Primul vaccin a "copt"

Primul vaccin a "copt" | Autor: tincutza

Link direct la acest mesaj

Buna seara,

Rugaminte mare pentru mamicile ai caror pui au facut reactie adversa la vaccinul din spital. Bebeului mic al nostru i s-a umflat locul respectiv, e roshu, iar acum 2 zile a si facut puroi, s-a spart bubitza la baie, a curs si sange, iar azi a facut acolo un pic de substanta verzuie:(((
Doctora ne-a spus sa punem doar betadina, dar e de ajuns?

Multumim,

Miki

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alecxa spune:

E normal ce s-a inrtimplat, asa trebuie. Insa eu stiu ca betadina e contraindicata la bebelusi, scrie pe prospect. Noua ne-a zis doar sa spalam cu apa, iar in citeva zile a trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

si eu stiu la fel - trebuie sa faca asa o reactie, dr noastra chiar a urmarit; si sa-i ramana cicatricea pana tarziu.

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Nu stiu cat e de umflat sau rosu dar este o reactie normala. De fapt asa si tb. sa reactioneze, peste cateva luni ramane o cicatrice. Daca nu reactioneaza si nu ramane cicatricea peste o anumita dimensiune se repeta vaccinul.

Eu nu am stiut ca asa este normal si am apucat sa sterg de cateva ori cu alcool alb. Pediatra mi-a spus sa nu fol. nimic, doar apa la baie. Lichidul era galben si nu verzui. In cateva zile s-a curatat singur locul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

La primul vaccin din spital facut in prima zi dupa nastere este normal sa faca puroi si coaja si o va tine asa cam 2-3 luni si apoi ramane semn. Eu nu i-am facut nimic lui Mihnea la el ii faceam baie normal si atat. Nu stiu cum este cu lichidul verde d ecare spui tu noi nu am avut asa ceva decata copt si a facut crusta si dupa 3 luni cred s-a vindecat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Miki nu ne-ai spus ce varsta are bb.vaccinul este BCG impotriva tuberculozei.in urma "puroiului "ramane cicatricea vaccinala care se masoara la 6 luni.daca e mai mica de 3mm inseamna ca anticorpii nu s-au produs si se repeta vaccinul.reactia este absolut normala si nu se face nimic special la locul ei

LAURA SI GEORGE-STEFAN(22 04 2005)

Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

la nici unul dintre copiii mei n-a copt vaccinul BCG, cred ca la el va referiti, de pe bratul stang. Andreea are acum 5 luni jumate, are cicatricea vizibila insa n-a copt si n-a puroiat niciodata, nici nu stiu cat de rosie a fost ca n-am urmarit chestia asta si nimeni nu mi-a spus sa fiu atenta. Dani are 2 ani si 10 luni si se vede cicatricea, dar tot asa fara coptura a fost. Daca le cocea sigur remarcam. Asta inseamna ca au vreo problema ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

E posibil sa coaca, e posibil sa nu.
La 2 dintre copiii mei: la unul n-a copt, la fetita din urma s-a inflamat urat de tot, a facut puroi si era fff urat locul. Doctorita mi-a spus sa nu-i dau cu NIMIC, ca va trece de la sine. Asa a fost.

Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

va rog sa continuati discutia la topicul dedicat vaccinurilor, adica aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66180
O sa copiez si raspunsurile voastre in cadrul lui

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput