CRIMA DE ONOARE-stiti ca exista?
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viorela_sp_hoff/viorela_sp_hoff.jpg)
viorela hoff spune:
pe mine ma impresioneaza mamicile turcoaice de pe aici, cu 3,4 copii agatati de fustele lor, strigand cu disperare prin magazine sau pe strada "Anee, Anee", (nu am scris corect dar stiu ca inseamna mama).
mi se pare ca atunci cand sunt micuti sunt f. dependenti de mamici, nu imi pot imagina cum mai tarziu aceste relatii se transforma in asa horror, oare ce o fi in sufletul lor, al mamelor?
Vio
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Iar crima de onoare nu inseamna neaparat adunarea intregului sat in piata publica, tot crima de onoare e si daca tatal isi ucide in intimitatea propriei case fiica indragostita de cine nu trebuie. De ce spui ca in cazul asta nu e crima de onoare, ci doar crima pur si simplu?
Stii de ce sustin ca asta e o crima pur si simplu?
Pentru ca nu familia a decis asasinarea fetei respective,deci nu e vorba de apararea onoarei familiei.
In plus de asta,asasinul stia ca va fi condamnat.Stia ca nimeni si nimic nu-l poate proteja.Deci e o crima.Punct.
Crima de onoare,repet,e un crez,o convingere,o premeditare,o““solutie““ de aparare a onoarei.
aici vad eu diferenta.
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by viorela hoff
pe mine ma impresioneaza mamicile turcoaice de pe aici, cu 3,4 copii agatati de fustele lor, strigand cu disperare prin magazine sau pe strada "Anee, Anee", (nu am scris corect dar stiu ca inseamna mama).
mi se pare ca atunci cand sunt micuti sunt f. dependenti de mamici, nu imi pot imagina cum mai tarziu aceste relatii se transforma in asa horror, oare ce o fi in sufletul lor, al mamelor?
Vio
Cre ca au sufletul gol. Fac copii in virtutea cutumelor strabune, nu ca asa ar vrea sau ca si-ar dori foarte mult.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marox/Marox.jpg)
Marox spune:
Speed, eu cred ca exista mai putine descriminari in Irlanda pt ca somajul e foarte mic. Cine vrea sa munceasca are unde, societatea te impinge spre un loc de munca. Si e bine cunoscut, atunci cind lucrezi, intri in contact, cit de cit, cu persoane diferite, iesi din cochilia=comunitatea unde traiesti. Ori in Franta somajul e de 9% si da, discriminarea la angajare e mai mare (intre un francez si un arab ce va alege patronul francez in cel putin 50% din cazuri?).
Ruxij, USA este un asemenea amestec de identitati culturale incit emigrantii care aleg sa traiasca in comunitatea lor isi cauta in primul rind reperele familiare (limba, cultura, cutumele). De ce in Franta nu exista o adevarata comunitate romāneasca asa cum exista in State? Pt ca societatea franceza este mai omogena, noi ca latini, cu valorile noastre, reusim sa ne integram, sa aderam la valorile locale, mai usor. Intr-un fel, ne pierdem mai usor in multime. Eu traiesc de aproape 9 ani in Franta, e drept ca sotul meu e francez, insa n-am nici un prieten romān si nici nu cunosc pe nimeni (in afara de fetele de pe forum cu care inca n-am reusit sa ma intilnesc). Ca si francezii bastinasi, pe musulmani ii consider exotici - tot ce stiu despre religia, obiceiurile, bucataria lor am invatat din carti si de la TV.
Clover, statul francez le construieste moschei dintr-un motiv foarte simplu. Si musulmanii platesc impozite (pt ca bineinteles nu traiesc toti din ajutoare), asa ca e normal ca si ei sa beneficieze. De ce nu construieste statul francez biserici ortodoxe? Pai citi ortodocsi sint in Franta fata de musulmani?!!
Ameera spune:
quote:
Originally posted by ladyJ
Iar crima de onoare nu inseamna neaparat adunarea intregului sat in piata publica, tot crima de onoare e si daca tatal isi ucide in intimitatea propriei case fiica indragostita de cine nu trebuie. De ce spui ca in cazul asta nu e crima de onoare, ci doar crima pur si simplu?
Stii de ce sustin ca asta e o crima pur si simplu?
