonjour la toata lumea !
am cautat special acest subiect, pentru ca ma macina o intrebare: este posibil sau nu sa fac cancer mamar .?!
la inceputul anului, chiar in seara de revelion am simtit o durere crunta la sanul stang, nu a fost chiar din senin, mi-am sprjinit sanul de picior si probabil am apasat un pic mai tare ( eram in pozitia piticului ), am avut durerea asta cateva saptamani, uneori aparea chiar la cea mai mica atingere , atunci ma apuca o durere surda, de imi venea sa urlu, in fine a trecut , acum ma doare foarte rar.
am fost luna trecuta la radiologie mamara si au descoperit un chist si doua nodule ( mici ca si diametru 6-7 mm) si d-na doctor a spus ca nu este grav si nici pentru operatie. recomandarile au fost : control anual si masaj local la 14 zile.
totusi parca nu sunt atat de linistita in ceea ce priveste recomandarile...
voi, ce ma puteti sfatui?!
va multumesc!
P.S. am alaptat un an si o luna ( ceea ce medicul a spus ca este f.b. [mca]