Anticonceptionale luate gresit!!!

Anticonceptionale luate gresit!!! | Autor: crisbar

Link direct la acest mesaj

Am o nedumerire.
Iau anticonceptionale Mercilon. Aseara am luat 2 pastile in loc de una.
Greseala mea: m-am uitat la zile si la ziua de luni pastila era la locul ei. am intrat in panica si am luat-o aseara si pe cea de luni. dupa aceasta fapta mareata m-am uitat si mai bine si mi-am dat seama ca nu sarisem nici o pastila doar ca in alta seara, pe intuneric, am luat pastila de la capatul celalalt al foliei si uite asa, m-am trezit ca am luat 2 pastile fara sa fie nevoie.
Intrebare: a mai patit cineva asa ceva? e ok daca iei 2 in cazul in care ai uitat cu o seara inainte dar sa iei 2 fara a fi nevoie?
voi ce ziceti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Teoretic ar trebui sa scrie in prospect incidentele.
Nu este nimic daca ai luat 2 pastile in aceeasi zi. Poti eventual sa ai greata.
Daca ai uitat s-o iei atunci o iei cand iti aduci minte, dar daca perioada este mai lunga de 12-24 ore atunci se iau doua. Si nu se mai face pauza dupa terminarea foliei respective. Depinde si de saptamana in care esti fata de ciclu cand ai uitat s-o iei.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisbar spune:

da, asta e o idee buna cu citirea prospectului. din pacate l-am aruncat dar o sa ma duc la farmacie sa le rog sa ma lase sa-l citesc. iar referitor la perioada, am inceput folia de o saptamana. iar daca aseara am luat una in plus trag concluzia ca voi termina folia cu o zi mai repede. ce ma intereseaza pe mine foarte tare: sunt in continuare protejata, nu? logic asa ar fi, nu cred ca se compara cu situatia in care ai uitat sa iei pastila si atunci scade protectia.
dar m-am gandit sa va intreb si pe voi, fetele de pe forum. citesc foarte multe topicuri pe forum si m-au ajutat sfaturile voastre.
pupici

Mergi la inceput

Stai super linistita!
Esti protejata "dublu".
Si cand se termina folia faci pauza de o saptamana si incepi alta. Nu-i nici o problema ca ai luat 2 pastile doar ca puteai avea greata, chiar varsaturi, durere de cap, iritare. Ceva din toate aste.

In rest, esti protejata, repet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Si eu cred ca e ok, dar trebuie si azi sa ia, nu? adica daca a luat ieri doua, nu inseamna ca azi nu ia niciuna, nu? Cred eu... Uite, vezi, ne zic in prospect ce sa facem daca uitam sa luam una, dar nu si ce facem daca luam 2 din greseala intr-o singura zi.

YLARI

Mergi la inceput

Nu, continua ca si cand le-ar fi luat corect, dar fara sa mai uite sau sa se incurce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anderra spune:

Si eu la fel am patit luna trecuta, am luat 2 in aceeasi zi, m'am panikat cand am avzut ca pastila din ziua respectiva era la locul ei ,fara sa realizez ca mai luasem una dar din partea cealalta.
Nu e nicio problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisbar spune:

ofofoofff, stiam eu ca ma pot baza pe voi.
n-am avut parte de nici un efect secundar, nu greata, nu dureri de cap.
pastilele le voi lua normal. aseara n-am stat prea mult la cugetat cand am vazut ca am pastila de luni la locul ei pentru ca intr-o alta luna chiar am uitat sa iau pastila, mi-am dat seama a doua zi pe seara si nu am luat doua cum era normal pentru ca n-am stiut.
sunt relativ noi pentru mine pastilele astea, ce am luat eu mai demult se supunea altor reguli. oricum, rezultatul a fost ca m-am trezit cu o minunata sangerare chiar a doua zi si mai era ceva timp pana sa-mi vina...

chiar m-am speriat si m-am dus la medic. banuiam eu ca are legatura cu lipsa pastilei si chiar i-am spus ce am facut. m-a linistit atunci, mi-a zis sa ma protejez pana la terminarea foliei si n-am avut nici o problema.
multumesc tuturor fetelor pentru raspunsuri
pupicei

Mergi la inceput