Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (9)
Raspunsuri - Pagina 20
irlandeza spune:
Lala, pune-ti si tu burtica si nr. de sapt. la semnatura, ca sa stim si noi cate sapt. ai.Te rog.
Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru
11+
stancutza spune:
Fetele dragi,
va salut si eu, mai rar in direct, chiar daca va citesc aproape in fiecare zi.
Dupa cum va povesteam saptamana trecuta, greturile nu prea ma lasa sa fiu activa pe forum din pacate...dar incerc sa nu raman prea in urma cu cititul.
Pentru fetele mai noi: la mine greturile au fost suportabile...pana saptamana trecuta (inceputul saptamanii a 7-a). De lunea trecuta am inceput-o cu greturi nasoale, permanente si cu voma. Doar luni a fost voma severa, in rest am reusit sa o tin sub control - asa, decent, o data- de doua ori pe zi. Cateodata si noaptea ![]()
Am gasit doua retete care ma ajuta sa suport mai usor aceasta perioada:
1. dimineata, asa cum scrie la carte, inainte sa ma ridic din pat, sorb niste ceai. In momentul in care ma ridic, ma duc sa il
... asta e. Macar e mai usor sa vomiti atunci cand ai ceva in stomac. Dupa aia ma linistesc, mananc ceva de dimineata si plec la serviciu ...
2. Daca va e greata, nu va infometati! pentru ca o sa va fie mai rau. Mancati des - chiar si din ora in ora rontaiti ceva - pentru ca senzatia de foame accentueaza greata si senzatia de "lesin la stomac"!
Cam astea ar fi cele doua sfaturi pe care vi le pot da dupa doua saptamani de suferinte tipice de 
Sunt alaturi de fetele care au diferite temeri, sper sa fie bine pentru toata lumea!
Pupici,
Stancutza
8+
gattasalvaje spune:
Lala , sa nu uiti sa ne zici si noua ce-ti va zice Iosup .Eu ma duc la el pe 10 iulie la Fortis .Sper ca ecograful de-acolo este performant. Stiu ca mai lucreaza si la CMU si la Diagnozis.
Lala , tu la ce clinica te duci?
Week-end placut si odihna multa.
10+
geo_ionita spune:
Buna, fetelor!
Voi v-ati facut programare la eco fara sa va recomande medicul, nu? Eu de ex. vreau acum sa imi fac o eco 3D la un ecograf in Ploiesti, dar nu la recomandarea dr care ma urmareste, ci doar ca sa stau eu linistita. Mentionez ca acum am 9 saptmani, deci la eco o sa merg in sapt a 11-a sau a 12-a.
Sa stiti ca va citesc chiar daca nu pot de fiecare data sa scriu cate ceva...si va doresc multa sanatate si sa fiti optimiste!
Georgiana
stancutza spune:
quote:
Originally posted by gattasalvaje
Astazi am reusit sa-mi programez doua echo morfofetale 3D , una in saptamana 14 la Iosup si una in saptamana 25 , la Herghelegiu.
Daca vrea cineva echo la Herghelegiu , sa se grabeasca cu programarea...la Sanador primele locuri libere sunt in ianuarie cand noi deja putem avea, am gasit in schimb locuri la Medlife in octombrie . Costa cam scump 380 RON dar am auzit ca Herghelegiu ar fi cel mai bun.
Doctorita mea nu stie de aceste programari si sper sa nu aiba nimic de obiectat.
Stiti cumva daca saptamana 25 este ok pt a doua echo morfofetala ?
Pupici la toate10+
gatta, si doctorita mea mi-a recomandat sa ma duc tot la Herghelegiu. dar eu sunt nedumerita: stiu ca are program la Medsana si la Euroclinic - e verificat pe ambele site-uri. cand mai are timp si de spital etc...sau nu serveste asa ceva?
altfel, si eu stiu ca e bun. eu ar trebui sa ma duc pe 15-16 iulie pentru ecografia de 3 luni. sper sa mai prind loc...o sa incerc maine la ambele clinici.
la intrebarea cu a doua ecografie nu pot sa-ti raspund, mai bine vorbesti cu gravidutele care tocmai au facut-o si cred ca ele sunt ma in tema.
adinag spune:
Ioana, eu inca si acuma cateodata inca ma mai uit in chiloti la toaleta daca nu cumva a venit ciclul
, deci e normal! Dar va fi totul bine, vei vedea!
Virgo, felicitari pentru eco! Dar chiar asa, de unde stii ca-i fata?
Gina, stiu ca se spune ca sexul este deja clar, dar vezi si tu cum arata imaginea la eco si in stadiul asta se aseamana foarte mult infatisarea lor. Prefer sa aflu mai tarziu decat sa ma axez intr-o directie si pe urma sa fiu dat apeste cap (vorbesc dn patite...)
