putem sa stam mai mult de 3 luni in romania?
eu sunt cetatean roman cu resedinta in italia,fiul meu este nascut in italia,deci cetatean italian.suntem in vacanta in romania de 3 luni si mai avem o luna de stat aici.ce se poate intampla la granita la iesire din romania daca fiul meu in varsta de 1 an si 10 luni depaseste cele 3 luni ce permit sederea si daca trebuie facut vreun act pentru a nu avea probleme.va multumesc.astept sa ma lamuriti
Raspunsuri
Ramona J spune:
Nu se intimpla nimic. La adult s-ar aplica vreo amenda probabil, dar copilul... Ai mei copii au depasit trei luni in mai multe rinduri. Depinde peste cine dai la iesire, unii mai comenteaza, dar mai rau de atit noi n-am patit.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
michelle-usa spune:
anul trecut cand am stat 5 luni in romania cu copil nascut in USA si intrat in tara cu pasaport american, cand sa plec cu el, pe aeroport mi-a spus ca trebuie sa platesc amenda ca a depasit cele 3 luni.
m-am certat cu ei si pana la urma m-au lasat fara sa platesc amenda ca nici habar nu aveam de nimic, nimeni nu-mi spusese.
anul acesta, cei de la consulatul roman din america mi-au spus ca daca copilul sta mai mult de 3 luni trebuie sa-i iau viza ori sa-i fac si pasaport romanesc daca nu, platesc amenda....
michelle
comosmonica spune:
va multumesc mult,sper sa nu se intample nimic(adica cel mai rau ar fi interdictia).depinde foarte mult de cine dai la vama.data trecuta am stat 3 luni si o sapt dar nu a prea avut nimic de comentat...
miti2004 spune:
dar daca-i faci pasaport romanesc cat timp esti in Ro si iese cu ala din tara e ok ?
miti, mamica de 20 iunie 2006
POZE_Alex
www.dropshots.com/mitilica" target="_blank">FILME_Alex
Clover spune:
De ce nu-i obtineti si certificat romanesc daca tot stati in Romania? Dubla cetatenie v-ar ajuta si pe viitor in situatii similare.
Keep the promises you make to yourself.
Siminaf spune:
Uffff, ce bine ca nu avem de gind sa venim prea curind pe acolo! Ca pasaport romanesc oricum nu i-ar folosi, ca sa i-l facem. Decit noua, ca sa ne enervam pina il obtinem.
Gabbriela spune:
daca vrei sa nu ai probleme ai mai multe variante:
- platesti amenda
- iei viza
- iei cu tine act de casatorie, pasaportu tau ro, certificat de nastere, declaratie d ela sot ca e ok cu pasaportul si cu certificatul copilului sa ii faci in ro.. si merghi frumos la ghiseu aplici pt certificat ro de nastere, dupaia pt pasaport in regim de urgenta si iei din tara cu pasaportul ro si copie tradusa si legalizata de la sot cum ca e ok ca tu sa circuli cu copilul.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Ramona J spune:
Gabbriela, ma faci sa rid! Pai asta inseamna sa-si petreaca fata vacanta facind cozi pe la nu stiu cite ghisee. Eu am avut de-astea de rezolvat prin Romania si nu-i doresc nimanui... Mai bine il suport pe individul ala nervos de la granita.
Gabbriela spune:
daca te duci la prima ora a dimineti sa fi prima la rand si ai toater actele in regula si platesti taxa de urgenta imediat se rezolva si cu pasaportul si cu certificat de nastere la copil...
stiu ca eu am vrut sa fac asta si am stat 2 luni in ro ... dar nu am vrut sa platesc la urgenta si nu aveam a lui sot imputernicire... asa ca am amanat pt la anu.
daca vrei si ai 2 zile libere se paote, una la pasapoarte si una la certificate.
bafta!
quote:
Originally posted by Ramona J
Gabbriela, ma faci sa rid! Pai asta inseamna sa-si petreaca fata vacanta facind cozi pe la nu stiu cite ghisee. Eu am avut de-astea de rezolvat prin Romania si nu-i doresc nimanui... Mai bine il suport pe individul ala nervos de la granita.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Ramona J spune:
Eu cred ca am fost mai fraiera. Ca am ajuns de dimineata dar nu s-a respectat nici o coada. La Primaria Sectorului 1 intra cine se impingea mai tare. Si cum eu mi-am pierdut exercitiul...
Nu mai povestesc de la Pasapoarte! Una scria pe lista si alta iti cerea de fapt. De asta statea fiecare macar o jumatate de ora la ghiseu...
Dar mai bine nu-mi mai amintesc.