cerere de finantare, cum se completeaza?
Daca stie cineva sau daca ati facut poate ma lamuriti si pe mine, am un proiect de facut si nu prea sint lamurita;eu am un model de completat dar nu sint in stare sa completez toate rubricile, please e cineva in domeniu?
multam,
M.
Raspunsuri
akella spune:
Pentru ce fonduri este cererea? FSE, FEDR sau FC? Eu lucrez in domeniu, dar daca nu esti mai clara nu am cum sa te lamuresc...
melina34 spune:
este pur si simplu un proiect, trebuie sa aleg eu unul din fonduri si sa-mi exersez imaginatia cerind o finantare, ma gindeam sa fac ceva in domeniul invatamintului, sa zicem sa cer o finantare pt a reduce abandonul scolar in rindul comunitatilor de romi,asta mi-a venit mie in cap, orice idee e binevenita si accept orice sugestie, practic nu stiu cum sa faca cererea asta cap coada...
M.
anamaria spune:
daca proiectul este din domeniul invatamantului, ar trebui sa incerci sa vezi site-ul Ministerurlui Invatamantului. acolo ar trebu sa scrie ceva referitor la proiecte, cereri de finantare samd...
din cate stiu eu, insa , programele operationale nu au fost inca aprobate si, prin urmare, nu ai cum sa faci acum cerea de finantare... decat daca este doar un exercitiu?!
tu ar trebui sa ai deja o idee despre proiect, un rezumat, ceva. la noi, de ex (proiecte de mediu) beneficiarii aduc un dosar cu rezumatul proiectului- ideea. si in momentul cand se lanseaza "Call for pplications" noi ii avem in baza de date si ii anuntam.
uite o lista cu programele operationale, in cadrul carora poti sa soliciti finantare pt proiectul tau: (AM = autoritate de management; pe site-ul ministerului respectiv ar trebui sa poti gasi programul operational respectiv, si sa vezi daca proiectul tau se incadreaza in prioritatile/ actiunile indicative de acolo)
1. POS Cresterea Competitivitatii Economice - AM = Ministerul Economiei si Comertului (finantare din FEDR)
2. POS Infrastructura de Transport - AM = Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (FEDR + FC)
3. POS Infrastructura de Mediu - AM = Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (FEDR + FC)
4. POS Dezvoltarea Resurselor Umane - AM = Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (FSE)
5. PO Dezvoltarea Capacitatii Administrative AM = Ministerul Administratiei si Internelor (FSE)
6. PO Regional (Dezvoltare Regionala) - AM = Ministerul Integrarii Europene (FEDR)
7. PO Asistenta Tehnica - AM = Ministerul Finantelor Publice (FEDR)
mult succes... daca mai ai intrebari, poate te pot/ putem ajuta...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
melina34 spune:
multumesc mult pentru informatii, intru si la min invatamintului,poate ma luminez cumva;mai am o intrebare, trebuie sa mentionez cumva in proiect ce anume fonduri solicit, din ce categorie?
M.
anamaria spune:
uite un model de cerere de finantare:
http://www.deltur.cec.eu.int/!Publish/en/EuropeAid123928CACTTR-OpeningAnnouncement-9.doc
tu ar trebui sa stii titlul proiectului, numele beneficiarului, PO caruia i se adreseaza, prioritatea, alte informatii care apar in formular.
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery