IRLANDA (2)
Raspunsuri - Pagina 2
Dianaa77 spune:
Buna,
Nu stiu ce raspuns sa iti dau la faza cu hainele. Sincera sa fiu, eu cand am venit eram speriata de bombe ca aici sunt preturile mari si nu vroiam sa cheltui pe mai nimic plus ca ma mutam definitiv,asa ca mi-am adus de acasa pana si spirtul:)(ca tot il aveam acasa si la ce sa mai dau banii in Irlanda).Bineinteles ca tot ce cumparam pe la inceputuri aici, transformam in lei si aproape ca nu imi venea sa mai cumpar absolut nimic.Dar...din punctul meu de vedere hainele acasa sunt de multe ori mai scumpe ca aici(exemplu eu gasisem aici cisme Stefanel cu €40 si acasa,exact acelasi model era cu €150).Apoi mai trebuie sa te gandesti si cum esti tu,poate vrei lucruri noi,care nu sunt scumpe pe aici(unele nu sunt calitatea cea mai buna,dar macar asa le schimbi la 6 luni si esti in pas cu moda).Eu una,acum dupa ce m-am calmat cu cheltuielile,nu mi le-as mai aduce si as cumpara de aici.
Cu medicamentele,neaparat adu-ti-le de acasa. Eu imi aduc cate o plasa aproape de fiecare data si le-am bagat in bagajul care merge in cala avionului si nu am avut niciodata probleme. De adus cu acte in regula,ti le pot trimte ai tai prin Crucea Rosie(nu mai stiu exact procedura,dar taica-meu mi-a trimis o data asa,si nu a contat cat a trimis).
Teolina spune:
Diana, multumesc pentru raspunsuri!
Pe unde or fi celelalte fete? Probabil ca sunt inca in vacanta. Vacanta placuta in continuare si va asteptam!
Dianaa77 spune:
Teolina,
Pot sa te intreb cum de veniti in Irlanda? Aveti contract de munca?Sper ca nu sunt prea indiscreta.
In alta ordine de idei, am vazut ca tu esti membru de mai mult timp,sunt curioasa oare eu de ce nu am iconita de PM?
Restul fetelor cred ca sunt in concediu, eu am fost in iulie, asa ca acum sunt "consemnata" la birou.
Hai sa mai corespondam, chiar daca am ramas doar noi doua, ma mai delectez si eu cand nu lucrez.
D.
Teolina spune:
Diana, nu esti indiscreta, stai linistita. Sotul meu are contract de munca. Eu nu. E bine ca putem veni amandoi.
PM trebuie activat de pe contul tau, nu mai stiu exact de unde, dar intra in contul tau si da-i sa editezi.
Tu unde locuiesti, cumva in Dublin? Noi in Dublin vom sta. Inca nu stim exact data sosirii, stim ca va fi in septembrie, pana in 15 banuiesc.
Ai nevoie sa iti aduc ceva din Romania? Vom avea ceva bagaje cred, dar vreau sa te ajut daca ai nevoie.
Am citit ca s-a deschis o patiserie-cofetarie romaneasca la Dublin, patronii sunt niste romani, uite link-ul: http://www.hotnews.ro/articol_80764-The-Cake-Boutique-prima-cofetarie-romaneasca-din-Irlanda.htm
Tu de cat timp esti in Irlanda? Iti place, te-ai obisnuit?
Imi pare bine ca pot vorbi cu tine, nu imi raspunsese nimeni, dar banuiesc si eu ca sunt in concediu fetele.
Dianaa77 spune:
Salut!
Esti foarte draguta!Multumesc pentru oferta sa imi aduci de acasa ceva,dar multumesc,nu am nevoie de acasa decat de soareeee!
In septembrie fac 2 ani de cand sunt aici.Da, locuim in Dublin si ar fi super daca vii sa ne intalnim poate la o cafea. Cum e aici? Well, la inceput totul fiind nou,a fost ok,nu sunt superincantata de Irlanda si mai ales de Dublin. Daca as fi avut de ales,cu siguranta nu alegeam Dublinul dintre capitalele europene sa traiesc aici.Dar e oricum foarte bine comparativ cu societatea de acasa.Depinde si la ce te astepti.Eu am fost socata la inceput ca nu prea intelegeam engleza asta vorbita de irlandezi,desi eu credeam ca stiu engleza!Incetul cu incetul m-am obisnuit si cu accentul lor,dar...vorba lui Jay Lenon,parca sunt niste pirati care vorbesc engleza, irlandezii astia!La servici mi-a fost mai usor deoarece la birouri se vorbeste mai corect.
Nu prea m-am obisnuit cu vremea,umeda din cale afara si destul de rece.Depinde si ce gen de persoana esti,daca iti place mai racoare sau cald,extrem de cald cum imi place mie:)
Hai ca iti mai scriu maine...
