CRIMA DE ONOARE-stiti ca exista?
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by Ameeraquote:
Originally posted by Luna1
Revenind la crima de onoare tot nu mi-a zis si mie nimeni in ce alte culturi se mai intalneste caci eu tot ce am citit pe tema asta (si se pare ca n-a fost de ajuns daca nu am ajuns sa stiu ce alte culturi o mai practica) se refera la musulumani. Normal ca si musulumanii sunt impartiti si doua suni si shiati parca (unii extremisti dar nu mai stiu care).
Luna31 sapt+
![]()
Adelise Raluca si CosminIs the final countdown!!!
Luna, s-a spus. Au loc preponderent in comunitatile musulmane, dar si in tari din America Latina. Si in India, in randul populatiei hinduse, au fost cazuri si in comunitatile evreiesti. Acum n-am timp sa caut linkuri, uite aici un citat de pe Wikipedia referitor la Brazilia:
"In two Latin American countries, similar laws were struck down over the past two decades: according to human rights lawyer Julie Mertus "in Brazil, until 1991 wife killings were considered to be noncriminal 'honor killings'; in just one year, nearly eight hundred husbands killed their wives. Similarly, in Colombia, until 1980, a husband legally could kill his wife for committing adultery."[25]
Ameera siSara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)
Ameera,zi-mi si mie te rog cazuri de crima de onoare,in care se participa asa,in grup la omorarea vreunei ´´pacatoase indragostite´´ din comunitatile evreiesti,ca eu inca nu am auzit de asa ceva.
multumesc
ladyJ
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
miau-miau spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Nu am in cartier musulmani, dar am foarte multi chinezi. Nu ii discrimineaza nimeni, dar ei se aduna intre ei, nu vorbesc decat intre ei chinezeste, copiii lor se joaca mai mult intre ei, ei exclud vecinii de alte culori/nationalitati. Pe cuvant ca eu ma simt discriminata de vecinii mei chinezi.
stai calma ca la mine vorbesc chinezeste chiar in propriul meu cub la servici. dupa citeva experiente din astea le-am raspuns si eu pe romaneste citeva fraze.
plus ca rid ca boii. ei nu rid cind e ceva nostim, ei rid am aflat mai tirziu ca sa destinda atmosfera, e ca un dat din coada. vorbesc extrem de tare si fac in general zgomote multe, mai ales cind se aduna citiva. Cind vine cite un grup din china, merg in formatie extrem de apropiati fizic unii de altii, practic lipiti; ca la armata. toti ceilalti sint discriminati de ei, fereasca sfintul sa se stringa prea multi intr-o companie si eventual sa fie toti adusi de vreun sef.
papadie spune:
deci am plekat dela arabii fanatici, am ajuns la chinezii boi, despre indieni am aflat ca e sport national gazatul cumnatelor inutile si in curand o sa ajungem la traditionala ospitalitate romaneasca si la exportul de creiere dupa care ne certam pt. spaga de la doctor. ca intr-o mare familie
off topik sau poate nu?!
edit ca am pus un "i" in plus si mi-e sa n-o dam pe chestii de gramatika sa ajungem, doamne feri, la zizi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by casandra
----------------
Da Casandra, si in jurul acelei fetitze stateau adunate gramada familia si cunoscutii ei si spuneau ce bine face, nu? Sa-mi fie cu iertare, nu vad nici o legatura intre sinucidere (imi pare tare rau de moartea acelei fetitze si cred ca familia e vinovata pt gestul ei) si crima. Adik un copil se uita in ochii mamei, tatalui si a altor rude sperand ca o vor ajuta, dar de acolo ii vine moartea...Mi se pare cutremurator.
----------------
Legatura ar fi conditia femeii in societatea respectiva.
Fetita a ales moartea, pentru ca mama, tata, rudele i-au taiat orice cale de iesire din situatia in care se afla, s-a uitat si ea in ochii lor, si de acolo i-a venit moartea.
E infiorator ca un copil alege sa moara, pentru a scapa de viata pe care i-o pregatesc ai lui. E vorba de un copil care nu a cautat fericirea in bratele unui barbat, nu a comis nimic ilicit, imoral, amoral, ci care vroia doar sa mearga la scoala, vroia sa isi continue educatia, atat, nimic mai mult.
