Sezatoarea canadiana (63)
Raspunsuri - Pagina 17
lorelaim spune:
Ica - Canon EOS Rebel e f bun - se merita! (nu fac reclama ascunsa la Conon - dar e marca preferata :-))
Lorelai
Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Hibiscus and Lantana Camara from Alcudia, Petunias and Pelargonium from Alcudia,
Alcudia in pink and white, Colours from Alcudia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
mamamariana spune:
Acu nu mai pot schimba nimic. Atunci ne-au cam pacalit... ca ne-au zis ca suntem noi in Canada si nu putem cumpara masina in rate decat daca avem un girant. Si aici, sa fii girant e destul de aiurea - cand am aflat conditiile si consecintele, mi-am spus ca nu pot face asa ceva nici unui prieten de-al meu. Deci am ales leasingul, la gandul ca in cateva luni il putem transforma in financing (cel putin asa ne-au promis atunci). Dar cum nu au scris/semnat niciunde chestia asta acu pot sa spuna ce vor ei...
Ideea e ca acu tre' sa hotaram cum e mai bine si cum pierdem mai putin. Daca e sa imi iau o masina noua in State, cum sunt din nou la inceput si acolo... voi avea iar aceeasi problema. Deci nu stiu daca voi fi in stare sa o iau de la capat .
Mai astept poate totusi are cineva o solutie sau o idee geniala
Numai bine,
Mamamariana
PS. Nu stiu cum e leasingul in RO ca sunt plecata de mult de acasa... dar aici toata lumea are leasing. Unii chiar spun ca e mai bine decat sa o cumperi. Chiar romani cu ani multi de vechime canadiana.
carmen77 spune:
Mariana, eu ma gandeam la 2 variante:
1. Cedezi leasingul unei persoane, caz in care pierzi ratele de pana acum platite, dar nu mai platesti penalizari, si ii ceri banii aia de avans, 2000 cat ati pus voi downpayment.
2. Nu puteti pur si simplu sa continuati sa platiti ratele la ea in Canada si sa o folositi din SUA? Ca pana la urma banii ti-i ia din cont, nu cred ca ii intereseaza pe ei de unde platesti masina ...
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel - [b] 27.10.2003
Llaura spune:
quote:
Originally posted by carmen77
Nu puteti pur si simplu sa continuati sa platiti ratele la ea in Canada si sa o folositi din SUA?
Merita intrebat, invers se poate sigur (am platit rate in SUA si am folosit masina in Canada), am facut noi asa.
CataD spune:
Denisa, nastere usoara si un bebe sanatos!
Mamamariana, si noi ne punem aceleasi intrebari, masina e in lease si nu am vrea s-o luam cu noi, transportul ne-ar costa o gramada. Incearca sa vezi daca nu poti sa transferi leasingul cuiva.
As fi curioasa totusi daca ati putea sa continuati cu ratele in Canada si sa o duceti in US, ma gandesc totusi ca e greu sa o inmatriculezi acolo.
Si felicitari pt jobul sotului, nu am mai apucat sa vorbim!
Catalina si Laura (12 ian 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588" target="_blank">Ajutati-l pe George!
mamamariana spune:
Mersi de sfaturi - ne-am gandit si noi... dar nu se poate plati din State. Probabil ca o pot lua pentru o luna - max 2. Ca dupa aia ma prind astia ca nu mai am adresa in Ca. Aici nu te poti ascunde, ca te gasesc astia imediat. In afara de asta, trebuie sa continui sa platesc asigurarea aici, ceea ce e putin cam mult. Stiti ca in Ontario asigurarile te usuca. Eu platesc acu 300 pe luna si as plati doar 50 dincolo. Deci... nu e un avantaj.
Carmen, as da-o cu tot cu depozit, numai sa nu trebuiasca sa platesc in plus. Dar pe de alta parte ma doare si inima dupa ea ca mi-e tare draga. (ea=masina) Ideea e ca o tipa de la Nissan mi-a promis sa ma ajute, insa mi-a zis ca nu primesc nimic inapoi (din ce-am platit sau depozit) si in plus tre' sa platesc transferul. Deci imi mai ia si niste bani in plus... nu prea inteleg ce "ajutor" e asta, dar ma rog In alta ordine de idei, sunt nebuna de cap si stress, nici macar nu pot dormi noaptea si am si o gramada de treburi de rezolvat.
Numai bine,
Mamamariana
mamamariana spune:
Cata, mersi de felicitari! Voi cand aveti interviul?
Nu se poate inmatricula masina in leasing in Canada - m-am interesat si e sigur. La noi e usor de transportat pentru ca sunt doar 1000 km pana in Peoria si nici nu imi imaginez sa merg cu altceva decat cu masina... Biletele de avion pentru 5 pers. vor fi cam de 25 de ori mai scumpe decat benzina. De ce sa nu salvez banii astia? SUnt doar vreo 10-11 ore de condus si suntem 2 soferi.
Kristin, vacanta placuta! N-am mai apucat sa mai vorbim... poate ne mai vedem online dupa mutare. Eu voi pleca de aici intre 10 si 15 august, inca nu am planificat exact.
Ma duc sa ma intind putin ca la 5 jumate am dr. appointment si sunt rupta de somn.
Numai bine,
Mamamariana
Ira spune:
Ica, noi cand ne-am cumparat aparat foto am avut urmatoarele aspecte in vedere : Sa fie suficient de mic incat sa fie purtat peste tot cu noi (sa facem poze in situatii inedite, si nu doar poze "regizate"), sa aiba husa ca sa fie protejat, sa poata face si filmulete (nu f mari, ca oricum nu se pot trimite in Ro) si sa nu coste f mult, pt. ca accidente cu el se pot intampla oricum, si nu se merita sa stai stresat si sa te oftici pt. cine stie ce fitze de aparat foto. Un buget de 2-300$ cred eu ca e mai mult decat rezonabil, exista Canon (firma f buna) la pretul asta.
Mamamariana, singura idee geniala e sa transferi leasing-ul la altcineva, aici in Qc exista multe site-uri pe tema asta si transferuri se fac tot timpul, precis sunt si in Ontario site-uri specializate pe tema asta. Trebuie insa investit timp si rabdare pt. o afacere buna, pt. a nu pierde multi bani.
Nu pricep cum de v-au cerut girant..., noi ne-am dus la dealer si ne-am cumparat masina in rate, nici vorba de girant. Noua nu ne-a placut niciodata ideea leasing-ului, ca orice calcule s-ar face, tot se pierd bani din inchirierea unei masini.
Va doresc o viata frumoasa in USA si sa rezolvati totul cat mai repede ca sa va linistiti !
Sofia
Denisam spune:
Mamamariana- exact cum tzi-a zis Ira te sfatuiesc si eu- multa bafta si rabdare.
Cristina- ne mai vedem azi- dc da, suna-ma te rog in jur de ora 4 sa stabilim d cne vedem la 5.30 si unde!
Pupicei!
Denisa 38 si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)
khristin spune:
Denisa, scuze, uite abia acum am ajuns acasa cu Yasmine....cumparaturi pe ultima suta de metri inainte de plecare, nu cred ca reusim sa ne mai vedem inainte de a pleca, asa ca iti urez nastere usoara, bebelus mancacios si mintos si de-abia astept sa va vad cand ma intorc
Mamamariana, asa e n-am mai reusit sa ne mai auzim, ce ti-e si cu time managementul asta, daca nu ne mai auzim online pana ce pleci, iti urez acomodare usoara pe taram american, eu ma voi intoarce pe 17 august si nu stiu cat de des apuc sa ma mai asez la calculator acolo. Si noi avem lease la noua masina, pt. ca n-ar avea nici un sens sa platesti cu banii jos, eu chiar nu vad de ce nu ai putea pastra leasul, platind ratele de acolo... iti urez vacanta placuta si tie si tuturor canadiencelor
Ira, da plecam in prima faza spre RO si apoi in Franta
Cristina
noi si poze mai noi