CRIMA DE ONOARE-stiti ca exista?

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

tu cu cine tii, cu mine sau cu orezarii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

tu cu cine tii, cu mine sau cu orezarii?

Acu' pe bune, nu e off-topic deloc povestea cu chinezii. S-a argumentat ca turcii din germania stau in comunitatile lor pentru ca nu ii primesc proprietarii, pt. ca sunt discriminati la job si in general in societate. Eu nu cred asta. Observ aci ca daca o comunitate, alta decat cea araba/turca whatever, e cat de cat numeroasa, se aduna intre ei si traiesc in comunitatile lor, fara a-i discrimina nimeni. Am dat exemplul cu chinezii, ca ii vad in fata mea zi de zi cum sunt in gasca de cartier in care nu mai intra nimeni, dar la fel fac si alte comunitati, mexicanii sau chiar si rusii sau ucrainienii. Si nu pentru ca sunt discriminati. Daca si aici mai sunt discriminati....Si noi romanii am face la fel si avem aceleasi tendinde, de a sta aproape de cei cat mai asemanatori noua, dar nu suntem la fel de numerosi. Deci una peste alta, eu cred ca e alegerea lor sa stea in comunitati separate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by Clover

Cineva a zis ca prin victimele acestor crime erau si indience si ca indiencele nu sunt musulmane. O sesime din populatia Indiei este musulmana.

Eu am afirmat si stiu mai bine ce populatie musulmana e in India. Daca te-ai fi uitat un pic la clipul ala, ai fi vazut fete indience imbracate dupa obiceiul hindus, nu musulman. Sint sigura ca se intimla astfel de atrocitati si in alte comunitati.

Btw, ai deschis linkul dat pe una dintre paginile anterioare? www.populationdata.net/cartes/actus/crimes-d-honneurs.php" target="_blank">http://www.populationdata.net/cartes/actus/crimes-d-honneurs.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by viorela hoff

eu raman la parerea ca nu vor sa se integreze, i-am vazut cum se comporta la cursuriel de "limba si integrare", pt. ca da, sunt cursuri nu numai de limba germana ci si de istorie, geografie, politica, obiceiuri si traditii ale poporului in care doresti sa iti construiesti un viitor.
nu ti le baga nimeni pe gat cu forta, trebuie doar sa privesti, sa asculti, sa mai inveti cate ceva, sa mai sti si tu ceva acolo ce zice neamtu'ala, sa m ai intelegi, or unii dintre ei, locuiau aici de cate 10-15 annnni si nu aveau habar de o boaaaaba!
de religie nu mai vorbesc, ca profu le-a aranjat o sala speciala, unde sa se roage cu covoras si toate cele, cand le suna ceasu de rugaciune. sa aibe liniste sa sed reculeaga.
in schimb de sarbatorile crestine, pasti si craciun cand am organizat festuri cu grupa, musulmanii nu au participat niciodata, au fost complet absenti!
nu ii intereseaza, traiesc in comunitatile lor, se roaga in mosheele construite aici, iar tu nu ai voie sa le spui ceva ca sar imediat ca ii discriminezi.
cum naiba de sarbii, bosniecii, cehii, italienii, negresele, cei 2 kurzi (specific fara religie), romanii, spaniolii ne intelegeam perfect intre noi? adica participam la toate activitaile?
pey ei au atatea drepturi aici ca pe bune as putea eu sa ma consider discriminata!
nu inteleg de unde pana unde trageti concluzia ca sunt discriminati in tarile vestice!
nu spun ca toti sunt asa dar, marea majoritate au alte scopuri pe aici, si atunci nici nu e de mirare ca se intampla acele crime oribile.
conclutia mea este ca NU vor sa se integreze si nici Nu ii intereseaza.

Sunt total de acord cu tine!

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Siminaf, acu mai ramane sa investighez si cum se imbraca indiencele musulmane fata de cele induse. Nu stiam ca se imbraca diferit. Nu neg ca aceste crime se petrec si in alte comunitati, dar doar din lista de tari nu ai cum sa iti dai seama in ce comunitate se petrec crimele. E si o statistica pe etnii/religii? Dispersia de pe harta(pe care ma uitasem) nu imi spune nimic. Articolul l-am inteles asa si asa ca nu stiu franceza.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

poate ca nu participa ca se consuma carne de porc si alcool si e impotriva religiei chiar si fie intr-un loc unde se consuma asa ceva (de baruri stiu sigur) ...cel putin pt. un musulman practicant

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

---------------
Imi pare rau Casandra, eu tot cred ca este o diferenta intre crima si sinucidere. Fetitza avea o problema, in general, copiii nu se sinucid ca parintii nu ii lasa in excursii sau ca nu le cumpara bomboane. Recunosc ca dorinta ei de a merge la scoala era mare de vreme ce a facut asa ceva. Dar e un caz. In schimb noi vorbim de mii de cazuri in care fetele sunt UCISE de catre familie in numele unor idei CRETINE. Fete ce nu au avut nici o optiune de salvare. Iar faza cu privitul in ochi, am spus-o pt ca e groaznic sa stii ca nu ai nici o cale de scapare, nici o speranta.
---------------

Uite ce spune o tiganca: "In plus, este o rusine pentru fete sa se duca la scoala"
Asta este ceea ce se transmite din generatie in generatie.
Nu este un caz izolat.
Pur si simplu, tiganii le refuza copiilor, mai ales fetelor, dreptul la scolarizare, pentru a-i casatori, la varsta la care alti copii sunt inca in scoala generala:

http://www.desteptarea.ro/articol_8743.shtml

Fata nu s-a sinucis pentru ca nu i se cumparau bomboane, ci pentru ca singura optiune pe care i-au dat-o parintii ei este sa renunte la scoala, sa se marite si sa asculte orbeste de barbat.
E adevarat, in general fetitele de tigan nu se sinucid, fac ceea ce li se spune, se marita la 12 ani, vor, nu vor, le place, nu le place. Nu exista "nu vreau". Nu le omoara parintii, se omoara singure, pentru ca, daca raman in viata, sunt obligate sa se marite cu alesul parintilor, carora, de fapt, au fost vandute, trebuie sa renunte la orice perspective.

Nu e spectaculos, nu sunt secvente care sa iti zdrobeasca inima, este o drama care se consuma in tacere, dar asta nu o face mai putin dureroasa.

La fel de adevarat, in lumea din care provin victimelor crimelor de onoare, in general, fetele se supun, se marita cu cel care le-a fost ales, nu se aventureaza in legaturi extra-conjugale, si traiesc.
Asta, daca e vorba de ce se intampla in general.

Problema care se ridica e referitoare la ce se intampla cu cele care vor si fac altceva decat li se cere.
Victima crimei de onoare a avut ocazia sa faca altceva. Poti intretine, in ascuns, o relatie amoroasa si poti spera ca nu vei fi prinsa.

Dar nu te poti duce, in ascuns, la scoala. Tigancusa a murit doar pentru ca a dorit o altfel de viata, nu pentru ca facut ceva, ci pentru ca a indraznit sa doreasca. Da, nu au omorat-o parintii, dar nici i-au lasat nici o optiune sa traiasca altfel decat vor ei, i-au omorat orice speranta.
Mie mi se pare mult mai tragic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by Ameera

quote:
Originally posted by ladyJ

quote:
Originally posted by Ameera

quote:
Originally posted by Luna1
Revenind la crima de onoare tot nu mi-a zis si mie nimeni in ce alte culturi se mai intalneste caci eu tot ce am citit pe tema asta (si se pare ca n-a fost de ajuns daca nu am ajuns sa stiu ce alte culturi o mai practica) se refera la musulumani. Normal ca si musulumanii sunt impartiti si doua suni si shiati parca (unii extremisti dar nu mai stiu care).

Luna 31 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!

Luna, s-a spus. Au loc preponderent in comunitatile musulmane, dar si in tari din America Latina. Si in India, in randul populatiei hinduse, au fost cazuri si in comunitatile evreiesti. Acum n-am timp sa caut linkuri, uite aici un citat de pe Wikipedia referitor la Brazilia:
"In two Latin American countries, similar laws were struck down over the past two decades: according to human rights lawyer Julie Mertus "in Brazil, until 1991 wife killings were considered to be noncriminal 'honor killings'; in just one year, nearly eight hundred husbands killed their wives. Similarly, in Colombia, until 1980, a husband legally could kill his wife for committing adultery."[25]

Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)

Ameera,zi-mi si mie te rog cazuri de crima de onoare,in care se participa asa,in grup la omorarea vreunei ´´pacatoase indragostite´´ din comunitatile evreiesti,ca eu inca nu am auzit de asa ceva.
multumesc
ladyJ

Uite, acum nu am timp deloc sa caut, am deocamdata doar un linkul de mai jos, dar stiu ca am mai vazut si altundeva ca erau mentionate cazuri in com. evreiasca:

http://www.islamawareness.net/HonourKilling/outside.html

Edit: Poate o sa ziceti ca e site islamic si n-are valoare, dar veti vedea ca articolul este neutru, sunt preluate statistici pe care le-am intalnit si in surse non-islamice.

Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)

Ameera,hai ca m-ai dat gata!
Imi dai un link la o pagina care numai neutra nu se vrea.Asta iti suna tie a neutralitate:´´nuuu,noi suntem impotriva,uite ce fac indienii si brazilienii..raii de ei!´´
adica a juca ping-pong,incercand sa te disculpi,arungi gogoasa in ograda celuilalt.Asta e neutralitate?No,apoi te rog frumos!

E clar ca nu cred 100 % ce scrie acolo.Ca sa vezi...au gasit ei in Yemmen un evreu care si-a omorat fiica.Asa,si?Asta se cheama crima de onoare?Sau italianul amintit...tot crima de onoare a facut?S-au adunat ei,evreii si italienii in piata publica,au facut cerc in jurul ´´nenorocitei´´ si i-au spart capul cu pietre?Asa,in grup,sa-si spele familia ´´RUSINEA´´???

Pai vezi....astia au fost criminali,si atat.
Nu poti sustine ca au comis crime de onoare.
Sa nu confundam criminalii batuti in cap,orice religie ar avea ei,cu familiile criminale care comanda uciderea,care o sustin si cred in aceasta metoda de ´´purificare´´

E o mare diferenta,nu crezi?

aici vorbim de actiunea ´´crima de onoare´´ premeditata,indragita si considerata corecta.Pun priu ca italianul sau evreul ala care au ucis,au facut inchisoare.Dar cati oare dintre musulmanii care au comis crimele in numele familiei si al lui Allah au ajuns dupa gratii?

parca vad deja ce o sa raspunzi....

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

quote:

draga mea,se pare ca cea mai mare nenorocire care se
poate abate pe familia unui musulman este ca fiul/fiica sa se indragosteasca de un ne-musulman.Si sa mai vrea sa se si casatoreasca cu el.Si se pare ca atat de mare este rusinea asta care se abate asupra familiei musulmane,incat singura sansa de a salva onoarea este sa-ti omori copilul.Eu chiar vreau sa mi se demonstreze ca nu am dreptate,ca de fapt daca fiica musulmanca vine la tata si ii spune ca vrea sa se marite cu un crestin,acesta,tatal adica,dupa 2 zile de suparare(justificate la urma urmei) le da binecuvantarea...si ca majoritatea familiilor musulmane asa ar proceda.

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

Nefolosirea scaunului de masina special pentru bebe sau folosirea lui necorespunzatoare(respectiv neancorat corespunzator) poate avea urmari extrem de grave si reprezinta un abuz asupra copilului.

da,eu chiar stiu de un caz in care fata a venit la tata acasa cu baiatul dupa ea (ea egipteanca musulmanca si el francez catolic, amandoi cu parinti religiosi)...povestea era relatata de mama fetei ...si tatal a fost suparat tare ca s-a inchis in camera pt o sapatamana si nu vroia sa auda de nimeni ca deh...cum asa fata lor cea mai mare si mai scolita (studia la Paris , avea 35 de ani si refuzase sa se marite cu verisori ca surorile ei)sa-i faca asa ceva...si uite ca pana la urma a reusit sa treaca peste "nenorocirea" asta...baiatul s-a convertit la islam si s-au casatorit cu binecuvantarea parintilor, care acuma zic ca ce om minunt este ginerele si ca au avut multe de invata de la el, ca lectie de viata

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

quote:
Originally posted by ladyJ

Ameera,hai ca m-ai dat gata!
Imi dai un link la o pagina care numai neutra nu se vrea.Asta iti suna tie a neutralitate:´´nuuu,noi suntem impotriva,uite ce fac indienii si brazilienii..raii de ei!´´
adica a juca ping-pong,incercand sa te disculpi,arungi gogoasa in ograda celuilalt.Asta e neutralitate?No,apoi te rog frumos!

E clar ca nu cred 100 % ce scrie acolo.Ca sa vezi...au gasit ei in Yemmen un evreu care si-a omorat fiica.Asa,si?Asta se cheama crima de onoare?Sau italianul amintit...tot crima de onoare a facut?S-au adunat ei,evreii si italienii in piata publica,au facut cerc in jurul ´´nenorocitei´´ si i-au spart capul cu pietre?Asa,in grup,sa-si spele familia ´´RUSINEA´´???

Pai vezi....astia au fost criminali,si atat.
Nu poti sustine ca au comis crime de onoare.
Sa nu confundam criminalii batuti in cap,orice religie ar avea ei,cu familiile criminale care comanda uciderea,care o sustin si cred in aceasta metoda de ´´purificare´´

E o mare diferenta,nu crezi?

aici vorbim de actiunea ´´crima de onoare´´ premeditata,indragita si considerata corecta.Pun priu ca italianul sau evreul ala care au ucis,au facut inchisoare.Dar cati oare dintre musulmanii care au comis crimele in numele familiei si al lui Allah au ajuns dupa gratii?

parca vad deja ce o sa raspunzi....

ladyJ

Uite de ce consider acest articol valabil.
Incepe prin asumarea faptului ca fenomenul se produce cu precadere in lumea musulmana:
"Many of the countries most notorious for honour killing are Arab or Muslim countries; Pakistan, Turkey, Iraq, Jordan and Palestine. Deci nu scrie nicaieri: "noi nu facem asa ceva, doar altii".

Aceasta fiind realitatea, ca mai ales in comunitatile musulmane se intanmpla asta, mi se pare firesc sa se mentioneze totusi ca fenomenul nu se reduce totusi exclusiv la lumea musulmana, si tot firesc mi se pare sa sublinieze ca sunt impotriva, ca aceste crime sunt oribile si provin dintr-o interpretare gresita a religiei: "Most Muslims reject honour killing as a brutal distortion of Islam".

Sau ce ti se pare neadevarat, tendentios sau lipsit de neutralitate in ultimul paragraf, chiar as vrea sa stiu, mie iar mi se pare ca isi asuma in mod corect propriile lipsuri, ce e deplasat in faptul ca fac referire si la o alta religie? Si ce nu e corect in ceea ce se spune:

While there is no Quranic justification for honour killing, it is unfortunately true that many of the perpetrators believe themselves justified by their faith. All religions are influenced by the patriarchal culture under which they were created and so codify some of the oppressive practises of their time. All religions are interpreted by reactionary elements who wish to defend and retain patriarchal dominance. It is in the name of Christianity that reactionary elements in some American states and European countries restrict abortion rights; it was in the name of Islam that reactionary elements in Jordan and Pakistan blocked legal amendments which would have closed loopholes that allow honour killers to escape with token punishment. As Nilofar Bakhtiar, adviser to Pakistan's prime minister on Women's' Development says, men find it "very convenient to say that what they don't want to do is against Islam and what they want to do is in the name of Islam."

In legatura cu exemplele date de ei, in conditiile in care de la bun inceput s-a recunoscut preponderenta fenomenului in lumea musulmana, e evident ca nu prin cantitate au vrut sa demonstreze ca acest fenomen se produce si in alte parti. Chiar daca sunt, sa zicem, doar 100 brazilieni fata de 1000 de musulmani care isi ucid nevestele pentru ca au comis adulter, eu consider ca este suficient pentru a clatina serios argumentul ca doar in islam poate sa apara asa ceva (si nu era vorba de 100, ci de 800 de brazilieni intr-un singur an, informatia apare si in alte surse, vezi mai sus era citat un fragment). Si asta era ideea articolului. Nu ca nu se intampla in Islam, ci ca se intampla si in alte religii, chiar daca la o scara mai redusa.

Iar crima de onoare nu inseamna neaparat adunarea intregului sat in piata publica, tot crima de onoare e si daca tatal isi ucide in intimitatea propriei case fiica indragostita de cine nu trebuie. De ce spui ca in cazul asta nu e crima de onoare, ci doar crima pur si simplu?

Ameera si Sara

Mergi la inceput