Cum poate fi atacata legal Donatia ???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cornelushu spune:

o intrebare asemanatoare am si eu...
Bunica mea...a donat apartamentul la biserica armeneasca...desi eu sunt singurul mostenitor...nu am stiut pina acum , dupa ce ea a decedat. cum pot ataca actul de donatie? ea a declarat ca nu mai are nici-un mostenitor! actul s-a facut in prezentza unui notar din cite am inteles si al unui medic pshihiatru ( probabil sa nu o ia razna). ce sfaturi imi dati...eu intentionez sa merg la judecata...dar vreau sa stiu ce sanse am...daca se merita sa umblu prin tribunal. multumesc mult si astept raspunsurile voastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nic0 spune:

Am si eu o intrebare .
Parintii mi-au facut mie act de donatie cu clauza , tatal meu a murit mai este mama in viata si dupa ce moare mama , daca eu pot sa vand apartamentu fara sa ma atace fratii , suntem 4 frati .
Dupa ce il vand sa impart la fiecare cat merita . Se poate ?
Astept un raspuns care sa ma lamureasca .

<<< Multumesc >>>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_82 spune:

Buna. Am si eu o intrebare. La vanzarea unui imobil cum se imparte valoarea acestuia in cazul in care exista doi parinti, un copil major si un alt copil major dar care este doar al unuia dintre parinti?
Adica vreau sa stiu daca fratele meu viteg are vreun drept si daca da in ce procent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nic0

Am si eu o intrebare .
Parintii mi-au facut mie act de donatie cu clauza , tatal meu a murit mai este mama in viata si dupa ce moare mama , daca eu pot sa vand apartamentu fara sa ma atace fratii , suntem 4 frati .
Dupa ce il vand sa impart la fiecare cat merita . Se poate ?
Astept un raspuns care sa ma lamureasca .

<<< Multumesc >>>

Nu se poate - fratii tai sunt mostenitori rezervatari si trebuie sa li se pastreze rezerva succesorala. Donatia trebuia sa respecte acest drept al lor.
In cazul tau, cei trei frati au dreptul impreuna la 3/4 din mostenirea care li s-ar cuveni. Ei pot cere desfiintarea in parte a actului de donatie, iar tie iti va ramane doar partea de cotitate disponibila (dupa scaderea rezervei succesorale).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui elly_82

Buna. Am si eu o intrebare. La vanzarea unui imobil cum se imparte valoarea acestuia in cazul in care exista doi parinti, un copil major si un alt copil major dar care este doar al unuia dintre parinti?
Adica vreau sa stiu daca fratele meu viteg are vreun drept si daca da in ce procent.

La vanzare nu se imparte nimic, indiferent cati copii majori/minori exista.
Proprietarii legali ai imobilului (inteleg ca parintii) vand si fac ce vor cu banii - ii pun sub perna, ii impart la copii sau ii dau la saraci. Nu au nicio obligatie fata de copii.
Daca insa cei doi copii majori sunt coproprietari, atunci fiecare isi primeste partea lui.

Deci, care este situatia casei? Cine este proprietar?

Mergi la inceput