Educatia, educatii si educatorii...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tessie spune:

Mda...Si cum ramane cu acele cadre didactice care aproape zi de zi iti fac copilul "cretin","dobitoc","descreierat",etc?In cazul asta e vorba de invatatoarea copilului meu.Aceasta femeie ii eticheteaza asa pe marea majoritate a copiilor din clasa .Nu sustin ca al meu copil nu mai greseste cateodata,insa la noi in casa nu folosim un astfel de limbaj,iar anturajul in care se joaca este in regula,ca sa zic asa.Cineva spunea de rolul pe care il au parintii,perfect de acord,dar,uneori,ceea ce facem noi ca parinti strica educatorii(nu toti,e drept).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss_26 spune:

Este foarte potrivit acest subiect!Anul trecut Roberto a fost la grupa mica la o educatoare nebuna-scuze!La inceput parea totul super,dar cu timpul si-a dat arama pe fata,A inceput sa vorbeasca urat-si de fata cu parintii(le spunea ca-i spanzura,tampiti....),tarziu am aflat ca-i bate,le dadea cu cartile in cap,cerea mereu bani pt prostii,avea pretentii la cadouri.....Pe robi l-am gasit de doua oti ud,nu era atenta la copii pt ca vorbea cu 2 mamici prietene cu ea si copilul de frica nu amai spus.L-am mutat la aceeasi gradi dar la etaj la grupa mare,la o d-na super buna.Am gresit mult ca am tacut,dar numai eu nu puteam sa fac reclamatiwe. daca ceilalti parinti accepta situatia,eu nu! am facut ce e mai bine pt puiul meu.El e foarte istet,d-na noua il lauda mereu,il aplauda,iar el e motivat sa invete.Cealalta-d-na rea cum ii zice el-nu-l lauda niciodata,nu lua la festivitati dacat pe cei preferati de ea-pt ca era pe mana cu parintii.Sincer,puiul meu e destept,are memorie f.f.f.f. buna,invata poezia din prima si-mi era necaz cand nu participa si el-altii erau mai....slabuti ca el.Asta este,sa fie el sanatos si istet.

C.Nimara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Daca prevenirea si combatera violentei in scoli cade doar pe umerii psihopedagogului, atunci 1 psihopedagog la 400 de elevi e apa de ploaie.
Scoala ar trebui sa aiba un regulament de ordine interioara in care sa fie scrise negru pe alb cerintele scolii si masurile disciplinare in cazul in care elevii se abat de la regulament. Iar parintii impreuna cu elevii ar trebui sa semneze acest regulament, sa stie la ce se expun daca nu se comporta civilizat. In felul asta responsabilizezi atat copilul cat si parintele, plus ca le transmiti faptul ca scoala nu tolereaza violenta si ca are niste standarde. Pe care bineinteles ca si profesorii trebuie sa le mentina si respecte, altfel ce fel de model e un profesor care abuzeaza in orice fel elevii?
Si bineinteles ca in timpul scolii educatorii sunt cei responsabili pentru comportamentul copilului. Tu ca parinte il incredintezi scolii pentru cele 4 - 6 ore pe care le petrece acolo. E sarcina edcuatorului sa poata sa supravegheze si sa controleze un grup de elevi. In pauze trebuie sa existe profesori care sa supravegheze elevii si sa intervina atunci cand apar conflicte.
Cel putin aici asa e la scoala, in pauze exista mereu 3-4 profesori care sunt de servici la supraveghere. Si nu stau de vorba intre ei, isi impart curtea scolii in sectoare si se misca mereu de la un grup de copii la altul.
Normal ca parintele are un rol mare in educarea copilului, insa cand e vorba de rezolvarea unor conflicte care se petrec la scoala, profesorul trebuie sa stie cum si sa aiba cum sa le rezolve. Iar conflictul trebuie rezolvat pe loc, nu poti sa lasi un copil sa-l agreseze pe altul si apoi sa ii bati obrazul parintelui ca nu-i face educatie copilului sau sa astepti interventia miraculoasa a psihopedagogului. Pana la urma, in timpul petrecut la scoala, copilul ii este incredintat altui adult care are datoria sa il predea nevatamat parintelui la sfarsitul zilei.
Deci dupa parerea mea masura asta cu un psihopedagog nu va avea prea mare efect, atata timp cat senzatia generala e ca scoala e un sat fara caini. E probabil o picatura intr-un ocean, dar in acelasi timp nu e nici un lucru rau. Insa pentru o schimbare reala e nevoie sa apara un ministru care sa fie dispus sa isi suflece mainile si sa se apuce de treaba, insa n-am sperante, ca daca le-as fi avut as fi postat inca din Romania.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Si nu a reclamat nimeni inca animalele bipede care lovesc copilasii in cap?? Voi stiti ce urmari pot avea astfel de "dulci tratamente"??? Eu o jupuiam de vie! Sa lovesti niste fiinte mici si fara aparare, si nu la funduletz (nu ca as fi de acord, dar ma rog), ci IN CAP!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Sunt profesoara si am cea mai frumoasa meserie.
Dar...invatamintul are o groaza de probleme pentru ca se greseste f. mult.Greseste conducerea(ministerul),gresesc profesorii,gresesc parintii.
Sunt o groaza de parinti plecati,,afara" iar copii lor sunt ramasi singuri sau cu bunicii.De acesti copii trebuie sa se ocupe doar scoala.
Sunt multi copii care nu-si vad parintii decit seara tirziu pentru ca au slujbe solicitante,cite 2 slujbe.Si pe acestia tot scoala trebuie sa-i educe.
Iar scoala are de multe ori profesori fara vocatie,sau aplica metode invechite,sau care-si fac doar bucatica lor(lectia) si de rest nu se intereseaza.
Ati vazut ce medii de admitere au studentii ce vor deveni profesori?
Elevii buni,cu rezultate frumoase nu mai vor sa imbratiseze aceasta meserie deoarece nu aduce bani si au dreptate.
Ministerul nu se intereseaza prea mult de soarta copiilor atita timp cit programele scolare se schimba des,numarul de ore pe zi pentru un elev e f mare,cit salariile profesorilor sunt mici si tinerii capabili nu sunt atrasi in sistem.
E multa delasare si de aici problemele.

Si totusi am cea mai frumoasa meserie,cind intru in clasa uit de toate problemele,te invata atit de multe elevii pe care ii ai.

Mergi la inceput