CRIMA DE ONOARE-stiti ca exista?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by motanik

Ingrid, aici e diferenta. Eu consider o crima o crima pur si simplu, nu mai grava sau mai putin grava in fctie de unde este comisa si cine o comite.
Cat despre comparatia de care vb, am avut senzatia ca vorbeati (si) despre o crima infaptuita chiar in Londra.

Astea fiind spuse, sper sa nu se inteleaga ca acord cumva circumstante; pt mine criminalii merita inchisi pe viata si chinuiti groaznic, indiferent cum si pt ce au ucis pe cineva.

--------------------

Andra

Da, si eu consider ca o crima este crima. Dar, si pun accentul pe acest lucru, nu vad totuna un barbat care omoara pe cineva pt ca vrea sa-l jefuiasca sau din razbunare etc, cu o femeie care are creierul spalat si careia i se pare firesc ca odata ce a gresit, fiica ei sa fie impuscata...Asta mi se pare de 100 de ori mai groaznic, ca accepta in virtutea unor traditii sau unor idei inoculate de la varsta frageda sa-si vada fata executata si nu doar ea, ci si tatal, fratii sau intreaga familie. Pur si simplu ma umple de groaza gandul ca poti sa accepti asa ceva in mod deliberat.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Noi ne indignam, pe buna dreptate, de ce se intampla in alta parte.

Dar eu stau si ma intreb, cum este cu putinta in Romania secolului 21, o fetita de 15-16 ani sa se sinucida pentru ca nu o lasa tatal ei sa se mai duca la scola? Fetita e tiganca, dornica sa duca o alta viata decat a parintilor ei, dar obligata de parinti sa se marite curand, sa traiasca tiganeste. Ce face societatea romana in astfel de cazuri? Ce atitudine sa ia? Cum protejeaza legea dreptul copiilor la educatie, indiferent care le este nationalitate?
E mai usor sa vezi paiul din ochiul altuia decat barna din ochiul tau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Cu tot respectul Ingrid dar nimeni nu a acceptat tacit aceste crime. Ele sunt delicte ca oricare altele, cat despre pozitii oficiale ele exista asa ca nu putem afirma ca ele sunt incurajate in tacere de unele guverne din tarile islamice. In Europa exista crime comise in stare de ebrietate , in lumea islamica crime in numele onoarei, tot crime sunt ambele, tot delicte din punct de vedere legal. Am o intrebare, nu are nimeni , nimic de zis vizavi de opinia teologilor pe care am postat/o aici? Am observat ca anumite persoane aplica placa discului stricat repetand la nesfarsit aceleasi lamentatii acuzatoare. Cu ce scop s/a deschis acest topic? Ca sa intelegem o practica anormala sau ptr ca islamul sa fie pus iar la stalpul infamiei? Persoanele care au o atitudine profund anti islamica sunt vesnic aceleasi in acest forum. Am citit si alte topice si am observat ca de fiecare data cand a fost vorba de ceva legat de lumea islamica au pus aceasi placa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Cand au omorat-o in bataie pe fata aia kurda in Iraq, politia iraqiana era de fatza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by batool67

Cu tot respectul Ingrid dar nimeni nu a acceptat tacit aceste crime. Ele sunt delicte ca oricare altele, cat despre pozitii oficiale ele exista asa ca nu putem afirma ca ele sunt incurajate in tacere de unele guverne din tarile islamice. In Europa exista crime comise in stare de ebrietate , in lumea islamica crime in numele onoarei, tot crime sunt ambele, tot delicte din punct de vedere legal. Am o intrebare, nu are nimeni , nimic de zis vizavi de opinia teologilor pe care am postat/o aici? Am observat ca anumite persoane aplica placa discului stricat repetand la nesfarsit aceleasi lamentatii acuzatoare. Cu ce scop s/a deschis acest topic? Ca sa intelegem o practica anormala sau ptr ca islamul sa fie pus iar la stalpul infamiei? Persoanele care au o atitudine profund anti islamica sunt vesnic aceleasi in acest forum. Am citit si alte topice si am observat ca de fiecare data cand a fost vorba de ceva legat de lumea islamica au pus aceasi placa....

Esti ceea ce iti doresti sa fii....

draga mea,ca o persoana cosmopolita ce ma consider,am avut placerea si sansa de a discuta cu diferite persoane,de diferite religii,despre obiceiurile lor.
Ei bine,printre aceste persoane se numara si cativa musulmani.
Am avut discutii lungi,fara a intra in polemici,despre islam.Am inteles si AM VAZUT ca musulmanii isi respecta religia mai mult decat orice!
Am vazut cum dau mancare saracilor,am vazut cum se roaga,am vazut cum se comporta cu femeile si copii lor.Pana aici,toata stima si respectul!
Insa,sa aud din gura unui barbat musulman,cum ca TOATE femeile nemusulmane sunt c...e,a fost un mic soc pentru mine.L-am intrebat :´´de ce´´?
Raspunsul a fost:´´pentru au relatii sexuale in afara respectiv inaintea casatoriei.La noi,spunea omul,nu se poate,deoarece avem onoare si crime de onoare´´

no comment.

