Angajez bona....ce sa-i cer?
Raspunsuri - Pagina 2
mathilda spune:
stralucitor,
ai perfecta dreptate. si aici protejarea intimitatii e f sever reglementata.ca sa nu dau exemplu ca nu ai voie sa pui camere de filmat la locul de munca- ma rog exista o legislatie f drastica in ac sens- si nu face obiectul discutiei noastre. de ex aici daca te angajezi nu-ti cere nimeni analize, certificat de nastere, etc. doar iti face 1 contract de munca si atat- ca cetatean european vorbesc- pe cand in romania legislatia in domeniu muncii e f incarcata.- iti tb o groaza de documente pe care sa le depui la I.M.
oricum fiecare face cum vrea dar cred ca aici ar fi un soc ca sa ceri la 1 baby-sit cazier si analize. dar in romania....
stralucitor1 spune:
quote:
Originally posted by kariguld
si ma indoiesc ca in strainatate nu se cer analize atunci cand duci copilul la gradinita!!!
Kari
nu, nu se cer. singurul caz in care e de preferat sa fie prezentat certificatul medical e ptr a favoriza copilul suferind de o boala cronica la un loc intr-o gradinita mai aproape de casa.
'Success' comes before 'work' only in the dictionary
To and Me
Deborah77 spune:
Va multumesc pt sfaturi, dar m-am ales cu o groaza de menajere si nici o bona. A, mint, o fetitza cam bronzata, care lucreaza pt o firma din sat la curatenie, ar fi vrut si bona la o adica, dar i-am explicat ca nu-i fac carte de munca si am demotivat-o rapid.
Eu inteleg drepturile angajatului, dar cand vorbim de bona, vorbim de femeia care isi petrece 10-11 ore pe zi cu lumina ochilor nostri. Fara analize nu discut, dar n-am tupeu sa-i cer secretia vaginala. Aia de ce trebuie? Canu ma prind?
Nu stiu inca daca s-a nascut femeia care sa mi-l creasca pe Edi, si oricum vd ca nu se inghesuie nimeni. Nu sunt disperata, daca nu si nu, mai stau 1 an si il dau la gradi particulara, deja am ochit 2 in drum meu spre servici care ii primesc de la 1.6 ani. Treaba e ca ce fac cand se imbolnaveste,ca e cam aiurea sa-i zic sefului ca vin, dupa atata timp (apropos, am agreat cu el, informal, ca vin de la 1 ian 2008, varianta gradi m-ar arunca spre 1 aprilie cel putin), su dupa aia sa stau mai mult pe acasa ca fi-miu are muci...Doamne fereste de mai rau. N-am nici o varianta...nimic. Parintii mei au murit,ai sotului sunt la Suceava si lucreaza inca, sora lui e studenta, anul viitor isi da licenta. Era o varianta doamna care imi facea curat pana acum, si care mai statea si cu Edi la nevoie. Problema cu doamna, pe langa ca are hepatita C, e ca pleaca in Italia...cine stie pt cat timp. Deci...daca bb e bolnav si eu incpe serviciul.sunt in ceata.
Hildegard spune:
Ce am bucur ca nu sunt singura care cauta bona.
Deborah,si eu sunt de acord cu analizele si cazierul dar secretia vaginala pentru ce tebuie ca nu pricep?
Ai zis ca ai ochit 2 gradi care-ti primesc copilu de la 1,6...pai la gradi nu primesc numai daca faca pipi singurel, te poti intelege cu copilu, si papa singurel, astea 3 conditii. Daca nu la implinesti ti-l baga la cresa.
stefan al meu are 1 an si 7 luni si inca nu vrea sa zica nimic, cuvinte care sa le intelegem da mai sa ma gandesc la gradi. Poate d ela 2 ani si 6 luni da...
Pot sa te intreb la cat ai vrea sa steie bona cu cupilu cati bani i-ai da bonei?
si eu am zis ca mai stau 1 an acasa fara plata. Se poate nu? Eu asa stiu ca poti sta si al treilea an acasa dar fara bani
de-ale gurii

(1 an si 7 luni)