nasa de baietel
s-ar putea sa mai fie un asemenea subiect, dar imi incerc si eu norocul aici
voi fi nasa unui baietel si as avea mare nevoie de o listutza cu obiecte absolut necesare pentru botez
plus ca m-ar interesa si niste sfaturi pentru tinutza bebelulului dupa ce va fi botezat
va multumesc
http://tt.lilypie.com/FLgTp3.png ianuarie 2007
Raspunsuri
radovanca spune:
si eu am aceeasi problema, ceea ce stiu eu ca e necesar:
- hainutza in care il imbraci
- un prosop in care-l pui dupa ce-l scoate din apa sfintita
- tu va trebui sa platesti preotul
- lumanari de botez
dar parerea mea este ca cel mai bine ar fi daca ai merge la preot si l-ai intreba
succes
CrisaS spune:
Buna Claudinna,
O sa incerc sa-ti raspund eu pentru ca tocmai am botezat un baietel in martie anul asta. Nici eu nu stiam ca nu mai botezasem dar usor usor de la unul de la altul afli.Am cumparat pentru botez crisma, un prosopel ca sa-l sterg dupa ce l-a scos din cristelnita un costumas mai deosebit cu care l-am imbracat plus totul de la piele pampers, pantalonas, body, botosei plus un port-bebe in care l-am bagat la plecare. Costumasul era alb si avea pantalon la dunga, camasa de satin, vestuta, cravata si bascalie. Asta am luat la botez.La biserica m-a pus dascalul sa bag bani sub cristelita. Apoi la sfirsitul slujbei am dat bani la omul care e bun la toate pe-acolo ma rog cica a incalzit apa si alte alea si doi insi care-au cintat.Am intrebat de taxa , mi s-a spus ca nu, clar si apoi s-a dus acel om bun la toate sa-i ceara tatalui copilului 800.000.Asta se vede si pe caseta cind a intrebat cineva citi bani se dau si preotul a spus ca nu.Apoi abia a doua zi am aflat ca acel om i-a cerut bani tatalui.Ma rog mi-a fost jena sa mai intreb parintele. Asa, plus luminarea.
Pentru a doua zi la baita am cumaparat iar un rind de hainutze respectiv pampers, am luat si crema sa-l dau dupa baita, chilotel maieu costumasul, sosetele botosei bascalie..toate galbene pentru ca-i sta f bine.A si halat de baie Si i-am dat si 100 de euro. Cam atit.
Costumase de botez gasesti foarte multe sint superbe.
Numai bine si sa-ti traiasca viitorul finut.
Crisa
Cind nu ai ceea ce-ti place trebuie sa-ti placa ceea ce ai!!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
liliana_28 spune:
Buna,
Mai adaug si eu la lista un sapun si o fasa care le lasi la preot.
Dina cate imi aduc eu aminte parca mai trebuie si o sticluta cu ulei pe care il sfinteste preotul si cu care il unge dupa care ti-l da acasa.
O zi bunuta.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
David_mami spune:
Si eu am botezat recent.
Am luat asa:
biserica: lumanare, cruciulite de pus in piept, crasma, prosop pt copil + prosop pentru preot, fasa, o sticla de ulei pentru sfintit, o sticla de vin, haine pentru copil (de la piele pana la hainutza de deasupra), plus pampers, bani la popa (taxa de botez + ceva in plus), sapun pt popa
mir (baita de a doua zi): haine de la piele pana la hainuta de deasupra, pampers, de incaltat, plus ceva in cap (palarie, sapca, etc), bani, sapun
In afara de toate astea, le-am mai dat bani si un cadou (carut sport pentru bebe + tortul a fost tot din partea mea).