Si pe mine m-ar durea sufletul sa se lanseze acuzatii impotriva crezului meu,insa aceste acuzatii care vizeaza islamul sunt alimentate de cea ce se intampla la ora actuala: atantate,teroristi,extremisti,propaganda,crime de onoare etc.

Intelegi de ce sunt multi care acuza islamul?Pentru ca cei care comit aceste atrocitati le declara IN NUMELE LUI ALLAH!!!!Deci,pentru Allah,pentru islam.

Tu crezi ca familiile celor care au pierit in atentatele sinucigase din Spania,America,Londra,vor avea vreodata o parere buna despre islam,aceasta ´´religie care le-a adus moartea?´´(metafora)

Subliniez,nu toti musulmanii sunt criminali.Insa stii vorba(tot din Coran din cate am inteles) ca daca pui un fruct stricat in cos,le strica si pe celelalte...in acest caz,apare imaginea de ansamblu cu privire la islam, incorecta dar reala.

Cunosc in mare Coranul,povestit de musulmani,recunosc ca nu l-am citit,si stiu ca indeamna la pace,la iubire,insa e scris cu mai multe intelesuri,deci interpretarile apar.(tot un musulman mi-a spus asta)

Eu cred ,si e parerea mea proprie,ca va disparea acest flagel dintre islam si ceilalti,cand musulmanii extremisti vor invata sa-i iubeasca si pe ´´necredinciosi´´ si cand isi vor iubi copii mai mult decat ´´onoarea´´

Dumnezeu sa ne lumineze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Ingrid, se pare ca ai inteles total gresit atitudinea noastra si a acelor femei musulmane care chiar stiu despre ce vorbesc si din nefericire te contrazici singura, pentru ca ATITUDINE inseamna si ceea ce facem noi aici!
Daca pe tine te linisteste doar acel tip de pozitie oficiala adoptata ca sa dea bine si sa se rezolve problemele de...culise, e ok, pot sa inteleg aceasta marginire.
Faptul ca nu cunosti ceea ce inseamna de fapt apartenenta noastra la Islam o dovedeste aceasta afirmatie:
"Zau asa, au inceput sa ma oboseasca parazile de cucernicie. Cum este un subiect despre islam, cum sar fete musulmance ce trebuie neaparat inainte de a argumenta ceva sa bage vreo 5 citate cu "Slava lui Allah" etc. Cam cum ar fi sa incep si eu cu "Slava lui Isus" pe vreo 10 randuri, dupa aceea sa revin la chestiunea de fond?"
Pentru noi, islamul nu este doar religie si atat, este un mod de viata, nu ne aducem aminte de ALLAH-Dumnezeu doar cand suntem pe marginea prapastiei sau pe culmile disperarii si musulmanii adevarati, nu doar cei cu numele, gasesc raspuns, liniste in rugaciune, in meditatie, in rabdare, in adevaratul sens al expresiei "a face bine" fara sa aiba interese ascunse; sigur ca iti inteleg capacitatea limitata de a pricepe asta, deoarece tu traiesti intr-o lume in care "chinuit" fiind de aceleasi probleme pe care si noi le avem, cel de langa tine gaseste refugiu in sticle, baruri, inselaciuni si razbunari...este o chestiune care tine nu doar de cultura ci si de stima de sine aceasta diferenta de a te "refugia" sa stii.
In ceea ce ne priveste, noi traim continuu in islam, nu doar duminica, sau inainte de culcare, cateva secunde.De aceea Il pomenim mereu pe Dumnezeu, pentru ca sa nu uitam de unde am venit, unde ne vom intoarce si cui ii datoram ceea ce suntem.
Si sa stii, asa, pentru ca se pare ca nu ai acces decat la un anumit tip de "informare" ca in multe tari cu populatie preponderent musulmana exista multe luari de pozitii, sunt multi oameni de stiinta care asta fac mereu, informeaza, dezaproba, iau atitudine...insa nimeni din lumea "civilizata" nu are interesul sa arate aceste lucruri, pentru ca oricum, deja tabloul este pictat, expus, vandut si lumea il savureaza .
Probabil ca la ei se sesizeaza mai greu politia, tot ce se poate, dar in orice caz, sigur nu ia nimeni spaga ca sa scoata basma curata pe cineva dc a facut ceva ilegal.
In plus, sharya-legea islamica nu se aplica decat in cateva zone, in rest sistemul legislativ este foarte "democrat"; pentru ca dc s-ar aplica cu adevarat, multe din atrocitatile care se petrec, multe din nenorocirile si abaterile oamenilor ar fi pedepsite!
Probabil ca ptr tine aceste cum le numesti "citate" tin doar de literatura...la noi tin de psihologia sufletului si a mintii, altfel nu-mi explic plictisul ce ti-l provoaca si nici de ce ar fi cineva atat de ofuscat ca aude oameni slavindu-L pe ALLAH-Dumnezeu.
...........
Sincer nu pot sa nu ma abtin sa nu rad,in primul rand ca Iordania, Turcia si altele nu sunt regiuni ci tari si sistemele de acolo, de guvernare, legislative difera mult, ba mai mult, spre surprinderea celei ce a scris, in Turcia, desi exista o populatie extrem de numeroasa de religie musulmana, exista f multe restrictii chiar cu privire la purtarea hijabului, deci este poate o chestiune de traditii sau obiceiuri, care da, exista in anumite locuri!!!

