Sezatoarea canadiana (63)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Demenajarea, cuibusor de nebunii

Episodu' 1, renuntarea la contractul cu Bell

Nu pricep domne de ce toate cele ce vin pe capul meu sunt invers decat la toata lumea. Si de ce emotiile mele si sistemul meu nerfos sunt atacate imprevizibil de catre evenimente preponderent deandoaselea.

Bunaoara sun eu azi la Bell voit plina de draci ca sa-mi renunt la contract - pe motiv ca ma mut. Ieream atat de convinsa c-o sa termin convorbirea telefonica cu cateva melearde de neuroni in minus pe motiv de frecare la melodie a zelosilor de la service à la clientèle. Ca sa fiu sigura ca dracii mei vor fi in plina forta fizica am tras si o cearta cu Sibin inainte pe motiv ca citeste prea mult pe WC. De parca n-ar sti ca n-avem decat unul singur in toata casa, + olita Sofiei cu cele 6 printese incorporated si in care bineinteles ca nu-mi incape preamaretul dos decat in diagonala, si atunci procedura devine cu factor de risc. Procedeul de augmentare al nervilor mei n-a avut insa mare succes pt. ca Sibin mi-a soptit tout de suite (de pe bol, biensûr), ca io-s cea mai frumoasa, cea mai harnica, iubita si fantastica, astfel incat mi-a inchis gura mai repede decat as fi prevazut.

Bon, formez deci nr. de la Bell cu adrenalina la maxXim pregatita sa ma lupt cu robotii si pt. prima oara in viata mea s-a intamplat...minunea. Ba chiar am fost si f nervoasa ca s-a intamplat asa, pt. ca a trebuit sa-mi inghit inca o data nervii si inca la o vitaza ametitoare. Telefonul a sunat direct in biroul de la service à la clientèle, domne, fantastic. Prima data in 3 ani de Canada, dupa sute de telefoane si minute pierdute cu cretinii...da...nu am mai auzit robotii...O voce feerica de zana buna mi-a urat o dimineata fantastica, m-a intrebat cum ma simt si pe ce motiv ii sun intr-o asa frumoasa zi de vara. Gandurile mele tipand "pentru ca vreau sa renunt la voi si la serviciile oastre si la mama care v-a facut", innabusite de atitudinea pollitically correct obligatorie s-au transformat intr-un mieunat penibil intr-un stil specific romanesc ornamentat de scuze si rugaciuni si urari de bine la toata familia din care femeia abia a priceput ca vreau sa renunt la Bell.

- Bon, on va vous envoyer une enveloppe et un sticker pour rembourser le modem, bla bla..

- Pis .....vous voulez rien m'offrir, rien du tout ? Une deuxième ligne dans la maison, des meilleures services à un prix moins chère, etc ? Adicatelea nu ma terorizxati cu cine stie ce oferte bizare constituibile in celebrul cerc vicios din care Bell, vesnicul invingator, absoluta gaura neagra din care nu reuseste nimeni sa iasa odata intrat...se agata cu ghearele de contract pana la ultima picatura de sange a clientului, rudelor lui precum si a urmasilor si urmasilor urmasilor lui ???????

- Non, pas aujourd'hui...imi reteaza entuziasmul vocea blanda de la capatul celalalt al liniei.

- Extraordinar, tip la Sibin. Am scapat de idioti mult prea simplu.

- Cool, dar schimba adjectivul, aud vocea de pe bol, ca din cate imi amintesc eu ultima oara era deosebit de traductibil in franceza, cherie.

- Âllo, pis des taxes, frais, il y en a pas ? C'est nous qui avons renoncé au contrat ...strig eu isterizata la madame. Chiar asa, renuntati la noi pe degeaba, aproape ca va bucurati ca ne caram ?

- Même pas, madame. Tout est correct ! Je vous souhàite une belle été sans Bell, adio si n-am cuvinte.

Nu se poate, imi zic. Paranoia mea de roman adevarat nu-mi da pace sa cred ca totul e atat de simplu si dezinteresat. Tre' sa fie ceva la mijloc, ceva cat de mic, minuscul, insignifiant - dar tre sa ma pacaleasca ei cu ceva.

Inchid telefonul cu inima stransa si cu furia specifica unei stari nervoase ne-exercitate, nemanifestate.

Realizez ca trebuie sa ma grabesc, ca intarzii la serviciu si ca trebuie sa redesfac cea dea 3-a cutie impachetata acum o saptamana, aia cu cosmeticele, pt. ca mi-am pus la demenajat samponul fara sa ma gandesc ca mai trebe si sa ma spal pe cap intre timp, trebuie sa tai banda lipicioasa, dar n-am cu ce, ca foarfeca e si ea pusa in cutiile de demenajat, dar nu stiu exact in care, astfel incat ma apuc sa tai cu cutitul scoch-ul la intamplare ca sa gasesc foarfeca ca sa tai cutia cu cosmetice. Da' balsamu' de caise cu vitamine de ce l=-oi fi pus frate in cutia cu medicamente care e sub toate cutiile puse in forma de piramida si tre sa dau totul jos si sa rastorn totul in camera copilului cand eu intarzii la serviciu si autobuzul nu stie ca parul meu nu supravietuieste decat cu balsam ?