Daca la musulmani, e dezonorant ca fata sa aiba relatii sexuale inainte de casatorie, uite ca in Romania e dezonorant ca o fata sa mearga la scoala, ca cine o va mai lua-o de nevasta.
Cat a fost lasata la scoala, o duceau si o aduceau fratii ei, nu avea voie in excursii...
Legatura ar fi ca in Romania nu face nimic sa preintampine astfel de situatii, dar suntem indignati ca altii nu fac nimic sa isi rezolve problemele lor.
Dar la noi ce se face, pentru a rezolva problemele noastre?
Ne permitem sa judecam crimele de onoare, pentru ca nu sunt in gradina noastra, putem arata cu degetul.
Dar ce facem cu ce avem pe batatura noastra? ce facem pentru fetele tiganilor nostrii?
Imi pare rau Casandra, eu tot cred ca este o diferenta intre crima si sinucidere. Fetitza avea o problema, in general, copiii nu se sinucid ca parintii nu ii lasa in excursii sau ca nu le cumpara bomboane. Recunosc ca dorinta ei de a merge la scoala era mare de vreme ce a facut asa ceva. Dar e un caz. In schimb noi vorbim de mii de cazuri in care fetele sunt UCISE de catre familie in numele unor idei CRETINE. Fete ce nu au avut nici o optiune de salvare. Iar faza cu privitul in ochi, am spus-o pt ca e groaznic sa stii ca nu ai nici o cale de scapare, nici o speranta.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Sunt foarte curioasa de unde stii tu ce simt barbatii musulmani in adancul sufletului lor.
Ameera, sa zicem un al saselea simt.
Ingrid S si Diana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rayuela/Rayuela.jpg)
Rayuela spune:
Fadime a
fost ucisa de tatal sau pentru ca s-a indragostit de un suedez.A avut curajul sa povesteasca suedezilor,in www.fadimesminne.nu/tal_ar_fadime_eng.html" target="_blank">Parlament,despre situatia ei.Nu s-a intimplat insa nimic.A fost executata cu un glonte in cap.
Dupa acest caz,foarte mediatizat aici,s-au descoperit nenumarate alte cazuri(fete duse in tara de
origine si omorite acolo,sau chiar omorite aici,in Suedia).Discutiile care au generat dupa cazul Fadimei au dus la concluzia ca e "tragic" faptul ca cetateni suedezi(Fadime si alte fete,cu cetatenie suedeza) sint victimele acestor "crime de onoare".Penibil
P.S.-Papadie gind la gind,ca intotdeauna:)
Ameera spune:
quote:
Originally posted by ladyJquote:
Originally posted by Ameeraquote:
Originally posted by Luna1
Revenind la crima de onoare tot nu mi-a zis si mie nimeni in ce alte culturi se mai intalneste caci eu tot ce am citit pe tema asta (si se pare ca n-a fost de ajuns daca nu am ajuns sa stiu ce alte culturi o mai practica) se refera la musulumani. Normal ca si musulumanii sunt impartiti si doua suni si shiati parca (unii extremisti dar nu mai stiu care).
Luna31 sapt+
![]()
Adelise Raluca si CosminIs the final countdown!!!
Luna, s-a spus. Au loc preponderent in comunitatile musulmane, dar si in tari din America Latina. Si in India, in randul populatiei hinduse, au fost cazuri si in comunitatile evreiesti. Acum n-am timp sa caut linkuri, uite aici un citat de pe Wikipedia referitor la Brazilia:
"In two Latin American countries, similar laws were struck down over the past two decades: according to human rights lawyer Julie Mertus "in Brazil, until 1991 wife killings were considered to be noncriminal 'honor killings'; in just one year, nearly eight hundred husbands killed their wives. Similarly, in Colombia, until 1980, a husband legally could kill his wife for committing adultery."[25]
Ameera siSara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)
Ameera,zi-mi si mie te rog cazuri de crima de onoare,in care se participa asa,in grup la omorarea vreunei ´´pacatoase indragostite´´ din comunitatile evreiesti,ca eu inca nu am auzit de asa ceva.
multumesc
ladyJ
Uite, acum nu am timp deloc sa caut, am deocamdata doar un linkul de mai jos, dar stiu ca am mai vazut si altundeva ca erau mentionate cazuri in com. evreiasca:
http://www.islamawareness.net/HonourKilling/outside.html
Edit: Poate o sa ziceti ca e site islamic si n-are valoare, dar veti vedea ca articolul este neutru, sunt preluate statistici pe care le-am intalnit si in surse non-islamice.