Pentru ca nu familia a decis asasinarea fetei respective,deci nu e vorba de apararea onoarei familiei.
In plus de asta,asasinul stia ca va fi condamnat.Stia ca nimeni si nimic nu-l poate proteja.Deci e o crima.Punct.
Crima de onoare,repet,e un crez,o convingere,o premeditare,o““solutie““ de aparare a onoarei.
aici vad eu diferenta.
Pe harta tarilor cu cazuri inregistrate de crime de onoare sunt multe tari occidentale, tari unde evident ca nu se pot comite asemenea barbarii in public si care au o legislatie civilizata in fata careia vinovatii ar trebui sa raspunda, chiar daca fac parte dintr-o comunitate minoritara a acelei tari, de obicei musulmana. Eu consider ca, atata timp cat motivatia asasinului, ruda cu victima, este ca fata/femeia si-a dezonorat familia, prin relatii premaritale sau alte relatii nepotrivite, adulter etc, etc, atunci este o crima de onoare, indiferent daca ulterior asasinul raspunde sau nu in fata legii.
Asa cum vad eu lucrurile, nu cadrul legislativ, nu faptul ca asasinul stie sau nu ca e pasibil de pedeapsa, ci aceasta mentalitate primitiva in ceea ce priveste femeile defineste in primul rand crima de onoare, mentalitate care in anumite medii exista inca, in multe tari si in diferite religii.
Ameera si
![](copilas.gif)
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)
maryam spune:
[quote]Originally posted by Ingrid S
In numele lui Isus cel milostiv si drept!
Azi-noapte fetitza mea a avut scaune moi de 3 ori. Surori crestine, dati-mi un sfat, oh, bunule Isus ajuta-ma! I-am dat Biotics (Dumnezeu e mare ca am reusit sa gasesc in farmacii!) si voi trece pe orez si mar copt. Maica Maria cea facatoare de minuni, oh, tamaduieste-mi fetitza si ajuta-ma sa scape de enterocolita cea pacatoasa! Surori ce traiti in dreapta credinta, nu ma lasati la ananghie si dati-mi un sfat, Dumnezeu e mare si bun si va va ajuta la randul lui!D inca nu i-a trecut iti recomand o infuzie de menta , are efecte imediate si trateaza cauza, nu doar efectul...poti incerca pe google despre proprietatile terapeutice ale acestei plante, dc ai curaj sa risti, fireste, s-ar putea sa cunosc vreun "defect ascuns" nu de alta, dar noi, musulmanii avem asa, o latura sadica, mai ales astia "convertitii"
Nu asa ar trebui sa se desfasoare pe forum orice conversatie in mintea lui Maryam si a altor fete?
ESTI CUMVA MEDIUM???????
Maryam, eu nu te-am atacat, nu ma ataca nici tu. Cu tot respectul pe care-l simt in stomac pt tine (probabil o fi o anomalie in constructia ta interna, de obicei sentimentele se formeaza putin mai sus), iti spun ca nu stii ce cunostinte am despre Islam, daca am citit sau nu Coranul.
DESI RECUNOSC CA AS FI PUTUT SA RAD CU LACRIMI DC AS FI AVUT VREUN VIRUS LA INTESTINE...TREBUIE SA ITI SPUN TOTUSI CA AI REPRODUS FOARTE PROST MODUL IN CARE "CONVERSAM"...si ca orice imitare... bleahhh am alergie la imitatii
Tin sa te informez ca am citit multe despre musulmani si nu doar, (paradoxal la mintea mea, nu?) si despre alte religii.
nu stiu de ce te simti atat de "atacata" ca nu m-am adresat acelei laturi a intelectualitatii tale, nici nu mi-as permite...insa se vede clar ca ai citit numai aberatii ptr ca altfel nu se explica incorecta informare STRICT in ceea ce priveste ISLAMUL!!!.
Cum spuneam, depinde de unde te informezi...poate ca in ultimul timp fiind mai ocupata la baie, PROBABIL CA ai acces mai greu la sursele de baza...
Sper ca iti dai seama ca nu gandesc asta despre tine, nici nu este o minge intoarsa la fileu, am intrat in jocul asta al tau ca sa iti arat, desi nu cred ca te intereseaza, ca ironic si absurd poate fi oricine, nu e greu...