- Sibiiiiiiiiiiiiiiin ! imi strig eu ultima speranta ! Vino sa ma ajuuti, intarzii si trebuie sa redesfac cutiile, mor de nervi si imi vine sa ma arunc pe fereastra de oboseala !

- Esti cea mai frumoasa, iubirea mea. Esti o mama eroina (aud refrenul invariabil de pe bol)

- Sibin, tu n'auzi ? Vino sa demenajam cutiile inca o data.

- Ok, mai am o singura pagina, promit

Ma decid sa ma duc nespalata pe cap la job. Noroc ca e soare si-o sa-mi pun o palarie, aia bej, ca merge si la interior se asorteaza cu aerul conditionat. Ma imbrac rapid si apelez a n-a oara la exercitiile Kegel..ca io la olita nu fac...las' ca Sibin nu mai are decat o pagina, dare-ar focu'n ele de carti, crede el ca-i mai cumpar eu vreodat romane mai lungi de 25 de pagini ??

Mi-am facut si geanta, pachetul cu mancare. Totul e ok, e vara, e soare, sunt pasarele, frunze verzi si e cald. Sibin iese victorios din baie.

- Auzi, dar tu esti sigura ca ai sunat unde trebe' ? Ai mai vazut tu vreodata Bell fara roboti ? Bell politicos ? Bell fara de gheare ?

Verific inca o data numarul pe telefon si cad lata pe fotoliu. E un nr gresit. Simt o gaura neagra care ma inconjoara, parca mi-e prea cald dintr-o data si aura-mi de fericire de acum 2 minute mi se transforma intr-un cerc de fier ce-mi apasa pe cap. Cred ca e cercul vicios al lui Bell. Acum pot sa explodez macar, am motive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

llaura,
imi cer scuze daca deranjez prea mult cu intrebari insa as mai avea nevoie de o informatie, te rog- cat costa cresa pe luna pt 1 copilas? e in functie de salariu sau e suma fixa?
multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Mathilde, nu am copii si habar nu am. Din cate stiu de la o colega cresa adica daycare, inainte sa intre in prima forma de scoala, costa cat costa, toate sunt private. Scoala publica apoi nu se plateste. Sigur se gaseste o mamica sa te informeze

Mergi la inceput

Ira daca ai scapat de Bell si regreti, iti dau eu contractul meu, gratis. Cea mai proasta experienta de client in North America pt mine, si conduc detasat

Mergi la inceput

Laura, am scapat, da, intr-un final.
Nu mai vreau sa aud de contract cu Bell deocamdata.

Cine stie care este diagnosticul Dianei, actualizat ?
Eu din cate am citit pe forumurile acelea medicale, daca poate sa-si miste buzele si manuta e un semn foarte foarte bun.

Dana, cred ca de asemenea un cadou potrivit ar fi si CD-uri cu muzica buna pt a o linisti pe Diana, sau DVD-uri cu desene animate.

Noi nu am decis inca ce sa-i trimitem.

Mergi la inceput

llaura,
multumesc pt toate informatiile oferite

Mergi la inceput

llaura,
multumesc pt toate informatiile oferite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

salut, scriu de la net cafe, Ira nu te supara, asa e cu mutatul...
o sa dureze sa/ti gasesti toate lucrurile ,chiar daca ai desfacut totul.

Ce mai stiti de fata Laurei, sper ca e mai bine .

Mergi la inceput

Buna, Laura, esti in Romania ? Cum e ?

Eu stateam sa ma gandesc pt. Laura_B, chiar daca noi ii vom trimite cu totii acum ceva banuti, tot nu va fi suficient. Oare daca copilul ei va avea nevoie de ingrijire permanenta si ea nu va mai putea sa se duca o perioada la serviciu...statul canadian nu-i va acorda niste bani ? O suma lunara, pt. ingrijirea copilului ?

Si asigurarea auto din BC nu ar trebui si ei sa le acorde banii, vreo 50 mii$ (se face o evaluare in fiecare caz in parte) ? Oricum, cel putin in Quebec stiu ca totii cei accidentati in automobil sunt asigurati prin sumele acelea anuale ce le platim la SAAQ. Poate ca exista ceva similar si in BC !

Au Québec, le Régime public d’assurance automobile protège tous les usagers de la route.
Tout citoyen du Québec est couvert pour les blessures subies dans un accident d’automobile partout dans le monde, qu’il soit responsable ou non de l’accident.
Ce régime, aussi appelé la police d'assurance de tous les Québécois, est financé à partir des contributions d'assurance prélevées à même le coût de l'immatriculation des véhicules et le coût du permis de conduire.

http://www.saaq.gouv.qc.ca/victime/index.html

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ira

Au Québec, le Régime public d’assurance automobile protège tous les usagers de la route.

Am cautat un pic pe net si se pare ca ai dreptate: uite www.icbc.com/insurance/insura_getsta_whacov_accben.asp" target="_blank">aici zice de accident benefits in BC.
Poate fetele din BC stiu mai exact, ca eu nici pe agentul meu nu stiu cum il cheama.

Mergi la inceput