Adina 12+3
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
virgo spune:
De unde stiu ca-i fata ? Pai maica-mea a avut cu mine tot asa o sarcina , usoara , usoara . Si cica am fost un copil incredibil de linistit . Cu frate-miu , in schimb , a fost sarcina toxica : pana-n patru luni a avut niste greturi infioratoare , au bagat-o astia la perfuzii ca slabise ca un schelet .
Voi stiti , inca de la inceputul sarcinii , m-am tot intrebat , de ce nu simt nici o prezenta , banuind ca legatura dintre mama-bebe este una simbiotica . Dar cum am intrat in 6 saptamani , odata cu prima bataie de inima , am simtit ca ma locuieste cineva , o alta persoana .
Vi s-a intamplat ?
Fetelor , nu va mai ingrijorati pentru nimicuri , si eu m-am suparat ca proasta si bebe e bine mersi ! N-am facut nici o analiza , nimic . Doar echo si ... ura ne vedem la 10 saptamani .
mav spune:
Iubitele mele, s-au terminat grijile: sarcina oprita in evolutie (nu mai inregistra activitate cardiaca) si am si facut chiuretaj cu anestezie generala, n-am simtit nimic-nimic. Acum ma simt bine, nu ma doare nimic, cu moralul stau bine, doar ca inca sunt ametita/somnolenta.
Promit sa va mai scriu, nu va parasesc, dar rog fetele care se ocupa de listuta, sa ma scoata de acolo!
Ginnette, stai linistita, draga mea, nu m-ai deranjat deloc, m-am gandit si eu la analizele genetice, dar dr mi-a zis ca deocamdata nu ar fi cazul de asa ceva (tocmai pt ca exista Sebi si a fost prima mea sarcina si fara probleme). De fapt, vom mai discuta dupa primul ciclu si vom hotari atunci ce-i de facut, poate chiar si niste analize hormonale.
Ma scuzati, n-am citit ultimele 3-4 pagini, ca nu sunt in stare. Ma duc la nani, dar va mai scriu de maine, sa va incurajez si... sa va raspund la intrebari... atunci cand ma pricep!
Pup toate burticoasele!!!!!!!
Mami de Sebi (04.02.2004)
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
stancutza spune:
quote:
Originally posted by mav
Iubitele mele, s-au terminat grijile: sarcina oprita in evolutie (nu mai inregistra activitate cardiaca) si am si facut chiuretaj cu anestezie generala, n-am simtit nimic-nimic. Acum ma simt bine, nu ma doare nimic, cu moralul stau bine, doar ca inca sunt ametita/somnolenta.
Promit sa va mai scriu, nu va parasesc, dar rog fetele care se ocupa de listuta, sa ma scoata de acolo!
Ginnette, stai linistita, draga mea, nu m-ai deranjat deloc, m-am gandit si eu la analizele genetice, dar dr mi-a zis ca deocamdata nu ar fi cazul de asa ceva (tocmai pt ca exista Sebi si a fost prima mea sarcina si fara probleme). De fapt, vom mai discuta dupa primul ciclu si vom hotari atunci ce-i de facut, poate chiar si niste analize hormonale.
Ma scuzati, n-am citit ultimele 3-4 pagini, ca nu sunt in stare. Ma duc la nani, dar va mai scriu de maine, sa va incurajez si... sa va raspund la intrebari... atunci cand ma pricep!
Pup toate burticoasele!!!!!!!
Mami de Sebi (04.02.2004)
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
ufff... ce rau imi pare de samburasul tau! numai DD stie de ce a vrut sa-l ia la El!
pe de alta parte, te inteleg ca te simti usurata ca au trecut grijile: si eu toamna trecuta cand am pierdut sarcina am stat o saptamana acasa cu tratament de sustinere, fara sa stiu daca bebe mai traieste sau nu...pana m-am dus la doctor mi-am facut toate grijile posibile si imposibile, si cand am aflat verdictul macar am putut sa spun ca nu mai stau in incertitudine, care e cumplita...
iti admir curajul, si ma bucur pentru voi ca il aveti pe Sebi. sa dea DD sa primeasca un "bebe-surioara" cat de curand!
stancutza
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by virgo
Cu frate-miu , in schimb , a fost sarcina toxica : pana-n patru luni a avut niste greturi infioratoare , au bagat-o astia la perfuzii ca slabise ca un schelet .
Mama mea a avut sarcina toxica 9 luni si am iesit fata, nu baiat.
Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru
11+
, am gasit in schimb locuri la Medlife in octombrie . Costa cam scump 380 RON dar am auzit ca Herghelegiu ar fi cel mai bun.