Euroclinic sau Fundeni?
Buna fetelor,
Desi nu postez prea multe mesaje, sunt o cititoare fidela a forumulului si cred ca e minunat cum se ajuta fetele una pe alta.
Mama mea a fost diagnosticata de curand cu cancer , a fost trimisa de la Sibiu la Cluj si inapoi la Sibiu ca era spitalul plin.Acum caut cu disperare informatii despre spitale oncologice si tratamente pentru cancer in Romania. Am inteles ca Spitalul Fundeni din Bucuresti e o alta solutie insa e si el aglomerat. Stiti ceva de Euroclinic? Se fac acolol tratamente si operatii de cancer?
Multumesc mult.
Raspunsuri
liliana_28 spune:
Buna,
Nu stiu despre Euroclinic daca fac tratamente pentru cancer, ceea ce stiu este ca practica niste tarife de te sperii.
Iti recomand cu caldura Spitalul Fundeni. Bunica mea a avut cancer la splina. Dupa eliminarea splinei a ramas totusi cancerul in corp si mai nimeni nu stia unde se mai localizase.
Cei de la Fundeni au ajutat-o pe buica mea si in momentul de fata este perfect sanatoasa.
Din 6 in 6 luni isi face analize (tot la fundeni se interneaza pentru analize)si spre surprinderea noastra (avand in vedere cat de grea a fost lupta cu boala asta nenorocita) este super bine.
Sanatate multa.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
Mmmaria spune:
O sa-ti raspund eu cu o parere personala. Socrul meu a fost diagnosticat cu cancer la laringe si a fost operat acum vreo trei saptamani la un spital vai de lume din Bucuresti. Noi nu am ales un spital anume, ci un doctor anume. S-a dovedit ca am facut o alegere buna. Cred ca asa ar trebui sa faceti si voi. Cautati si aflati care ar putea fi cel mai bun doctor care ar putea sa va ajute.
adinagray spune:
Oh, liliana_28, ma bucur pentru bunica ta. Mi-a mai crescut si mie inima putin. Asa m-am gandit si eu sa se duca mama la Fundeni, acum sa vedem cum ajunge acolo ca sta departe de Bucuresti.
Cat a durat tratamentul la bunica ta? A stat in spital tot timpul? A facut radiatii si chemoterapie sau doar operatie?
Mii de multumiri
Adina
adinagray spune:
Mmmaria, multumesc de sugestie. O idee buna, mai ales in cazurile care necesita doar operatie. Pentru radiatii si chemoterapie, eu credeam ca numai anumite spitale au aparatura de specialitate.
O sa ne interesam de un doctor oncolog bun si sa vedem ce facem.
Trebuie sa invingem boala si sa trecem si peste asta ca eu una nu ma las cu una cu doua
Mmmaria spune:
Corect, pentru terapia de dupa nu exista aparatura in toate spitalele. Socrul meu va face tot la Fundeni.
Important este tonusul, sa aiba o stare psihica buna (atat de buna cat se poate in astfel de boli).Socrul meu s-a speriat rau in prima zi, cand i-a vazut pe bolnavii de langa el... de aceea ar fi bine sa fie cineva cat mai mult timp cu ea, sa o incurajeze, fiindca statul in spital numai bine la psihic nu iti face...
Sanatate multa si putere,
adinagray spune:
Buna,
Inca o intrebare: Spitalul Fundeni si Institutul Oncologic Prof. Dr. Alex Trestioreanu sunt acelasi lucuru? Ma uitam la websiteul asta http://www.iob.ro/
Adina
doradora spune:
daca ai posibilitatea, mergi la euroclinic. nici nu se compara ingrijirea si conditiile cu nici un spital de stat. poti merge eventual la un consult la ei, au profesori doctor, si sa ceri informatii suplimentare. si poti face acelasi lucru si la fundeni, ca sa vezi la fata locului. eu nu spun ca la spitalele de stat nu sunt doctori buni, sunt unii f buni, insa, din pacate, cu doctorul te vezi foarte putin in cursul zilei si dupa aceea ramai pe mana asistentelor, in conditii de igiena pe care le stim cu totii. asa ca sfatul meu e sa iei in calcul si varianta euroclinic daca exista resurse. multa sanatate mamei tale!
chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
anacami spune:
Buna!
Acum vreo 2 ani mama a fost suspecta de cancer si a fost operata de doua ori: o data la Instit. Fundeni si o data la CDT Babes. La ambele spitale a fost operata de una si aceesi echipa: acelasi chirurg (prof. dr. Balanescu-la vremea aceea sef sectie la Fundeni), acelasi anestezist.
