Pai cam la fel.
Ca e tot un contract de vinzare-cump.
Mai bine renunti.... ca altfel te rup taxele.
acum 1 an, pt ap. de 3 camere pe care am dat 58 mii euro, am platit la notar 76 mil lei.
desigur, acum daca un ap. de 3 camere este 100 mii euro +/- cateva mii....nu stiu
ti-am spus asa ca sa ai idee
cred ca 100 mil...sau mai mult....
Haideti ca eu pun intrebarea, tot eu dau raspunsul.
Dar am fost azi la un notariat si am aflat niste preturi, asa ca le scriu aici in cazul in care mai este cineva interesat.
La o cump-vinz de 115.000 euro e de platit asa:
- 40 mil onorariul notarului ( in cazul in care cumparati )
- 97 mil impozit 3% catre stat ( in cazul in care vindeti ).
Intr-adevar Mada a zis bine aprox 1%.
Am mai intrebat si la alte notariate si am mai aflat sume de 49 mil sau 53 mil. Ideal ar fi de gasit un Notariat deschis de curind pt ca nu se mai plateste TVA ( nu stiu care e faza aici ).
Acum am alta problema: cit costa un CADASTRU? Si unde gasesc si eu unu rapid si ieftin?
Georgeasca, te rog detaliaza un pic!
Deci in calitate de cumparator al unui apartament de 115.000 eur vei plati la notar 49 mil onorariu notar + taxa de timbru care nu ti-a spus cat e?!
Deci efectiv ca si cumparator, cati bani lasi la notar?
Multumesc!
Eu si Raducu (22.04.2005)
Acea taxa de timbru s-a scos. Nu se mai plateste decit onorariul
Statul isi ia banii din alta parte: din impozitul de 3% pe care il plateste vinzatorul.
Deci ca si cumparatator lasi la notariat numai onorariul.
Probabil ca nu am detaliat foarte tare de aceea e un pic ambiguu mesajul meu. Pe mine ma intereseaza sa vind ceva in valoare de 115 si sa cumpar ceva tot in valoare de 115. De aceea ma interesa cit este si impozitul de plata.