Clubul moldovencelor de peste Prut (46)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katia spune:

quote:
Originally posted by Balbina

Cornelia, am uitat sa-ti zic despre carne. Noi am inceput cu carne de pui, vita am introdus-o mai tirziu, iar cea de curcan e mai putin raspindita pe aici, plus ca e cam scumpa. Prima data am fiert carnea impreuna cu legumele, iar pe Vlad l-a durut burtica. Am crezut ca e o coincidenta si am mai incercat peste vreo saptamina, aceeasi poveste. Atunci am fiert carnea si legumele separat, si le-am tocat impreuna, fara sa folosesc zeama de carne, si atunci a fost ok. Nu se intimpla la fel la toti copiii, dar am considerat util sa-ti povestesc din experienta noastra.

Alina, ce haine ti-ai luat? Multe? I-ai luat si fetei? Baga amanunte.
Vlad nu e in vacanta, intrucit cresa e deschisa tot anul, spre deosebire de gradinita, care are vacanta in iulie si august.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze
Implinita la 30 de ani

Daaaa uite ca uitasem sa zic.....e important sa fierbi carnea separat de legume.....nu mai imi amintesc de ce dar neaparat separat!!!!

Mergi la inceput

Vreau si eu poze cu haineleeeeee!!!!!!!
Multumesc fetele inca o data pentru complimente
Eu sunt la faza la care incep sa va invat si sa va raspund fara sa trebuiasca sa ma uit pe listuta de la inceput sa vad fiecare ce mai are in dotare Recunosc ca nu merge de fiecare data dar e spre bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Silvia, hihi, parca scrii despre mine cum eram acum vreo 2 ani. Nu-ti face griji, te obisnuiesti cu faptul ca fetita ta nu mai e bebelus, ci deja fetita mare, care se descurca sa manince si alta mincare decit cea preparata de tine. Cresc copiii, nu ai ce le face.

Despre conserve, pot sa-ti spun ca eu mai fac cite ceva pentru iarna, si niciodata n-am folosit conservant, iar conservele mele pot sta fara probleme de la un an la altul, in camara. Totul tine de procedeul folosit si de sterilitatea mediului/a produselor. Eu zic ca in produsele pentru copii (poate nu in toate, dar in multe din ele) merita sa avem incredere, mai ales daca bebelusul le tolereaza si ii plac. Acuma, asta e parerea mea, formata din mica mea experienta. Fiecare mamica procedeaza cum ii dicteaza instinctul.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze
Implinita la 30 de ani

Mergi la inceput

Ai perfecta dreptate, si eu i-am dat Katiei conserve (vorbesc de alea din comert ca alea facute in casa stii foarte bine ce ai pus in ele deci ies din discutie si nu contest calitate).
Fiica-mea si acuma mananca cu placere borcanele de la Hipp (celelalte nu i-au placut) dar sunt constienta ca e mai bun ce-i fac eu.....poate e o chestie care tine de crEEr ca nimeni nu face pentru Katia nimic mai bun decat mine. Eu sunt perfectiunea intruchipata pentru copilul meu.....tu nu ai avut niciodata senzatia asta?

Mergi la inceput

Ooo, ce idee cunoscuta, "nimeni nu poate face mai bine pentru copilul meu decit mine insami", pai asta era axioma mea in primul an de viata a lui Vlad. Si acum mai este, dar in unele privinte am lasat-o mai moale. Cind copilul e inca dependent de mama, e normala legatura asta. Dar cind va incepe sa vorbeasca, sa manince singur, va scapa de pampers, cu alte cuvinte, cind va deveni cit de cit independent, scapi oarecum de unele obsesii. Cel putin asa a fost la mine.

Cit despre conserve, noi le-am folosit ocazional, in timpul calatoriilor. Acasa nu aveam nici o justificare sa nu-i fac mereu proaspat, cu mina mea.
------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze
Implinita la 30 de ani

Mergi la inceput

Felicitari fetelor din America pentru sarbatoarea nationala a tarii! Am vazut ca Alina (Davina) s-a pregatit cu un tort ornat tematic foarte dragut. Deja ati si celebrat, sa inteleg? Am vazut poza cu sectiunea tortului.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze
Implinita la 30 de ani

Mergi la inceput

Asaaaaaa!!!! Asta vroiam sa aud de la tine, gata acum sunt multumita, inseamna ca nu sunt tacanita si daca sunt nu sunt singura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_c spune:

salutare
eu tot alergind cu pregatirile de botez si cumatrie ... oare voi avea un moment de respiro vreodata?
Dar sa scriu pe scurt: multumesc f mult p/u raspunsuri, deja ma simt mai "desteapta" in ale alimetatiei copilului
Daca as avea fructele necesare i-as prepara acasa, insa mere demult nu mai sint bune, iar cele din comert sint mentinute artificial, caise tot nu prea sint, iar piersici, pere inca nu s-au copt... Cind am inceput era inca martie si merele erau ok, asa ca ii dadeam piure de mar facuta de mine... Acum insa ii fac supica de legume doar de mine...
Ieri am pus conopida si s-a cam suparat, mai incercam si azi...
Am incercat ieri sa pasez in blender, insa cu accesoriu de la mixer mi-a placut mai mult cum paseaza, deh e special recomandat p/u copii...
Diana, eu am cumparat de la Metro Bebi, asta era cea care imi spuneai? sau a voastra e Bebe? La gust mi-a placut, insa strumfei nu prea, dar adevarul e ca mi s-a parut cam dulce... poate de asta nu i-a prea placut...
Casha aia care am cumparat si scrie ca se prepara cu lapte, nu are in familia/firma ei lapte formula de vinzare (caci m-am uitat atent cind am cumparat) sia sta tot m-a dus oleaka in nedumerire...
Sarbatoare frumoasa fetelor din
fug ca acus iarasi avem de umblat pe drumuri...

lia_c si printesa Mirela Brianna (15.11.2006)

Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard

Mergi la inceput

Foarte bine Lia! Acum te acomodezi si tu la conditiile pe care le ai, am mai spus ca faci asa cum crezi tu ca e mai bine pentru copilul tau!
Sa nu te astepti sa aiba copilul aceleasi gusturi ca si tine, Spre exemplu Katia mananca bine toate pireurile de care eu nu m-as atinge nici sa ma pice cu ceara. In schimb se stramba la alea care mie mi se par delicioase.
Daca nu gasesti formula de la aceeasi firma incearca un alt lapte praf. Eu ii dau K Milumil, dar cum am mai zis in Moldova nu se gaseste. Iti recomand NAN dar depinde mult si de copil. Sunt copii care accepta orice lapte (ex: Katia) sunt copii care au preferinte. Tu incearca.
Succes!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Salutari si de la noi!

E foarte placut sa citesc tot ceea ce scrieti referitor la bebelusi, am de recuperat multe.
Nu prea deschid calculatorul, ca stau cam tot timpul in pat, ma odihnesc. Sincer ma simt super obosita, azi de exemplu am iesit cu Alex pe la 9 afara, ca aveam niste treaba la banca(ca altfel nu ieseam), abia am mers, ma injunghia in josul burtii, picioarele abia mergeau. I-am promis copilului ca mergem si in parc, am ajuns in parc, l-am dat in masinute, i-am luat un robot ca sa-l conving usor sa mergem acasa. La un moment dat am crezut ca nu voi vedea casa!
Azi ar trebui sa se intoarca doctorul meu din concediu, abia astept sa ajung la control, sa vedem cum stam. Sper ca inca bine.

Cornelia ,spor la pregatiri pentru botez!

Alina31+ si Alex

Mergi la inceput