Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (52)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

dorsilia incearca o pauza de cateva zile si schmba totul. schimba locul, schimba ora, schimba felul...si mai ales starea ta de spirit [:d] incearca mai cu optimism. hai ca se poate . si nu mai compara copiii unul cu celalalt. e greu dar nu mai gandi asa. succes
chinico mai mai ce active ati fost azi...deci se poate

cu olita...nu mai zic...cred ca am fost destul de clara de nenumarate ori. ce nu mi a placut(vedeti impunsaturile cu desire s.a) si nu imi place nici acum e schimbatul de la o zi la alta. adica acum o luna nu eram nebuna sa pun copilu' pe olita si acum bag tare ca asa zic eu ca e mai bine si basta. in fine, iar sunt eu aia reaua...macar spun ceea ce gandesc..,din punctul meu de vedere, nu comentez la adresa laurei care macar si a spus punctul de vedere inainte, si nu dupa ...

ktrinel dupa cum taman comentam....sunt si persoane informate care aleg sa nu faca ce te ai astepa...pana la urma asta e frumusetea, nu? ca poti sa faci ce vrei in ograda ta, mai ales atat timp cat nu exista o lege care sa te oblige la altceva...si si daca ar fi...sunt altele care nu te lasa sa te uiti in ograda vecinului...asa ca...nu stiu de ce ma mai mir....

in alta ordine de idei, vi l prezint pe www.youtube.com/watch?v=Rx0w5OP9gEQ" target="_blank">d. va sfatuiesc sa va tineti bine, neaparat cu sonor. si cateva poze de la tara. (recunosc cu rusine ca eu nu m auit la filmulete cu sonor, ca d e f sensibil la chestii din astea...)

diana si david 03.12.06

"El m-a facut oligofren,eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat." Jiji

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

dianocica super pozele.... d e deja MARE! apropo... cate kg mai are? cat despre film... nu merge inca, mai incerc maine. dar vad ca inca nu au trecut bubitele... pana la urma sunt de la tantatri?

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eri_ka spune:

V-amzis ca mai am ceva de intrebat! Intrucat nu gasesc sau ampierdul instructiunile,puteti sa-mi spuneti daca scauelele tip cosulet de masina se pot intoarce? sau tre sa trecem la scaun de copii mari? Merci anticipat.

Fericirea nu e o destinatie. E un mod de a trai. Burton Hills

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

erika scoica sta doar cu spatele.
noapte buna fetele si pt

diana si david 03.12.06

"El m-a facut oligofren,eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat." Jiji

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

despre noi - am fost la dr, iar luam antibiotic, eu si marc. ianis e deja spre vindecare, fara sa fii luat nici un medicament. noi inca ne luptam cu o tuse oribila si harait puternic in piept, speram sa nu dam in pneumonie...
altfel tot cu pofta de mancare buna si tonus pozitiv.

anateo, pt sebastian si multa sanatate bebicului! si succes la treaba cu gradinita, stiu ca e greu sa alegi, dar daca dai peste o educatoare priceputa, ai sa vezi ca ii va place lui teo si se va simti super printre copii de varsta ei. o dai la particular, sau de ce spui ca sunt piperate preturile?

madaluta, merci, am notat. un nr de tel de la aia din pitesti? asa, sa fie...

laura, vezi ca la hipp este suc de prune, sau piure de prune, nu mai stiu. daca nici aia nu-l convinge...

aelita, sbogdana, mi-au placut mult filmuletele voastre!

ktrinel, m-am facut blonda anul asta. asa, de curiozitate, mereu mi-am dorit sa vad cum mi-o sta... de la mama sunt chiar saten inchis. multumesc pt compliment
azi am pus broccoli in gramada de legume, nu s-a omorat dupa el, desi a bagat 200g, parca manca mai cu pofta cand se simtea mai bine morcoveatza.

asiza, da, numa' io si puradeii racim, de al meu barbat nici microbii nu se prind, nu's de ce... o fi el mai cu motz... (sau cu imunitate beton...)

miro, eu am inceput sa-l pun pe ianis la olita pe la 9 luni - ca atunci am primit-o cadou. i-am prezentat olita ca pe o jucarie si... a facut kk din prima! si era super incantat, iaca www.dropshots.com/day.php?userid=304213&cdate=20070121&ctime=125122" target="_blank">prima poza cu olita. la varsta aia el facea kk in fiecare dimineata, la 8.15 fix, da' fix. si la 2 ani am ajuns sa se ceara singur la pipi si kk si am renuntat la pampers. eu simt ca am avut noroc, pur si simplu adora olita! si era cea mai naspa si mai simpla.

dianocica, nu se incarca filmuletul. puiul ala de gasca a supravietuit? ca la cum se uita d la el... parca ii venea sa-l pape!

Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

Deci cam atat ati putut spune despre iaurt..
Multumesc celor care mi-au raspuns...chiar si asa, vag.:)
Am intrebat o vanzatoare care ar fi iaurtul cel mai slab, explicandu-i ca e pt. un copil de 6 luni jum. ....Mi-a raspuns ca nepoatei ei, care are 4 luni, i se da "Danonino" (cu fructe!), ca doar ala e pt. copii. M-a lamurit la fix... Nu mai zic de ce am citit pe internet (exclus forumurile) (suc de portocala si alte fructe de pe la 2 luni jum., ou de la 6 luni, iaurt de la 4-5 luni). Deci...chiar is in ceata, da` deasa rau.
In concluzie, grisul se da dupa 8-9 luni, dar se pot da galuste din gris de la 6 luni; banana e alergena, da` merge data de la 4 luni, alaturi de branza de vaci...si ar mai fi o groaza de exemple).
F. multe cunostinte mi-au spus ca au dat "Tedi" copiilor lor inca de la 5 luni. Eu credeam ca e pt. copii mai maricei, adica pt. juniori...sa mor daca mai pricep ceva.
Cred ca sunteti/suntem cele mai "restrictive" mamici....nicaieri n-am mai intalnit atata violenta (bice ) - atunci cand considerati voi ca e cazul, of course - si incapatanarea de a priva copilu` de chestiuni esentiale pt. dezvoltarea lui (vezi sucul de portocala, banana, laptele de vaca, etc).
Tot nu mi-ati spus de care iaurt trebuie dat bebelusului (facut in casa, daca e din comert - de care)...
Imi zice azi o amica (am mai povestit de ea cu alt ocazie) : "pediatra mi-a zis sa-i dau copilului cat mai mult suc de morcov, ca e f. important". La care eu : "pai, ai cu ce sa-l prepari/storci". Din nou ea (cu juma` de gura, ca mereu ii zic ca nu-i sanatoasa la cap pt. toate tampeniile date copilului - mai ales laptele de vaca, despre care stiu clar cat rau poate face) : "ii dau Tedi". M-a amuzat faptul ca mi-a raspuns aproape in soapta si nu i-am mai tinut cine stie ce morala. Oricum, degeaba imi racesc gura...
Mai vroiam sa dezvalui o "perla" de-a ei, dar am lapsus momentan.
Oricum, si aici sunt mamici care au dat alimente "interzise" copiilor lor, nu va mai mirati de cele de pe alte forumuri. In plus, sunt convinsa ca cel putin jumatate din noi au facut cel putin o "gafa culinara", asa ca....cred ca aproape toata lumea are din ce sa-si faca bulion.

Editez pt. ca am uitat sa specific varsta copilului care primeste Danonino (4luni).

