tiroidita cronica autoimuna
Raspunsuri - Pagina 2

sanziana72 spune:
Eu am tiroidita Hashimoto (cronica autoimuna) si am o fetita de 2 ani jumatate.
Dar mi-a fost descoperita dupa nastere cand mi s-a dereglat puternic TSH-ul. Dar probabil ca o aveam dinainte, pt ca si mama mea are si ia euthyrox de 35 de ani. Dar si la ea nasterea a provocat un dezechilibru mai mare la nivelul TSH-ului.
De fapt sunt doua lucruri:
- tiroidita Hashimoto autoimuna inseamna de fapt ca organismul tau secreta anticorpi impotriva propriei tiroidei. Dar asta nu inseamna neaparat ca ai hipotiroidie. Doar ca in timp, tiroida oboseste fiind atacata continuu si isi pierde puterea de a functiona corect, ceea ce poate duce la hipotiroidie.
- hipotiroidia poate fi o consecinta a unei tiroidite Hashimoto, dar nu numai. Se poate corecta laund Euthyrox zilnic probabil toata viata daca este o cauza cronica.
Asa ca la tine problema nu e atat tiroidita Hashimoto, cat faptul ca exista un dezechilibru hormonal care s-ar putea sa se manifeste si la alt nivel decat cel al tiroidei.
Daca zici ca imediat dupa intreruperea anticonceptionalelor ai ramas insarcinata poata ca acelea contineau vreun hormon in care esti deficitara.
Mama a facut 2 copii fara nici o problema, cu toate problemele de tiroida.
Trebuie doar avut grija cu dozarea euthyroxului pe care il iei in timpul sarcinii.
Bafta si nu dispera.
Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

cornelianeli spune:
sanziana ce mai faci?
tu ce doza de euthyrox ai luat in timpul sarcinii?
"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)
Daisey

Roxana_G spune:
Din cate intelesesem eu de la doctorita, tiroidita Hashimoto in sine nu impiedica o sarcina si nici nu duce la pierderea ei. Este insa posibil sa mai ai si alte boli autoimune, si in acest context (eventual sindromul fosfolipidic) care sa ingreuneze incercarile de a ramane insarcinata.
Si eu am acelasi lucru, exact inainte sa raman insarcinata am descoperit problema, aveam un ATPO de 527 (ceea ce este foarte mult fata de maxim 24) si totusi am ditamai burtoiul si un super BB.
Rox 28+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

kity2004 spune:
Si am hipo , tratament eutyurox 0.25 si 0.5 pastila novotyral . Ne-am hotarit sa incepem proiectul bebe 2 chiar de luna asta, asteptam . Acum cind am vazut acest subiect incep sa ma cam ingrijorez desi de la endocrinolog chiar mi s-a recomnadat sa mai fac un bebe. Mentionez ca am descoperit hipo cam la 1 an dupa nastere.
Sper ca totusi sa reusim.
Oana si Iza DN 19 iulie 2004

sanziana72 spune:
quote:
Originally posted by cornelianeli
sanzianace mai faci?
tu ce doza de euthyrox ai luat in timpul sarcinii?
"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)
Daisey
In timpul sarcinii nu am luat euthyrox pt ca TSH-ul era ok. Cam la 6 luni dupa ce am nascut mi-a sarit TSH-ul la 152 si au descoperit ce am.
Dar apoi am studiat un pic cum e cu problema asta si sarcina ca in principiu vreau sa mai fac un bebe (dar nu se stie cand).
Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

irinabobe spune:
fetelor va rog puneti-mi si mie voi ce analize ati facut la glanda tiroida, pt ca am si eu o sarcina oprita in evolutie si as vrea sa fac analizele?

Roxana_G spune:
Irina, am facut TSH, ATPO, free T3, free T4, T3 si T4 total.
Dar nu ar strica sa iti verifici si o prolactina, nu are treaba cu tiroida, ci cu hipofiza, dar cu asta sunt eu patita.
Rox 28+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

athy spune:
buna ziua fetelor am citit mesajele voastre si eu sufar de tiroida autoimuna(hashimoto) de 6 ani si eu imi doresc la randul meu un bebeu dar nu vrea sa vina am facut diverse tratamente si se pare ca tiroida autoimuna afecteaza si ovarele si poate devenii si ele autoimune pentru ca la mine se pare asta sa fie problema cu toate ca la noi in tara nu se face acea analiza pentru depistarea rezervei ovariene.iOANNA 79 DR SIMESCU o cunosc nu ti- o recomand daca vrei sa mergi la parhon ,mergi la dr CUCULESCU sau la dr balmes elena sunt medici competenti .

athy spune:
pentru irinabobe analizele de tiroida nu conteaza in ce perioada acm esti numai dozarile hormonele conteaza in a cata zi a cm esti .Daca vrei sa faci anilizele pt tiroida trebuie sa incepi cu TSH ,F3,F4 SI ATPO IN CAZ DE TIROIDA AUTOIMUNA ....
Iar pentru sarcina oprita in evolutie trenuie sa faci analizele fosfolipidice si celelalte ...si se poate daca este T3 marit de la tiroida sa se opreasca sarcina in evolutie .Eu iti doresc multa sanatate si sper ca toate analizele pe care le faci sa-ti iasa bine multa sanatate