APARTAMENT in ansamblu rezidential

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

DiCirstea , preturile date includ tva sau nu ?
Ce suprafata utila au apartamentele respective ?
Eu consider ca preturile sunt foarte mari tinand cont de locatie .
Mai sunt si alte inconveniente la constructiile noi , timpul scurs pana la finalizarea constructiei , ce sume de bani se dau cu titlu de avans , cum se fac restul platilor , cand se fac .... asta in cea mai buna situatie . Exista si riscul sa se piarda banii ....
Nu prea inteleg de ce atata inghesuiala si cum dau oamenii banii doar vazand niste proiecte . Pe piata cu aceeasi bani se gasesc apt in blocuri relativ noi , cu spatii generoase si amplasamente muult mai bune , apartamente pe care le poti vedea ca exista si le poti folosi pana in 2009 .
Aceasta este parerea mea , nu mi-as asuma asa un risc si nu inteleg de ce constructorii nu fac aceste locuinte cu banii lor ? Ei de fapt nu risca nimic .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORE33 spune:

Pai preturile sunt cu tva..La Primavara am cumparat garsopniera in 7 august cand abia iesisera pe piata si este G2 care acum nu mai sunt de vanzare si am platit avans 16 000 euro , iar la Iris am cumparat in iunie chiar inainte de a se scumpi si am dat avans 50 000 euro. Am scris gresit dar la Iris sunt 65 mp construiti vreo 47 utili.Oricum acolo mi-a placut zona si de aceea am platit asa de mult .Are totusi boxa si garaj subteran , bucatarie mobilata si utilata (era promotie atunci).

Mergi la inceput

Totusi 135000 pt un apt cu o suprafata utila de 47 mp mi se pare exorbitant . Acolo in zona sunt garsoniere care au 42mp ( Calarasilor , Basarab , Th Sperantia , Vitanul Nou ) si costa mult mai putin .
Suprafete asa de mici la apt cu 2 cam sunt la blocurile vechi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Iael , ai dreptate si nu prea. Sa le luam pe rand.
La Rose garden preturile sunt fara Tva. Intradevar 135.000 pt 47 mp utili e f putin pt 2 camere. La R g cel de 2 camere are peste 60 mp si cel de 3 ( pe care l-am luat noi, ca sunt si mai mare de atat.) are peste 70 . Deci: dam 126.00 pe un ap de 3 camere cu supraf construita de 91 mp + terasa de 7 mp la et. 1, si mobila de bucatarie inclusa. Daca platim integral avem si o reducere de 2%, ap fiind gata in aprilie 2009. Pare aberant daca te gandesti ca pentru asta eu vand unul de 2 camere, cf 1 sporit, pe Vacaresti langa parcul Tineretului ( deci super zona, super apartament, bloc nou din 87) si inchiriat in acest moment. Dar asta doar gandind pe termen scurt. Doar ca in afara de termopan si ac nu are nicio imbunatatire, iar ca sa il fac imi tb 9000 e + bataie de cap si timp pierdut. Iar in final voi avea tot 2 camere intr-un bloc care imbatraneste si nu e facut dupa noile standarde in constructie (neizolat, adica, cu pierderi mari). Sa imi iau acum unul de 3 camere in care sa stau inseamna minim 20.000 e in plus( in fct de zona, vacaresti = 30-35.000), peste care va mai tb sa adaug si reamenajarea celui pe care il voi cumpara. Si care va fi tot intr-un bloc ce se invecheste, fara loc de parcare si cu manele pe scara. In afara de sect. 3, toate celelalte zone au pb cu locurile de parcare, iar tineretului si aviatiei sunt campioane. Eu sunt pro cartier rezidential de cand au aparut la noi. Dar cartier, nu bloc nou ratacit in cartier , inghesuit pe un colt de strada. Ai o alta intimitate, alt confort, alta perspectiva de viitor. Adica eu am in vedere sa stau o perioada relativ scurta, pana imi voi construi casa in apropierea buc. iar apoi acest ap il voi inchiria. Si diin acest pct de vedere e un alt avantaj, pt ca il voi inchiria cu suma mai mare, unor pers de calitate mai buna. Iar pana e gata complexul am unde sta, desi nu e tocmai potrivit ptr o famile cu un copil un spatiu de 40mp utili (sau sunt eu claustrofoba).
Iar banii nu ti-i poti pierde decat daca nu te uiti ce si cu cine semnezi. Ca o pers ce lucreaza in media, iti pot spune ca multe articole care apar in ziare sunt comandate, slujind multor interese, care in niciun caz nu sunt ale celor mici si multi. Deci daca te orientezi la un antreprenor cunoscut, cu un ctr bine facut (poti intreba un avocat), nu vei avea pb. In primul rand ar tb sa stii ca astfel de complexe se ASIGURA.. Eu am cumparat de ex la Asmita, care lucreaza cu Alpha bank si puteam face un credit ipotecar la aceasta banca ptr achizitionare. In mod normal banca nu iti poate pune ipoteca pe ceva ce nu exista, ori daca fac trreaba asta inseamna ca s-au REASIGURAT, ca acest complex va fi construit, si in bune conditiuni, au verificat bonitatea firmelor implicate in activitate si si-au dat seama ca o sa faca profit de pe urma lor, ca doar e banca nu soc de binefacere.. De altfel asmita are contr cesionate bancii, iar eu am intabulat promisiunea de cumparare (parca asa se cheama), adica acest ap. care se va construi, a fost inscris in cartea funciara.Alt semn de siguranta.
Dar, intradevar, nu sunt multi dezvotatori care pot face treaba asta....daca nu stii la ce sa te uiti..