Mergi la inceput

In ce priveste olita, o sa zic cateva chestii, cu specificarea ca NU fac referire la mamicile care si-au exprimat opiniile aici. Asa vad eu lucrurile si cu asta basta.
Nu vad ce sens ar avea sa-mi pun copilul...de 7-8 luni, sa zicem, pe olita.....pt. a dobandi reflexul cu pricina; si asta pt. ca, din moment ce nu e capabil sa-si exprime "dorinta" de a-si face nevoile fiziologice in acel loc sau in oricare altul, nu vad cu ce l-ar ajuta sau m-ar ajuta sa-l deprind cu acest obicei. Sa zicem ca-l pun pe olita dimineata, imediat dupa trezire; cine afirma ca e musai sa faca pipi imediat dupa trezire? Poate a facut-o, bine-mersi, prin somn, chiar inainte sa se trezeasca. Si, chiar admitand ca ar face pipi la olita dimineata, e suficient? Se poate numi ca dobandeste acel reflex (de a folosi olita) daca doar o mica parte din "produsul" unei zile e eliberata "in mod civilizat", iar restul tot in pampers ajunge? :) Chiar si la copii mai mari e frectie faza cu pusul pe olita...doar daca urmaresti sa faci ceva economie la pampersi e cat de cat logica treaba. Sunt copii care fac la olita de la 10-11 luni, ca mai apoi, cam la un an jum.-doi sa refuze chiar si sa se aseze pe ea. Stiu un caz concret de genul asta, dupa cateva luni de folosit olita (cand i se parea mamei ca ar fi cazul), copilul a facut toate alea in pampers/pantaloni...pana la 4 ani!
Bine, si aici (ca si in alte chestiuni legate de dezvoltare, invat, etc.) depinde de la individ la individ. Si iar se ajunge la faza cu "nu exista nici macar 2 bebelusi cu comportament identic, fiecare are ritmul sau de dezvoltare".
In fine....eu NU am sa-mi pun copilul pe olita cel putin pana la un an. Acu` depinde si de evolutia lui...
Un alt exemplu f. bun e vecina mea; are un copil precoce, te uimeste cate lucruri stie la doar 1 an si 7 luni, vb. binisor de multa vreme, are un vocabular f. dezvoltat, etc. Si cu toate astea...NU se sinchiseste sa ceara olita. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

ariadna eu nu stiu ce sa iti spun despre iaurt,daca vrei sa ii dai de acum.in lista mea ,data de la directia sanitara,iaurtul (ca si sucul de portocale) se da dupa 9 luni.
iaurt natural,cumparat.
fara zahar( chiar specifica in lista)

S.

Mergi la inceput

aelita, multumesc.
Uitati aici "material didactic" pt. diversificare, daca nu ma credeti pe cuvant.
Dupa cele 4-5 retete pt. bebei, e o rubrica numita "Despre diversificare", acolo gasiti informatiile "pretioase".

Na, ma mai documentez si din alte surse....dar, mai mult ca sigur, voi mai astepta cu iaurtul. Iar sucul de portocale...chiar n-am nici o problema cu asta; poa` sa fie indicat si de la 2 luni, eu una nu-i dau...pt. ca il pot inlocui f. bine cu alte alimente/fructe care sa contina vitamina C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Ktrinel

pai ruxandra, prin dovlecel umplut, ardei umpluti ,etc eu vad carne tocata si nu stiam ca se da chiar si la 8-9 luni .mie mi se parea devreme pt tocaturi.

plus ca aceste mancaruri necesita gatire cu ulei, deci iar aveam intrebari.
in fine, daca tu zici ca merge, merge.

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

Eu nu pun picatura de ulei atunci cand fac ardei umpluti... totul este fiert. Unde pui ulei, cand?
Iar in ardeiul umplut ai carne tocata si diferite alte legume, eu pun ceapa, morcov, telina, patrunjel verde si radacina, orez... deci teoretic si un bebe mai maricel ar putea sa manance ardeiul meu umplut, insa as pune probabil mai multe legume si mai putina carne... si probabil ca i le-as da pur si simplu sub forma acestui amestec fara sa ma mai complic sa fac ardei umplut ...
Asa ca eu o sa mai astept mult si bine pana sa-i dau ardei umplut, ca de abia ne miscam cu cerealele. Da' mi-am zis sa-mi dau si eu cu parerea

ruxandra, de ce nu mai scrie pe la noi Monica?

Dia, patronul nostru venea de 3-4 ori pe an in Romania si cam de 1-2 ori/an i se pierdea cate o valiza. Asa ca mergea la intalniri importante cu hainele pe care le avea pe el... dar el era un tip tare relaxat, nu-l deranja prea mult chestia asta.

dianocica, ati adus puiul de gasca la Bucuresti? Ca pare o jucarie tare faina pentru baietii tai, parca te-a facut sa razi si pe tine...
Chiar ma gandeam ca vreau si eu o poza in care sa te uiti la noi si sa razi, ca tot cu ochii pe d esti, numai la el razi... sunt de-a dreptul geloasa!

Na ca mai vroiam sa spun ceva... asta-i, o sa revin.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput