Ajutor, bebe are reflux gastric cu dureri intense

Fetelor,
Bebe al meu are reflux gastric, si nu stiu ce sa ma fac. Face niste crize de dureri si transpira saracul. Imi rupe inima sa-l vad asa.
Doctorul i-a dat un atiacid puternic si vad ca dupa doua zile tot se chinuie...
A avut cineva asa?
Raspunsuri

Siminaf spune:
Tine legatura cu doctorul. Suna si spune ca antiacidul nu este suficient. Poate ii trebuie niste investigatii pentru un diagnostic corect si complet.
Pupa pui mic si necajit.

principe spune:
arturana,
deobicei reflux gastric au mai mult copii ,hraniti cu biberon,daca-l hranesti cu biberon ,hranirea trebuie facuta in doua etape ,nu toata ratia deodata ,dupa ce bb a mincat jumatate din ratie i se scot gazele ,si apoi se continua cu cealalta jumatate ,daca a mincat repede si toata ratia atunci nu se ridica pe umar ptru ai scoate gazele ,ci se pune cu jumatatea superioara pe o perna ,iar corpul si picioarele sa formeze un unghi de 45 grade, se tine asa 20-30 min .timp in care bula de aer din stomac are timp sa se eleve treptat fara sa expulzeze mincarea dupa aceea se ridica si se fac percutii pe spate cu mina facuta caus,gazele dau dureri mari la noi nascuti.deasemeni sunt biberoane anti gaze(avent).... desi cel mai sanatos este pieptul, nu da colici , este usor digerabil ,se absoarbe usor si in proportie de 99%.
ridica salteaua de la patut ,incit sa doarma mai elevat de capusor ,culca-l tot timpul pe o parte.
multa sanatate
monica mami de print

lizzy spune:
tu crezi ca durerile sunt din cauza refluxului? sau are de fapt colici abdominale? se aduna cu piciorele la piept sau isi freaca piciorusele unul de celalalt? cat timp are de fapt bebelusul tau?
sfaturile lui principe sunt foarte bune, referitor la reflux. daca esti cumva pe formula (desi eu sper ca alaptezi) poti trece pe formula anti-reflux, aia e mai consistenta decat cea normala.
refluxul, ca boala, trece in timp, de regula dispare complet odata cu diversificarea.
marc al meu a avut si stenoza de pilor, si reflux sever. a fost operat la 7 sapt. apoi a luat omeprazol si metoclopramid pt reflux de la 2 la 4 luni. acum are 5.5 luni si e sanatos tun si papa excelent si nu mai varsa deloc.
Diana, mami de Marc (17.12.06) si
Ianis (14.09.04)
Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

letitia maria spune:
Daca este vorba de reflux gastroesofagian, asa cum spunea Siminaf, nu este suficient antiacidul si problema trebuie tratata cu foarte multa seriozitate. Nu intotdeauna refluxul trece de la sine cu varsta,cateodata este cazul de tratament medicamentos pentru ca se pot ajunge la complicatii destul de urate. Baietelul meu a facut tratament cu motilium suspensie si ca antiacid gavisconul. La noi nu s-a rezolvat altfel. Este bine sa fie vazut de un pediatru bun care sa dea un diagnostic corect si un tratament adecvat.Oricum patul inclinat, tinutul la verticala dupa fiecare masa, laptele antireflux (asta in cazul in care este alimentat cu lapte praf), mancat cantitati mai mici de lapte si mai des, sunt primele masuri care se iau.
letitia 29 sapt si Luca 22 iulie 2005

principe spune:
noua in venezuela nu ne dau medicamente pentru reflux ,trebuie avut rabdare ca stomacelul bb-eului sa se maturizeze,medicam ptru bbici sunt arme cu doua taisuri,asta este problema primei luni ,cam de la a doua se normalizeza ,poate si inainte ,depinde cum il alimentezi.si cum ii scoti gazele.
sa auzim de bine ca bbicul nu mai are colici si nici reflux.
pentru colici maseazal pe burtica ,sau fa bicicleta cu piciorusele pune-l in pozitie fetala.
monica mami de print