Cate culori stie bebele pana la 2 ani?
Dragi mamici, copilasii vs. deosebesc culorile? Le cunosc deja?
Danutz (1 an si 9 luni pe 20 iunie) cunoaste si arata numai rosu si albastru.
De spus le spune el in limba lui, dar le confunda rau de tot. Vocabularul culorilor>
rosu - roru
albastru - batu
verde - gheghe
maro - maro
roz - roz sau ioz
alb/alba - aba
negru - ghegu
Asteptam experientele vs. si bebeilor!
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 9 luni pe 20 iunie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
Raspunsuri
lilach spune:
Laura va avea 1 an si 9luni pe 26 iunie.
Am observat ca stie culorile : rosu,galben ,albastru,verde,alb,roz, dar inca nu spune nici o culoare.De fapt ea vorbeste f.putin din cauza ca in casa se vorbesc doua limbi.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
vilma spune:
Anca stie urmatoarele culori:
rosu (cel mai bine, prima culoare invatata, cred ca din cauza ca e taur..)
roz
albastru
verde
alb
negru
Nu-l stie pe maro, in schimb cica: ota e oshu chis, ota e oshu mai chis (adica asta e rosu deschis, asta e rosu mai inchis...)
Vilma si Anca (2 ani)
Danza spune:
Felicitari pt performantele puilor vs.!!!
Hei, fetelor, sa ma laud: Danutz azi deosebea foarte bine 4 culori. Le-a si numit si aratat corect decateva ori> rosu, albastru, alb si maro.
Am ezitat sa scriu asta ieri, pt ca mai confunda. Sa vedem cum mergem in continuare.
Stiti cu ce-i place lui sa invete culorile? nu cu cubulete, desene, litere colorate pe care le avem, dar cu ...ata de cusut. Am un set foarte comod de ata pt afi luat in calatorie, o cutiuta mica rotunda, in care sunt vreo 10 mosoare cu ata, ii place mult sa le scoata sa le puna iarasi la loc, numind culorile intre timp.
Cu drag,
mmi spune:
Buna fetelor!
Mihaita a invatat culorile cel mai usor de la masini, in jurul virstei de 2 ani. Mergeam prin oras si intreba mereu ce culoare are masina aia, da aialalta. Si numeam tot timpul culorile hainutelor lui, ale jucariilor etc. Singura problema pe care am avut-o a fost ca la alb ii spunea albastru si la albastru alb si nu gresea niciodata, sa le spuna ca lumea. Am insistat destul de mult pina l-am convins ca e invers.
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.
ciufulici spune:
Salut
Fetita noasta stia culorile cu putin inainte de a implini doi ani. O avem filmata cum ii spunea lui mos craciun culorile.
Cred ca cel mai bine pot ei sa retina culorile la inceput facand asociere, de exemplu; cerul e albastru, iarba e verde,... etc Bebelusa noastra a mai incurcat verdele cu albastru multa vreme dar daca o intrebai de iarba ce culoare are nu gresea nciodata.
Cam asta e cu culorile dar au ei timp sa le invete nu va temeti.
2xCiufulici
Danza spune:
Acum il mai recunoastem pe verde - gheghe si pe negru - anga de la neagra (iarasi ata)
Si, spre deosebire de saptamana trecuta, nu mai confundam albul, si maroul
Cu drag,