Bucatarie libaneza

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Da e tabouleh,nu fatush.Si se pune si ceapa verde si menta.Si fara suc de rodii,ci ulei de masline si suc de lamaie.Si borghoul-lul nu se moaie deloc.Si sare se adauga dupa gust.Aaa,si fara usturoi.

Deci se pune in urmatoarea ordine:mult patrunjel taiat marunt,rosii taiate marunte,ceapa verde taiata marunt,ceva menta proaspata taiata marunt(doar frunzele,fara betisoare),o cescutza miiiiica de cafea cu borghoul,suc de la o lamaie-doua,ulei si sare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ileana Cosanzeana spune:

Lavinia,

Asta e salata! Acum mi-am adus aminte ca era si acrutza, sigur de la sucul de lamaie! Multumesc mult, acum sa o fac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Lavinia,
deci bourghoul-ul se pune asa direct din cutie? fara sa fie fiert sau macar inmuiat?

Delia,
Unde gasesti magazin arabesc in Bucuresti?

Leah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

quote:
Originally posted by Leah

Lavinia,
deci bourghoul-ul se pune asa direct din cutie? fara sa fie fiert sau macar inmuiat?

Delia,
Unde gasesti magazin arabesc in Bucuresti?

Leah



bourghoul-ul se inmoaie cca 5 minute...nu se pune uscat si nici fiert
din amintirile mele se mai gaseau conserve si uscaturi la Mega Image si mai era un magazin pe Mosilor, parca la statie de P-ta Obor

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diablette spune:

Fetelor, puteti sa nu inmuiati bourghoul-ul, dupa ce pregatiti tabbouleh nu o mancati imediat, lasati si voi sa treaca cateva ore (e bine sa o faceti cu o zi inainte de a o manca, adica seara si mananci dimineata, sau dimineata si mananci seara), astfel bourghoul-ul asta se inmoaie in zeama lasata de celelalte ingrediente. Eu am mancat la El Bacha, - dupa parerea mea cel mai bun restaurant libanez din Bucuresti/Romania - si cu rodie (bobitele, nu sucul) si este excelenta. Asta in conditiile in care as manca rodii in fiecare zi, dimineata la pranz si seara
Acum am alta problema, nu gasesc nicaieri branza haloumi. Stiti ceva, se gaseste in Bucuresti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Diablette, nu se face ciorba salata peste noapte?...eu zic ca orice salata se mananca fresh, dar pana la urma ... de gustibus

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Se mananca fresh salata,noi nu mancam de pe o zi pe alta ca isi pierde calitatile si in plus se face ciorba.Noi nu ia o pauzam deloc borgh-ulul,iar in conserva nu am vazut niciodata,aici se gaseste la pungi.Daca e cumva mai mare decat trebuie(aici e o idee mai mare decat grisul) cred ca trebuie sa-l mai macinati un pic.Eu il spal putin in 2-3 ape,il scurg bine si il pun in salata.

Haloumi s-ar putea sa gasesti la "La Fourmi"(cel din Unirii).Acolo se gasesc multe produse libaneze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Pentru fetele interesate de ingrediente arabesti. Gasesti in P-ta rahova (pe partea cu magazinasele mici, vizavi de p-ta de legume) un magazin arab, mai eu unul chiar la colt 13 Septembrie cu Petre Ispirescu (deci tot zona Rahova), e unul in Militari, pe Virtutii, unul era parca pe la 1 Mai (intre statia tramvai 41 si p-ta 1 Mai) si mai e unul mic pe Mosilor. Tot de la ei mai aprovizionam si cu orez basmati.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)



Pasti 2006

Craciun 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Greieras,multumesc,e bine de stiut.Ca mereu cand veneam in tara caram tot felul de chestii cu noi.Ai idee,cafea cu cardamom,au?Stiu ca e o macelarie pe Mosilor,unde au si alte diverse produse,dar eu nu am intrat niciodata,zic doar din auzite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

quote:
Originally posted by lavinia345

Greieras,multumesc,e bine de stiut.Ca mereu cand veneam in tara caram tot felul de chestii cu noi.Ai idee,cafea cu cardamom,au?Stiu ca e o macelarie pe Mosilor,unde au si alte diverse produse,dar eu nu am intrat niciodata,zic doar din auzite.

Lav


Natalia



Mai nu cred ca au pentru ca mi-ar fi sarit in ochi daca vedeam, dar nu sunt sigura. Oricum, cred ca micul magazinel de pe mosilor as zice eu ca e cel mai bine aprovizionat in ce priveste condimentele. Macelarie pe Mosilor n-am vazut, dar toate celelalte mentionate aveau macelarie.

Chiar vorbind de asta, am facut zilele trecute un tabbouleh in care n-am pus menta, si lu barbate-meu i-a placut mai mult. Nici bourghoul n-am gasit (decat macinat foarte mare) si am folosit in schimb un amestec de 7 cereale si a iesit excelent.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)


Craciun 2006

Eva 2007

Mergi la inceput