Dianaa77 spune:
Salut again,
Nu am asa multa treaba azi la birou si am intrat sa te intreb ceva,Teolina,ca sa nu uit(scleroza,oza!).Am observat ca esti din Bucuresti si vreau sa te intreb daca nu cunosti cumva din intamplare pe cineva care se ocupa cu inchirieri de apartamente in regim hotelier. In Decembrie trebuie sa stau in Buc vreo 2 saptamani si ceva,avand treaba in zona Bulevardul Dacia, si m-ar interesa sa inchiriez un ap cu 2 camere la un pret acceptabil. Desi am facut faculta in Bucuresti,habar nu am pe unde e bulevardul asta.Dar intreb pe aici,deoarece,desi pe net am gasit in cateva randuri,cand am mai avut nevoie,niste firme imobiliare care inchiriaza in regim hotelier,s-au dovedit foarte neserioase. Prima data am apelat la unii in mai,cand mama mergea la o conferinta la Buc si avea pentru vreo 4 zile nevoie sa inchirieza o garsoniera.Vroia cat mai aproape de unde se tinea conferinta,si ne gandeam ca preturile sunt si mai mici decat la hotel.Am vorbit la vreo 4 agentii si pana la urma am inchiriat la una,dar bininteles am sunat cu o zi inainte sa confirmam ca a doua zi ajunge mama.Surpriza neplacuta a fost ca habar nu aveau ca s-a facut o asa inchiriere,si chiar persoana cu care am aranjat rezervarea facea ca ploua(probabil uitase sa isi noteze).Atata neseriozitate nu am mai intalnit demult,cam de cand am plecat din tara!Pana la urma am gasit in ultima clipa la alta agentie.
A doua experienta neplacuta a fost in iulie.Veneam in tara sa ii luam pe ai mei si trebuia sa plecam apoi cu avionul din Bucuresti.Asa ca am avut nevoie pentru o zi de un apartament.Dorea asa deoarece nu ii mai vazusem pe ai mei de cateva luni si daca inchiriam la hotel ne trebuiau 2 camere,si ne trambaleam din una in alta sa stam impreuna.Am gasit pana la urma un ap la et9 din 17,am platit €55/noapte si €20 pe o ruta de la aeroport la ap si inca €20 invers si ne-am copt de cald.Era insuportabila caldura in ap.Aerul conditionat era instalat,dar la fiecare 10 secunde sareau sigurantele de la tablou.Era imposibil sa il folosesti,mergea doar tv si aer conditionat,dar aerul nu mergea de fapt.Nu am putut dormi deloc in noapte aia,curgeau apele pe mine si cred ca am facut dus din ora in ora. Sincera sa fiu am stat cu frica in san pana am ajuns la ap ca poate si ala a fost o teapa si trebuie sa ne caram cu bagaje dupa noi sa cautam hotel.
Cam astea sunt peripetiile mele.Poate ma informati si pe mine de o firma mai serioasa.Merci
Teolina spune:
Momentan nu stiu pe nimeni care sa se ocupe de inchirieri de apartamente in regim hotelier. Imi pare rau....dar intreb, poate cine stie apare ceva.
Ai mai postat ceva la ora 9 si ceva de dimineata? Asa imi aparea, dar cand deschideam nu era decat mesajul de aseara.
B-dul Dacia se intersecteaza cu Dorobanti daca iti este cunoscuta zona, langa ASE.
Adevarul este ca multe dintre agentiile imobiliare sunt neserioase din pacate, dar sa speram ca vei gasi ceva pana vii in tara.
Da, sa stii ca si eu ma gandeam ca poate ne intalnim cand ajung la Dublin. Ar fi super!
Vroiam sa te intreb daca gasesc acolo magazine naturiste, gen plafar de la noi. Bine, oricum cred ca imi voi aduce niste produse naturiste, dar ca sa stiu asa in principiu. Cosmetice o sa imi iau din Romania.
Te pup si "vorbim".
Dianaa77 spune:
Da,am incercat sa iti trimit un mesaj si pe privat,dar mi-au raspuns politicosi ca nu primesti mesaje private!!!Chiar asa Teolina,ia spune-mi tu mie de ce nu primesti mesaje private?:)Eram mai libera pe la ora aia la job.Nici nu am remarcat ca s-a creat si a doua pagina pe forumul asta si m-am tot uitat sa vad daca ai raspuns.Abia mai apoi m-am trezit ca este si o a doua pagina(probabil si-a facut efectul cafeaua)!:)
Teolina spune:
Mi-am setat sa primesc mesaje private, cine stie ce s-o fi intamplat....
Ti-am trimis azi mail.
Iti urez o seara frumoasa si pe cat posibil mai calduroasa!
Dianaa77 spune:
Teolina,
Sunt si magazine naturiste,dar preturile sunt cam mari.Astia sunt bolnavi sa cumpere chestii organice si produse naturiste,asa ca mai bine adu-ti cat poti de acasa.Aici se bea in principal ceai negru cu lapte...