Ameera si
![](copilas.gif)
Ameera spune:
quote:
Originally posted by Ingrid S
Sunt foarte curioasa de unde stii tu ce simt barbatii musulmani in adancul sufletului lor.
Ameera, sa zicem un al saselea simt.
Ingrid S si Diana
Mda, la asa argument irefutabil chiar nu mai am ce comenta.
Ameera si
![](copilas.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
quote:
Originally posted by papadie
Luna prin integrarea emigrantilor inteleg sanse egale la job, la case, la gradinite. Mie tarasenia cu locuri speciale pt. arabi, romani, tigani imi pare un fel de spalare pe maini si o justificare eleganta "v-am dat si locuri speciale" pe care eu o citesc "ia, fiecare la locul vostru". Normal ca facand "locuri speciale pentru arabi" se strang in jurul acelui nucleu. Geaba au acum ocidentalii tot felul de legi pt. acesti emigranti. Legile ar fi trebuit sa le aiba din secunda in care i-au "importat" ca forta de munca.
papadie,nu stiu cum e situatia in germania,asa ca am sa vorbesc despre situatia din irlanda.aici nu au fost importati musulmani ca forta de munca.au venit de buna voie.o parte au venit sa-si dezvolte propriile afaceri,altii au venit ca refugiati, nu i-a adus nimeni cu forta.pentru ambele categorii existista optiunea de a beneficia de "separatisme" (moschei,etc) dar au si optiunea de a se integra in sociatatea irlandeza,asa cum e ea,cu bune si cu rele.nu sunt discriminati sa obtina locuri in gradinite,scoli,locuri de munca,absolut deloc.m-as chiar mira ca in germania sa le fie accesul interzis in gradinite si scoli,dar accept ca poate fi si asta cazul,eu vorbesc doar de irlanda.mai mult de atit nici dumnezeu nu cere.exista rasism si in irlanda,nu contest.dar exista si pirghiile oficiale prin care rasismul este pedepsit,daca cineva se simte discriminat din considerente de religie,culoare,etc. are unde sa faca plingere iar daca e intr-adevar vorba de rasism/discriminare atunci se iau masurile necesare.
e intr-adevar destul de greu pentru un imigrant sa se integreze intr-o societate noua.dar e la fel de greu pentru un arab,africa,roman sau polonez.sunt foarte deschisa la discutie si as fi foarte interesata sa aflu cum ar trebui integrati mai bine musulmanii.ma intreb unde greseste societatea adoptiva-asta prin prisma faptului ca le pune la dispozitie atit optiunea de a se integra in societatea adoptiva cit si optiunea de a-si continua traditiile si religia,separat de obiceurile,traditiile,religia si cultura societatii in care au imigrat.
Clover spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
stai calma ca la mine vorbesc chinezeste chiar in propriul meu cub la servici. dupa citeva experiente din astea le-am raspuns si eu pe romaneste citeva fraze.
plus ca rid ca boii. ei nu rid cind e ceva nostim, ei rid am aflat mai tirziu ca sa destinda atmosfera, e ca un dat din coada. vorbesc extrem de tare si fac in general zgomote multe, mai ales cind se aduna citiva. Cind vine cite un grup din china, merg in formatie extrem de apropiati fizic unii de altii, practic lipiti; ca la armata. toti ceilalti sint discriminati de ei, fereasca sfintul sa se stringa prea multi intr-o companie si eventual sa fie toti adusi de vreun sef.
Pai miau-miau datul din coada o fi din politete pentru coada ta
![](icon_smile.gif)
Keep the promises you make to yourself.