Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (9)
Raspunsuri - Pagina 29
nemary spune:
pe mine nu ma doare burtica, doar cand si cand ma inteapa in zona ovarului drept si in vagin. no-spa nu am mai luat de vreo 3 saptamani.
in schimb azi am avut toata ziua gura amara, am mancat si dulce si degeaba. voi ce ati luat pt.asta?
Mari
7+Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
nadina spune:
Buna ziua,
iata si datele mele
DN: 20.09.1971
UM 05.04.2007
DPN 10.01.2008
Azi am fost la si am facut primele analize:urina, si sange, fara Torch,pe care urmeaza sa vad saptamana viitoare ce si cum. Programarea la control si echo va fi cam prin 12 iulie.
Apropo de greturi, n-am deloc dar simt ca bb evolueaza si parca si am si simtit niste miscari.
Un strop de cafea beau si eu, cu f mult lapte, dar nu chiar zilnic.
Am baut cand am fost insarcinata cu Carina si apoi m-am gandit vreo cateva luni ca de aia are contractii si nu dormea. Nu cred ca a fost vreo legatura, dar am ramas eu cu piticii.
Multa sanatate
Nadina
laura_dimitris spune:
Buna fetelor. Nu am mai scris dar v-am citit in fiecare zi.
Felicia,apropo de "linistea" de aici, sincer, ma simt tare aiurea si imi pare rau pentru fetele ce au fost asa de fericite in mijlocul nostru pana acum si... si ma gandesc la ultima dintre ele. La Mav. Ma gandeam ca totul se va rezolva...
Mi-am facut si eu programare la medic. Prima vizita: 5 iulie. Nu am gasit liber inainte. Si cand ma gandesc ca la prima sarcina am mers la doctor a treia zi de intarziere a ciclului......
Sora-mea , care si ea are aceeasi programare 5 iulie, s-a apucat de capul ei sa ia acid folic....
Nu stiu ce sa fac... Sa iau, sa nu iau....
Laura
6+ si Dimitrakis 25.04.2003
anca76 spune:
Felicia, bine ai venit printre noi.Sarcina usoara.
Laura, poti lua vitamine prenatale.au de toate in ele si sunt f.bune, nu strica niciodata.
kalosalina spune:
Laura
pana la urma te-ai programat la Iliescu? Dc ii spui ca esti gravi nu te programeaza mai devreme? Mie asa mi s-ar parea normal...
A venit Bebica!!!
7+
Carmilia spune:
Laura,eu am luat acid folic 2-3 luni inainte de a fi
.Luam si Materna,pt.ca ca am citit ca sunt bune pt.pregatirea corpului pt.bebe(si culmea,acum medicul nu mi-a mai recomandat nimic,cred ca am sa iau tot de capul meu).Nu-ti face griji,acidul folic se elimina daca e in exces,in schimb lipsa lui poate crea neplaceri.
Carmilia
10s2z
anca74 spune:
Fetelor,
Am nevoie de un sfat : am probleme cu gleznele super umflate de vreo saptamana asa. Beau apa fiindca este cald afara si lesin de sete, dar nu fac pipi cat ar trebui. Fac des, dar destul de putin. Consecinta este ca am niste glezne umflate ca niste butuci. Abia ma pot misca uneori. Si cum merg la serviciu 5 zile/saptamana, este groaznic. 
Weekendul acesta m-am speriat destul de rau fiindca am avut gleznele umflate mai mult ca niciodata. Am fost la parintii mei acasa si mama mea a ramas ingrozita cand a vazut cum imi erau picioarele.
Drept urmare, mi-am luat sotul la brat si ne-am indreptat amandoi catre spital.
Mi-au facut teste din nou si mi-au spus ca nu am nimic, doar ca trebuie sa beau mai putina apa, sa mananc nesarat pe cat posibil si sa ma odihnesc. Se pare ca este normal sa fac retentie de apa in perioada sarcinii.
Din cate stiam eu, asta este normal catre sfarsitul sarcinii, nu in primul trimestru.
Mai mult, eu am mai avut un episod asemanator anul trecut in iunie cand am fost in vacanta in Europa. Erau niste calduri groaznice, mergeam pe jos ore intregi si am facut exact acelasi lucru ca si acum: retentie de apa si gleznele umflate enorm. Iar atunci nu eram insarcinata. 
Am vazut pana acum 4 medici in rastimp de 10 zile si nici unul nu este in stare sa-mi spuna clar ce am : de ce fac retentie de apa? De ce nu pot elimina apa din organism cum trebuie? Am probleme cu rinichii?
Mi-au facut teste pentru rinichi, tiroida, ficat si inima… si nimic anormal nu apare. Testele sunt normale.
Se mai confrunta vreuna din voi cu asemenea problema? Fiindca incep sa disper. 
Minunea noastra
io 
http://tac.families.com/ezb/874526.png
alina023 spune:
Mav, nu pot sa exprim in cuvinte cat de mult regret ce ti s-a intamplat. Sincer iti spun ca eu am fist convinsa ca nu este nimic grav si ca bebele este bine. Imi pare tare rau.... Nu am reusit sa te sun din Cta si imi cer scuze. Nu stiu cat de credibil suna insa...am fost asa de ocupata cu Luca incat ...am uitat
. Offff. Mii de scuze ca nu m-am tinut de cuvant.
Anca, si eu am oarecum aceiasi problema ca si a ta. Doar ca mie nu mi se umfla doar gleznele ci mi se umfla picioarele pana la genunchi (cel putin asa simt eu, pt ca nu este chiar asa vizibil). Eu insa nu prea beau apa (ceea ce nu este bine) si nici nu mananc sarat. Atunci? De ce mi se umfla picioarele???? Nici eu nu stiu insa sper sa nu fie nimic grav. Miercuri merg iar la doctor si sper sa pot discuta mai pe larg acest aspect.
Fetelor, chiar nu stie nimeni nimic despre Gugu? Nu are nimeni nici o data de cotact de-a ei????
In seara asta merg la Iosup. Abia astept sa va povestesc maine si sa va spun ce culoare de carucior o sa cumpar.
Alina
13+ si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan 
anca74 spune:
Fetelor, eu sunt un pic speriata din cauza retentiei de apa fiindca am tot citit pe net ca nu este bine lucrul acesta pentru bebe deoarce daca eu nu elimin apa – care transporta toxinele afara din organism – bebele poate fi afectat, mai ales ca-s in primul trimestru de sarcina, de un nivel ridicat de toxine in organismul meu.
Alina, si eu am picioarele umflate pana sus uneori, nu numai gleznele. Gleznele sunt insa primele care mi se umfla dimineata cand incep sa ma invart prin casa. Iar seara cand ma duc la culcare, picioarele pana sus sunt umflate ca naiba.
Toti medicii pe care i-am vazut mi-au spus sa nu iau nimic, nici chiar ceaiuri diuretice, ci sa stau si sa indur.
Mai mult, se pare ca voi fi umflata ca un balon asa pana la nastere. 
Buburuza noastra
io 
http://tac.families.com/ezb/874526.png