Desi nu as dori sa para mai putin lipsit de importanta, Motanik, asa cum stii si chiar contrar vechilor "divergente" de opinie legate de teme asemanatoare, nu pot sa nu ma gandesc ca intr-adevar, asa cum tot citam noi numai la ALLAH poate inchide sau poate deschide mintea, sau sufletul omului...iti multumesc ptr modul atat de cald si de frumos in care ai scris.

Si ca sa satisfac curiozitatea evidenta si normala, ca musulmana, atunci cand sunt intrebata si atunci cand ma gandesc la asta singurica fiind nu pot spune decat ca in religia mea, in Coran este un verset extrem de plin de sens care spune ca "Nu este silire la credinta!!!"; aceasta inseamna ca omul este liber sa aleaga, religia nu se mosteneste nici genetic, nici testamentar, nici in niciun fel...poti sa ai doar ceea ce intelegi, doar ceea ce traiesti si simti....restul e cacealma.
As spune ca aceeasi ignoranta care ii face pe musulmani sa nu aiba habar si sa urmeze stereotipuri doar ptr ca asta vad imprejur, ii face pe nemusulmani sa discute si sa isi insuseasca stereotipuri fara sa caute cu propriile capacitati adevarul...doar pentru ca asta vad si aud imprejurul lor! Trist!!!

"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

avantajul cind porti cearceaf din acela din cap pina in picioare e ca nu poate nimeni sa zica ca te-ai ingrasat si nu-ti sta bine, sau ca te dezavantajeaza culoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

quote:

Insa,sa aud din gura unui barbat musulman,cum ca TOATE femeile nemusulmane sunt c...e,a fost un mic soc pentru mine.L-am intrebat :´´de ce´´?
Raspunsul a fost:´´pentru au relatii sexuale in afara respectiv inaintea casatoriei.La noi,spunea omul,nu se poate,deoarece avem onoare si crime de onoare´´

no comment.

Da, am intalnit si eu cateva specimene de-astea, erau ferm convinsi ca aici promiscuitatea e in floare si se comportau ca atare. Cred ca de fapt asta e singura chestie care m-a deranjat cu adevarat in relatiile cu colegii mei musulmani (nu toti, bineinteles, dar destui).Insa modul acesta in care unii dintre ei ne privesc nu e cu nimic diferit de felul in care ii privim noi pe ei: se creeaza prejudecati bazate pe doar cateva crampeie de realitate mai mult sau mai putin distorsionata, fara ca cineva sa se oboseasca sa cerceteze mai departe.

Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

avantajul cind porti cearceaf din acela din cap pina in picioare e ca nu poate nimeni sa zica ca te-ai ingrasat si nu-ti sta bine, sau ca te dezavantajeaza culoarea.

Asta da mod pozitiv de a privi lucrurile. Da cred ca si cearceafurile sunt pe marimi. Ca daca e o matahala se aseaza faldurile altfel.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

maryam, transformam topicul in cat de credinciosi sunt crestinii fata de musulmani. Singura perpetuezi prejudecatile spunand ca non-muslmanii se refugiaza in alcool si ca il cauta pe Dumnezeu numai la greu sau duminica. Doar pentru ca cineva nu spune "Dumnezeu" la fiecare 5 fraze nu inseamna ca nu e crestin si nu are cum sa iti spuna tie cat se gandeste la latura lui spirituala. Crestinismul defineste scopul vietii si e asemanator cu ce ai spus tu in islam. De ce se ajunge la discutii din astea? Ca iti aperi religa inteleg, ca incerci sa arati ca e mai buna ca religia mea ma irita. E ca si cum mi-ai spune ca mama ta e mai buna ca a mea. Si a fi crestin e un mod de viata, incepe cu sa nu ucizi, sa iti respecti parintii, sa nu ravnesti la ce-i al altuia, sa intorci si celalalt obraz cand esti lovit... Ar fi extraordinar daca toata lumea ar trai dupa regulile astea.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput