AJUTOOOOOR!

AJUTOOOOOR! | Autor: gabi30

Link direct la acest mesaj

Am si eu o problema cu angajatorul.Este din Bucuresti.Eu lucrez la punctul de lucru din Cluj.In urma cu cateva luni a venit un baiat ptr.angajare pe postul de sofer.Angajatorul a zis initial sa ii fac un contract pe o perioada de 1 luna sa vedm cum se comporta.Zis si facut doar ce nu l-au integistrat.Aceasta persoana a plecat de la firma datorita unor neintelegeri minore.A depus o plangere la ITM si au venit in control.
Problema acum este pentru mine deoarece angajatorul sustine ca l-am adus la firma de capul meu fara sa ii cer acordul si fara a avea putere de decizie de a angaja.Au trimis pe fax o cercetare disciplinara in care mi se cere sa justific in ce relatii am fost eu cu acea persoana.Zice ca e numai o formalitate ca el sa scape cu basma cutata.Dar eu ce fac?Aveti idee ce pot face?
Astept cu nerabdare un raspuns de la o persoana care stie ce este de facut.
Multumesc.
Gabi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cine avea obligatia sa inregistreze acel contract? Adica in sarcina cui exista aceasta obligatie? Ca sarcina inclusa in fisa postului.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi30 spune:

Tocmai asta au scris in cercetarea disciplinara ca in fisa postului nu aveam acest drept de decizie in vederea angajarii.Toate actele firmei se tin la Bucuresti si acolo sunt persoanele responsabile cu acest lucru.La Cluj este punct de lucru si sunt doar eu aici.Cum ei nu au inregistrat contracul motiveaza ca eu l-am adus sa lucreze pe raspunderea mea.Zic ca e doar asa o formalitate sa scape ei cu fata curata.O sa imi dea o mustrare sau vreo penalizare asa de ochii lumii.Dar eu ce fac?o fi aceia de la ITM asa intelegatori sau o sa ma ia la intrebari pe mine?sau mai rau?
mMltumesc.

Mergi la inceput

Am inteles. Din ceea ce vad se pare ca versiunea oficiala si greu de combatut este ca tu i-ai facut forme de angajare neavand aceste atributii, si persoana a venit si a lucrat in acest context. Din pacate vad versiunea cea mai plauzibila. Cum anume se va incheia? Greu de zis dar firma se poate spala usor pe maini in defavoarea ta.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

gabi, lucrezi cumva la bengoss?

Mergi la inceput

Nu , nu lucrez acolo.
Pai da vad si eu ca nu e situatie prea roz ce ma intereseaza acum pe mine este daca cei de la ITM pot sa ma incrimineze intr-un fel.Vreau sa spun ca toate persoanele din firma au stiut de existenta tipului asta chiar si sefii.Si am e-mailuri care dovedesc asta.Si colegi care l-au vazut.A fost platit de firma la negru ca doar nu i-am dat eu de acasa bani.Crezi ca o sa platesc eu oalele sparte?Amenzi etc,???
Sau trebuie sa ma sacrific asa de ochii lumii?Spune-mi si mie care e cel mai urat lucru ce mi se poate intampla?
Multumesc
Gabi

Mergi la inceput

Tie? Mai nimic, doar ce doreste firma (mustrare, avertisment), ITM in nici un caz. Nu exista relatii administrative din partea ITM fata de salariati ci fata de societate (angajator). Relatia este doar cea admisa de lege. Institutie (publica ITM)<->angajator

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspuns.
Gabi

Mergi la inceput