Casatorie pro sau contra?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Originally posted by miau-miau

da pe petec scrie ca daca da unul ortul popii (fereasca sfintul)mostenesti tu ce ati muncit in 10-20 de ani de convietuire, nu vreo ruda necunoscuta de la tzara. mai zice hirtia ca daca va despartiti la fel impartiti ce ati adunat, mai zice ca unul nu poa sa ascunda venituri si sa fuga cu banii, mai zice si ca daca unul ramine paralizat celalalt are dreptul legal sa ia decizii spre binele lui. Altfel doar rudele de singe. dar cine are nevoie de toate astea cind exista promisiunea verbala a eternei iubiri.

[/quote]

Nu stiu cum e in State, dar in Canada daca poti sa dovedesti ca ai locuit cu cineva 6 luni sau mai mult, ai drepturile LEGALE ale unei sotii. Eu daca vreau sa plec maine, desi casa si masina le avea cu muuuuuult inainte sa ne cunoastem, eu am dreptul la jumate, da exact 50% din TOT ce are el. Daca se intampla ceva cu el, Doamne fereste, EU sunt mostenitorul legal al tuturor bunurilor lui.
Cand mi-am facut actele, si el m-a sponsorizat, eu personal am completat toate actele. Apoi, am completat actele unei prietene, casatorita oficial, cu acte la primarie si tot restul si a fost exact acelasi set de acte, ori ca esti casatorit ori common-law, in Canada nu este diferenta, dpdv legal.

_

Mai bine mor neinteleasa de nimeni,decat sa ma tot explic toata viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

quote:
Originally posted by coraly

Si ne prezentam unul pe celalalt ca "sotul"/"sotia" mea. Pur si simplu ptr. ca nu exista diferente, in afara de lipsa unui petec de hartie...
[/quote]

Pai atunci de ce va mai prezentati ca sot/sotie, daca pt voi acest aspect nu e important? Ca sa fiti ca titulatura in rand cu ceilalti? De ce nu va prezentati drep iubit/iubita, partener/partenera de viata, din moment ce tineti asa mult la acest statut de necasatorit?

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

[/quote]

Coraly, nu stiu pentru tine, dar ptr. noi "sot/sotie" inseamna un el si o ea care se iubesc, se respecta, impart si binele si raul, se ajuta si se sprijina reciproc. La ce bun sa ai o hartie, daca toate cele enumerate mai sus nu exista???

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by Desiree2002

[quote]Originally posted by coraly

Coraly, nu stiu pentru tine, dar ptr. noi "sot/sotie" inseamna un el si o ea care se iubesc, se respecta, impart si binele si raul, se ajuta si se sprijina reciproc. La ce bun sa ai o hartie, daca toate cele enumerate mai sus nu exista???

_

Si totusi de unde atata reticenta in privinta petecului de hartie? ceva ceva trebuie sa exsiste altfel nu l-ai numi asa :)

In primul rand casatoria nu inseamna o bucata de hartie. sorry.a reduce actul mariajului la semnarea unui document nu-mi miroase bine.

Ultima propozitie , asta "la ce bun sa ai o hartie daca toate cele enumerate mai sus(dragoste,respect,etc) nu exista" mie imi ridica un singur semn de intrebare. asta:

Nu cumva exista teama ca, odata semnat petecutul de hartie , relatia s-ar putea deteriora?

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Of, Doamne, multe inimi dezamagite care sufla si in iaurt si multe suflete ranite exista pe lumea asta...

Pacat ca unii sunt atat de sceptici, pesimisti, blindati in castelul lor de piatra si cu inima inchisa cu 3 lacate... Pacat ca atat de multi oameni trebuie sa treaca prin atatea experiente triste care duc la pierderea increderii.

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre

Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Nu vorbesc decat pentru mine.

Nu mi-e frica de nimic, nu consider casatoria drept un petec de hartie. Insa este ceva de care nu am nevoie. Nu simt nevoia s-o fac.
Poate pentru ca intotddeauna n-a fost ceva ce mi-am dorit. Cand eram mica auzeam unele prietene ale mamei glumind, cum ca lasa, ca tot la spalat chiloti si izmene ajungi. Pe mine nu m-au interesat niciodata prea mult treburile gospodariei, cand eram mica si eram/sunt destul de dezordonata. Si mai auzeam din cand in cand: dar ce-o sa faci cand te vei marita? Parca era sfarsitul lumii, asa vorbeau.

Desigur, acum stiu ca nu-i asa. Insa nefiind niciodata ceva ce mi-am dorit, nunta si toata festivitatea etc., deci nedorindu-mi asta la o varsta timpurie, cand mai toate fetele se visau in alb, nu a devenit o dorinta a vietii mele, acum chiar nu vad rostul.

Ma simt pur si simplu atat de bine asa cum este. Si traiesc intr-o tara in care multa lume traieste asa, este de fapt normalitatea.

Niciodata nici nu mi-a trecut prin minte ca asta ar fi cursul relatiei: te cunosti, intalnesti, iubesti, stai impreuna si dupa, musai casatoria. Nu vad pentru ce, e ca si cum m-ai sili sa mananc cand sunt satula. Pentru ca, fiind satula, nici nu-mi vine ideea sa bag ceva in gura (ma rog, intr-o viata ideala )

Cam asa simt eu. Poate voi avea candva dorinta, cine stie?

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Adinaq, n-are rost sa iti explic nimic de vreme ce tu locuiesti intr-o tara “normala”, vezi tu conteaza si unde traiesti. Cat despre epitetul folosit , am vrut sa trag un semnal de alarma fetelor de aici care fac pe menajerele domnilor ani buni de zile ca in final sa ramana cu nimic. Si nu vorbesc din carti, am vazut multe drame in jurul meu. Si FYI, desi traiesc intr-o tara “anormala”, lucrez pentru o super-putere, asa ca imi permit 1. sa vad si tarile “normale” si 2. sa nu fac pe menajera.

Nu stiu daca ai fost atenta, dar eu am subliniat ca sunt pro-casatorie atunci cand amandoi simt ca trebuie s-o faca. Poate la un moment dat si voi o sa simti asa

Mergi la inceput

Cred ca nu ai citit bine, Bluel, eu n-am zis ca traiesc intr-o tara "normala" insinuand ca Romania ar fi una "anormala". Am zis doar ca aici este ceva normal ca foarte multe cupluri (poate chiar majoritatea, cel putin din cunostintele mele) sa traiasca necasatoriti impreuna...
Tari normale sunt toate, nu incurca lucrurile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

AdinaQ, nu incurc, de asta am pus si ghilimele, ce e normal aici nu e si acolo si invers, iar aici normal este ca majoritatea cuplurilor sa se casatoreasca....

Pana la urma fiecare doarme cum isi asterne

Mergi la inceput

atunci chiar scuza-ma, am inteles eu gresit...

In definitiv, primcipalul este ca toata lumea sa fie fericita asa cum traieste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Eu una vreau sa se inventeze casatoria cu contract pe 5 ani sa zicem, daca vrem prelungim contractul, daca nu la revedere si la gara!

Mergi la inceput