CDT Victor Babes este clinica privata (langa spitalul cu acelasi nume), operatia+cazarea 10 zile au costat aproape 2.000 euro, analizele vreo 20-25 mil (a facut 2 transe de analize, unele au costat 20 mil+ inca unele cateva mil.). Operatia de la Fundeni a "costat" si ea ceva mil, ce-i drept mai putin.
Dpdv al conditiilor, CDT Babes nu se poate compara cu Fundeni: la primul, sala de operatii si consumabilele de cea mai buna calitate, la cea de-a doua probabil ca sala este ok dar stau cam prost la cap. medicamente+consumabile.
Cazarea la Babes se face in rezerva de un singur pat, cu baie proprie, cu asistenta la dispozitie in orice moment (statea pe hol, dar daca mama se plictisea sau avea probleme venea si statea cu ea in salon), masa la dorinta pacientilor-veneau cu un catalog cu o zi inainte, iar pacientii isi alegeau un meniu din cele acceptate si de medic.
La Fundeni m-am speriat de ce am putut vedea: cate 2 paciente in pat, mai dormeau cate o zi-doua si pe canapea /fotoliu in asteptarea eliberarii vreunui loc in pat. Mizerie groaznica, cel putin unde a nimerit ea. Totul ruginit, cazut, o caldura groaznica atat de la sezon cat si de la nr. de suflete din camera. Am inteles ca mai erau camere la alt etaj cu pacienti cu cancer confirmat care faceau diverse proceduri- unde conditiile erau mult mai bune (asa zise saloane renovate).
La Fundeni poate astepta saptamani pana sa ii vina randul la operatie (sunt extrem de multi pacienti, din toata tara-am vazut o batranica care era internata de vreo 2 saptamani si inca isi astepta randul la operatie...), la clinica particulara poate fi operata imediat dupa analize,de pe o zi pe alta.
Sunt intr-adevar proceduri care se fac la Fundeni- de ex. desi se opera la Babes a fost dusa pt. punctie la Fundeni; erau si cazuri in care anumite analize se faceau la Babes (la cel de stat) si pt. pacientii de la Fundeni (ex. analizarea tesutului "la parafina"). Din cate am inteles, se putea face chimioterapie si la Babes.
Este drept ca in primul rand conteaza sa fie totul ok dupa operatie- ca pana la urma suporti orice numai sa te faci bine; nu garanteaza nimeni reusita definitiva nici la spitalul particular.
Eu ma bucur ca la mama cancerul nu s-a confirmat si a fost vorba despre altceva, desi am fost f. suparata ca in general dr. nostri chirurgi se cam grabesc cu operatia si nu asteapta rezultatele tuturor analizelor (pana la urma s-a dovedit ca a avut toxoplasmoza localizata la nivelul ganglionilor din sani).
Ca o concluzie- din experienta proprie- doctorii pot fi aceiasi si la spitalul de stat si la cel particular (marea majoritate a doctorilor de la stat colaboreaza cu clinicile private, aproape toti doctorii de la cele private au ore si la spit. de stat), difera insa foarte mult conditiile de tratament,cazare si grija fata de pacient.
Multa sanatate mamei tale, indiferent unde se trateaza!!!
www.cdt-babes.ro
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania
anacami spune:
Adina, sunt cazuri si cazuri de cancer; unii pacientii reusesc sa treaca peste boala daca au o forma mai usoara sau daca organismul (dpdv fizic si psihic) ii ajuta; sunt insa cazuri in care nimic nu ii mai insanatoseste, Doamne-fereste!
Trebuie insa sa facem tot ce se poate (atat noi cei apropiati, cat si ei), indiferent de sansele pe care le dau doctorii; psihicul ajuta extrem de mult, mult mai mult decat am crede-o. Aici vorbesc de un caz stiut, de o prietena de 35 ani, care la mai putin de 8 luni dupa nasterea unui copil a aflat ca are cancer la ovare. A fost operata la Giulesti, analizele si unele tratamente le-a facut la Babes (de la ea am aflat de Babes).
Are un optimism si o putere de lupta incredibile (tine un regim drastic pe baza de sucuri de legume si fructe).Acum, la mai bine de 2 ani de la despistare se simte excelent si are rezultate foarte bune la analize! Mai cunosc un caz asemanator (o fosta colega de serviciu) care s-a resemnat, s-a delasat-chiar incepuse sa fumeze - a murit de curand
Multa putere si sanatate!
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania