Mamici de septembrie - octombrie 2007 (35)
Raspunsuri - Pagina 13
sim_stoian spune:
Neatza si de la mine!
Annisia, esti de coma! Pai eu am postat niste liste cu ceea ce as vrea eu sa cumpar pt bebe, asteptand sa mai primesc sugestii/critici. Doar nu ti-am zis sa te duci la cumparaturi. Iar cu nascutul prea devreme, eu ma gandeam sa am lucurile luate pana in sapt 37.
Eu am visat asta-noapte pompe de san Avent 
, asa ca nu esti singura. Plus ca m-am trezit singurica de la 7, lucru pe care nu l-am mai facut de multa vreme.
Sim
27+
Stefan
Asa creste bebe
Poze
Roxali spune:
Neata!
M-ati innebunit fetelor cu listutele ieri...harnicute foc.
Eu nu a luat mare lucru, dar sant ochi si urechi ptr ofertele la tris(landou, carucior si scoica).
Am fost si la control ieri e totul bine , bebelina, tensiunea, carcei n-am ,au trecut si starile de greata...asa ca frigiderul e tot timpul gol...mor dupa branza feta, cate feluri de branzeturi au italieni si am nevoie de la greci
, pestele la gratar imi place si salata de béof (macar o fac in casa)...am luat-o razna si am sa 
O zi buna fetelor!
Ali
20
si Enrico 7ani
poze
Pinacolada spune:
Salutare gasca!
Mercic de sfaturi...Luca va merge ca si anul trecut la plaja, doar ca de data asta fara pamapers ci se va incadra la nudisti:)
Am luat pentru orice eventualitate niste pamapersi de la Huggies special pt mare, adica impermeabili 11 buc-40 lei, crema protectie solara de la avon spray factor 30 sau 40 si crema dupa plaja. Piscinuta si colac cred ca o sa-i iau de acolo sau daca le gasesc pe ale lui in nebunia care e in casa (din cauza renovarii) e ok!
Vai fetelor abia astept...sa scap de job si stam sa ne lafaim pe un pat piscina band un suc rece..............la mare, la soare......
In legatura cu magazinul de bb de pe Iancului este vizavi de Posta, dupa magazinul Domo, care are o recalama atat de mare incat nu aveti cum sa-l ratati.
Pinacolada
mama de Luca (18.10.2005) si Rares
in burtica
http://community.webshots.com/user/rpetrescu2002
alinus_25 spune:

Dragi burtici, stie vreouna dintre voi cazuri de bebe diagnosticat ecografic la morfologie cu ---lacuna de plex coroid---?
Miercuri am facut eco morfologica, la 21s si 6zile.
Bebe Iulius are o lacuna de 3mm in creieras.
E singura anomalie a lui bebe, lacuna are 3 mm si cica e "la limita normalului" pana la 24 sapt, dupa cum s-a exprimat ecografistu'. Sper sa nu mai fie si altele si sa nu le fi vazut la eco.
Ecogravistul e cel mai bun din Iasi, dr SOCOLOV RAZVAN, a stat omu' 1 ora cu sonda pe mine dupa ce a gasit lacuna asta, si s-ar parea ca nu sunt alte semne, alte malformatii.
Nu vreu sa aiba bebe probleme cu creierasul

Bebe e normal dezvoltat la 21s si 6zile, este mai mare cu 4 zile decat varsta lui, are 512g, biometrie normala pt 22s si3zile,
Pana acum nu am gasit nici un articol despre lacuna de plex coroid, doar pareri pe alte forumuri.
Cica in 6% din cazuri aceasta lacuna se asociaza cu trisomia 18, dar nu am gasit nimic despre asta.
Ma ajutati cu cautatul?
Uitati aicea parewrea unei mamici -----------------"Mai intai de toate nu este atat de important daca chisturile dispar sau nu, unii copii s-au nascut cu ele si sunt perfect sanatosi. Chisturile proriu-zise nu reprezinta nici un pericol ci sunt un indicator pentru doctori de a cauta sa vada la ecografii mai amanuntit decat in cazul celorlalti copii daca nu exista alte probleme fizice, la maini, picioare, inima si coloana in mod special. Daca ai un ecografist bun si prin saptamana 22 iti spune ca in afara de chisturi de plex coroid copilul tau se prezinta normal poti sa stai linistita. La mine chisturile au disparut in saptamana 22 dar cum ti-am spus acesta nu este o regula, ele pot sa dispara mai devreme sau mai tarziu sau chiar copilul sa se nasca cu ele si sa fie perfect sanatos. Nu se face nici un fel de tratament, ele dispar de la sine. Dar ceea ce iti recomand e sa ai un doctor ecografist foarte bun si iti recomand din tot sufletul dr. Doru Herghelegiu pentru el a salvat viata puiului meu, altfel alti doctori m-au sfatuit sa fac intrerupere de sarcina."-------------------------
Ce ma fac, ca eu nu am mai facut TT? Si daca v-as zice de ce, ati rade si cu 
Va rog ajutati-ma 
De miercuri incoace tot caut si citesc, desi i-am promis sotului si lui bebe Iulius ca nu ma stresez, nu pot sa stau asa si sa astept sa treaca 2 saptamani pana sa repet ecografia.
Pe DC nu am gasit mare lucru, doar un topic vechi si 2 capitole pe care inca nu am avut rabdare sa le rasfoiesc.
sim_stoian spune:
Alinus_25, eu nu stiu nimic despre asta. Acum trebuie sa plec la dr de familie sa vad care e treaba cu analizele mele, dar cand ma intorc incerc sa te ajut cu cautatul. De chisturi stiu si eu ca se resorb, dar lacuna?
Sim
27+
Stefan
Asa creste bebe
Poze
kriss79 spune:
Neata
are cineva sau a avut scaun maro inchis la culoare spre negru?
se poate sa fie de la Elevit?
Vine bebe
Burtik
Cristina
20+
tomasa spune:
Mai, copilul meu n-a avut atata par cat sa necesite uscarea cu uscatorul de par, pe care oricum nu l-as fi folosit la un nou-nascut. Nici chelios n-a fost, a avut un perisor moale si uniform, dar nu foarte des sau lung. Eu la fiecare baita il stergeam (tamponam mai degraba) pur si simplu usor cu prosopelul de baie fara sa frec si gata, se usca el natural, la aer. Iar eu l-am nascut iarna, acum in sept-oct cu atat mai mult ii puteti lasa in capul gol dupa baita fara probleme si temeri. Si nici coji in cap n-a avut niciodata. Sper sa le previn si acum folosind cosmetice de calitate, asa ca nu voi folosi peria (pe care o am cumparata, dar a stat neatinsa pana acum) decat daca va fi Maria vreo paroasa si pletoasa...
ceeea ce nu cred totusi.
Eu zic ca puteti cumpara peria ulterior, doar daca aveti nevoie reala de ea, nu ca mine ininte de nastere si sa stea acolo in raft trei ani, daca nu si mai bine.
mama de BAIAT
(9 ian. 2005)
23+
Maria
mandarinutza spune:
Am reusit si eu sa va citesc din urma, ce harnicute ati fost in ultimele 2 zile. Ieri nu am putut sa accesez calculatorul ca l-a lasat sotul necablat, fara nu stiu ce fire, caci repara un calculator pentru alt prieten de-al lui. 
Piciulika, la multi ani!!!!!!
Si eu cumparam de la Piciul din zona Iancului pentru nepotii mei, si de la magazinul de pe Iancului de care zice Pinacolada, si din Bucur unde sunt o groaza de magazine pt bebei. Magazinul de care zice Pinacolada, e chiar vis-a-vis de posta Iancului, in statia lui 335 spre Delfinului, treci de Raiffeisen, de Domo, si imediat, are niste scari si multe lucrusoare in vitrina. E un nene vanzator super amabil si isi da tot interesul. Pe mine vanzatoarele de la Piciul m-au cam enervat de multe ori, unele sunt dragute dar altele
no comment.
Pinacolada si Andruzza vacanta placuta, sa va relaxati 
Interesante listutele postate de voi, o sa imi notez si eu.
Kriss, cred ca este de la Elevit sau daca iei si fier separat iti poate da culoarea asta.
Alinus, imi inchipui cat trebuie sa te stresezi. Dar ce a spus ecografistul, trebuie sa repeti eco la 24 saptamani? Poate poti sa vii la Bucuresti sa te programezi la Herghelegiu, care am inteles ca este cel mai bun.
Mandarinutza
27+
Antonia Maria
Poze
carpatina spune:
alinus_25, imi pare rau de vestile pe care le-ai primit. O sa incerc sa caut si eu informatii pentru tine. Insa, daca as fi in locul tau, as face amniocenteza. 
22+ cu
Ioana
mandarinutza spune:
Andries, imi pare tare rau ca nu ai scapat de greturi. Eu mai rontaiam ghimbir, nu stiu daca ai incercat. Nu are un gust tare placut dar la mine asta a functionat cand aveam greturi nasoale.
Marunzika, foarte frumoase picturile, mai ales cea pe peretele inclinat de deasupra patului. Esti tare talentata. 
Mandarinutza
27+
Antonia Maria
Poze