Insa poti fi linistita, nu m-a atacat in vreun fel mesajul tau, in fond, fiecare emite si debiteaza exact ceea ce poate.
Desi, probabil ca stii deja, ptr ca ai citit, in Coran este un verset in care se spune ca multi dintre oameni sunt precum magarul care cara carti, ceva de genul Stii si la ce te ajuta ca stii??!!
Continuand seria raspunsurilor ref la eronata interpretare a chestiilor pe care le postez/am, nu imi/ne apar/am religia, pentru ca religia nu are nevoie a fi aparata, nu afecteaza cu nimic islamul, crestinismul sau oricare alta religie parerile luminate ale enoriasilor sau ale celor ne...
Iar tu aici, faci niste confuzii grave (nu ca ai fi singura), niciuna dintre fetele musulmane nu s-ar da inapoi de la a afirma ca cei ce fac lucruri oribile sunt vinovati!!!!!!!!! Insa cele mai multe dintre voi, din necunostinta confunda ISLAMUL cu musulmanii!!!
Nu am sa ma mai straduiesc sa iti inteleg frustarea, evidenta dealtfel, insa te asigur ca cel putin, dintre cele pe care le stiu, niciuna n-ar incerca sa convinga pe nimeni. A te convinge sau nu tine de niste laturi mult mai subtile...si sa stii ca pentru o femela elefantica se prea poate ca, "calcatura" lui sa fie...la fel ca pentru tine pasii celui de langa tine, iti recomand Animal Planet
dc nu crezi ca animalele au si ele sentimentele lor.
In alta dezordine de idei, sunteti HAIOASE...
Insa cateva lacune...nu exista nici state islamice, nici lege islamica care sa se aplice; cu exceptia Arabiei Saudite si acolo...de multe ori regional.
Cat despre conditia femeii musulmane, la care te referi...la cea folclorica sau la cea reala, care chiar se practica?
Pana la urma fiecare are ce merita.
Sunt perfect de acord cu acea parere cf careia trebuie sa se renunte ca in numele religiei sa se petreaca tot soiul de lucruri, mi se pare o observatie super ok si mai mult, poate ca dc ar inceta fenomenul asta lumea ar fi mult mai curata si mai buna...AS MAI ADAUGA DOAR CA AR TREBUI CA ACEIA CARE HABAR NU AU DE ANUMITE LUCRURI, DIN RESPECT FATA DE PROPRIA DEMNITATE SA INCERCE MACAR SA NU-SI MAI EXPRIME PARERILE SUPER DOCTE.
De fapt, e aberanta ideea asta...ce s-ar mai scrie aici, sau in multe alte parti????
.
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
maryam spune:
quote:
Originally posted by Ingrid S
Sunt foarte curioasa de unde stii tu ce simt barbatii musulmani in adancul sufletului lor.
Ameera, sa zicem un al saselea simt.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
Probabil ca din aceeasi "inzestrare" pe care o ai tu referitor la Nu asa ar trebui sa se desfasoare pe forum orice conversatie in mintea lui Maryam si a altor fete? , nu?????
![](albina.gif)
e o vorba f buna care spune ca fiecare ar trebui sa isi vada propriile defecte inainte sa se pronunte asupra defectelor celorlalti
![](albina.gif)
ruxij spune:
Traim in tari libere si avem acces la internet, putem sa ne exprimam orice pareri dorim, bune sau proaste :)) Noroc ca nu ne poate nimeni interzice
maryam spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Traim in tari libere si avem acces la internet, putem sa ne exprimam orice pareri dorim, bune sau proaste :)) Noroc ca nu ne poate nimeni interzice
...si marmora invelea ciocolata in staniol.
![](icon_smile_big.gif)
E valabil ptr toata lumea
![](bis.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Si cu siguranta ca interzicerea exprimarii exista, e ceva ce tine de propriul bun simt. Cum "citam" noi, mai habotnici din fire
![](icon_smile_big.gif)
Dc se poate, o curiozitate nocturna
![](radtare.gif)
Clover spune:
Care ar fi confuzia intre islam si musulmani? Ca daca imi spui ca cineva confunda crestinismul cu crestinii, ideea ma confuzeaza... Daca esti musulman esti adept al islamului, nu? Ce confuzie mai are loc la mijloc?
Keep the promises you make to yourself.