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Noi am vrut sa contractam un apartament cu 3 camere in Residenz, Cartierul German din Chiajna. Incantati nevoie mare la inceput, ne-am facut calcule, ne-am ales apartamentul, etajul, ne imaginam si mobila cum o asezam dar la sfarsit...ne-am dat seama ca e peste puterile noastre pretul acestui apartament.
In final...cu toate consturile ajungeam la 170.000 euro, puteam face rost de banii astia, avem 90.000 si mai faceam un credit de 80.000 dar ne-am gandit ca va fi greu...rata lunara pe 15 ani ar fi venit 500 si ceva de euro...mult prea mult.
Ne-am lasat pagubasi in schimb am gasit un apartament cu 3 camere, etajul 2/4, cu multiple imbunatatiri, nu mai trebuie sa facem nimic decat sa cumparam mobila...la 130.000.

Suntem foarte multumiti de el, am fi facut o mare prostie indatorandu-ne aiurea numai ca sa stam in "cartierul german".

Bafta tuturor in alegerea unei locuinte cat mai frumoase!

Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...

- Giulianna -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

http://www.mediacity.ro/index.php/oferte-imobiliare/proiecte-imobiliare-rezidentiale.html

Uite aici si alte proiecte rezidentiale - case sau apartamente.

Speranta e un lucru bun. Iar lucrurile bune nu dispar niciodata!

Mergi la inceput

DiCirstea , iti inteleg punctul de vedere insa ceea ce vreau sa spun este ca eu nu vad ca fiind o mare ocazie achizitia acestor apartamente , care sa justifice faptul ca se vand atat de repede incat "zici ca-s pe degeaba " ( poate e vorba si de spiritul mioritic )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Iael, poate e vorba de faptul ca atunci cand iti permiti, o casa ca asta se plateste singura Ma refer la faptul ca cei care investesc in astfel de ap. nu neaparat pentru ca nu au unde sta se gandesc sa le inchirieze, pe bani foarte frumosi, iar in timp sa-si scoata investitia integral si practic fara prea mare efort. Cred ca e cea mai geniala afacere sa ai o casa care sa produca pentru tine!

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

quote:
Iael, poate e vorba de faptul ca atunci cand iti permiti, o casa ca asta se plateste singura Ma refer la faptul ca cei care investesc in astfel de ap. nu neaparat pentru ca nu au unde sta se gandesc sa le inchirieze, pe bani foarte frumosi, iar in timp sa-si scoata investitia integral si practic fara prea mare efort. Cred ca e cea mai geniala afacere sa ai o casa care sa produca pentru tine!

Andreea

Am zis intotdeauna ca asta e afacere de puturosi...dar pana la un moment dat.apoi , cand iti creste standardul de viata iti cresc si pretentiile.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

In cati ani estimati ca se poate recupera investitia initiala ?

Mergi la inceput