Taxa rezervare loc gradinita ??

Taxa rezervare loc gradinita ?? | Autor: Ela2001

Link direct la acest mesaj

Acum citeva luni am facut o cerere de inscriere la o gradinita particulara, urmind sa-mi duc copilul din toamna. Atunci nu mi s-a spus nimic cum ca ar trebui sa platesc o taxa pt rezervarea locului la gradinita.
Am depus cererea si am stat linistita, crezind ca lucrurile sint ok.
Dar de curind am primit un telefon prin care eram anuntata ca daca vreau sa-mi duc copilul din toamna la gradinita lor, trebuie sa platesc taxa pt rezervarea locului, pt lunile in care mai sint pina cind copilul incepe gradi. De asemenea, mi s-a spus ca mi se va da si un nou contract.
Acum stau si ma gindesc ca poate peste o luna ma suna iar si imi mai cer nu stiu ce taxa si imi dau alt contract...
Voi ce parere aveti? Vi se pare in regula cum au procedat cei de la gradinita?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

si eu am platit anul trecut cand l-am inscris pe vlad la gradi particulara taxa de rezervare, dar cand l-am dus adica cand a inceput sa platesc gradi, taxa respectiva mi-a fost scazuta din taxa de gradi de pe luan respectiva!

contractul l-am incheiat cu ei in prima zi de gradi a lui vlad!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

quote:
Originally posted by anca_vlad

si eu am platit anul trecut cand l-am inscris pe vlad la gradi particulara taxa de rezervare, dar cand l-am dus adica cand a inceput sa platesc gradi, taxa respectiva mi-a fost scazuta din taxa de gradi de pe luan respectiva!

contractul l-am incheiat cu ei in prima zi de gradi a lui vlad!

Si la noi a fost la fel, am platit pentru o luna in avans, dar s-a considerat ca taxa pentru prima luna de gradi. Nu am platit si pentru lunile state acasa pana la inceperea gradinitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Anca eu am intrebat daca banii acestia imi vor fi scazuti din taxa pe prima luna in care copilul va merge la gradi si mi s-a spus ca nu. Mi se parea oarecum normal sa-mi ceara taxa pe prima luna in avans ca sa fie siguri ca nu renuntam.
Explicatia lor a fost ca sint asaltati cu cereri de inscriere, dar mie mi se pare santaj ce fac ei (mai ales ca nu mi-au spus de la inceput).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Ela, exact asta se intampla, din pacate...
Deoarece este o cerere enorma, isi permit ca-n codru sa iti forteze mana, bazandu-se pe faptul ca sunt destui parinti dispusi sa dea acei bani daca tu te decizi ca nu vrei s-o faci.
Eu ti-as recomanda sa cauti una de stat unde oricum vei da bani (pentru ceea ce e nevoie in grupa, pentru bunul mers la activitatii lor) dar macar aceste sume nu sunt asa exorbitante si acolo lucreaza de cele mai multe ori doamne cu experienta care pot sa aiba grija mai bine de copil (sigur ca exista si exceptii, dar la stat parca rigoarea e mai serioasa, sunt mai des verificati).
Eu acum am experienta fericita in ce-l priveste pe fi-miu (de unde la inceput am fost ingrozita crezand ca am dat peste niste persoane dificile) si zic ca merita sa incerci.

Ana

Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by Ela2001

Anca eu am intrebat daca banii acestia imi vor fi scazuti din taxa pe prima luna in care copilul va merge la gradi si mi s-a spus ca nu. Mi se parea oarecum normal sa-mi ceara taxa pe prima luna in avans ca sa fie siguri ca nu renuntam.
Explicatia lor a fost ca sint asaltati cu cereri de inscriere, dar mie mi se pare santaj ce fac ei (mai ales ca nu mi-au spus de la inceput).

Draga mea, pot sa iti spun ca si aici se practica aceasta taxa de "rezervare" sau mai degraba "taxa de inscriere", care se plateste la inscrierea copilului si la semnarea contractului.
Aceasta suma nu se scade din taxa lunara si nici nu ti se returneaza.

Iar luna august, in care se face gradinita numai o saptamana, se plateste integral, cum de asemenea, nu conteaza daca copilul tau merge sau nu in mod frecvent la gradinita, poate e bolnav intr-o luna si sta acasa...taxa se plateste.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Saphir mie nu mi s-a spus de la inceput ca trebuie sa platesc aceasta taxa, ci dupa citeva luni le-a venit ideea sa mai stoarca niste bani de la parinti (eu in timpul asta fiind linistita ca mi-am inscris copilul la gradinita).
Daca imi spuneau de la inceput, era ok. Mai ramine sa mareasca si taxa lunara ca sa fie tacimul complet.
Inteleg ca in timpul anului scolar, daca lipseste copilul o luna, sa platesc o taxa ca sa-i pastreze locul.

Ana din pacate eu nu mai pot face nimic acum ca deja a trecut perioada de depunere a dosarului la o gradi de stat si nici nu cred ca as mai gasi un loc liber.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Ela, sincer iti spun ca eu nu am nimic impotriva acestor taxe, atata vreme cat mi se taie chitanta. De regula, acesti bani intra in bugetul gradinitei, ceea ce inseamna mai multe jucarii pentru copiii, mai multe programe educative etc.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai sa nu te miri daca vor majora taxa. Din pacate fiind particulari legea cererii si a ofertei face pretul, iar daca vrei sa dai copilul la ei nu ai decat sa le accepti conditiile. In ce situatie disperata s-a ajuns cu gradinitele astea, mi-e groaza la anul incepem si noi cautarile.

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

E cam magarie chestia asta. Daca tu ai primul contract semnat de ei si stampilat, nu ar mai trebui sa le platesti nimic, deoarece deja ai contractat serviciile lor pe un an. Daca ti l-au dat doar informativ... mi se pare ca sunt neseriosi. Cat e taxa asta, asa de curiozitate, pe luna?

Andries

Mergi la inceput

Taxa de rezervare e aproximativ o treime din taxa lunara.

Mergi la inceput