Angajez bona....ce sa-i cer?

Angajez bona....ce sa-i cer? | Autor: Deborah77

Link direct la acest mesaj

Locuiesc langa Bucuresti, deci mi s-a parut inutil sa merg la vreo agentie in oras. Mult mai logic...si probabil mai ieftin ar fi sa apara cineva de la noi din comuna. Am dat anunt la firma de cablu, pe programul lor, si au inceput sa apara. In general menajere, ca si asta caut, si e mai presant , dar a sunat si o tanara care ar vrea sa fie bona. Mie mi-ar place o tinerica, simt ca m-as intelege mai bine cu ea, si bebe la fel. Basmele cum ca e periculos pt sotz nu le iau in seama :). Maine o sa o cunosc, si daca e sa fie, ce sa-i cer fara sa o jignesc? Mi s-a spus de cazier...dar mi-e cam....stiti voi. Analizele da, peste asta nu trec, mi-ar folosi sugestiile voastre cam ce analize sa-i fac....o sa o duc la Medicover pt asta, hiar daca o sa ma coste ceva..nu vreau sa vina ea cu niste analize cumparate pe 500,000. Uite ca eu sunt recrutor de meserie, si cand sa ma folosesc de asta in interes propriu....imi piere curajul :). Serios acum, voi aveti cazierul bonelor voastre? Si daca e...ca sa zic asa..mai bruneta? Ca zona in care stau predispune la bronz permanent. Ati avea incredere?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamilidia spune:

Buna,
Pustiul meu sta cu bona de la 5 luni adica de mai bine de 1 an.
Recunosc ca nu am cazierul si nici analizele ei la zi. Le-a avut ea facute de o agentie la care aplicase dar eu nu m-am uitat pe ele. Nu stiu de ce, pur si simplu.
Apoi am stat eu cu ea acasa cam 2 luni inainte sa o las singura cu cel mic (atunci avea cam 3 luni) si am inceput sa o las singura treptat.
Sincer nu mi-a placut din prima si nici acum nu-mi place f tare din unele puncte de vedere si....atunci te-ai putea intreba de ce o tin:
pentru ca ii asigura functiile vitale celui mic, are grija de el si tine la el, se joaca, merg in parc, il pazeste mai ceva decat pe al ei....mai sunt si incidente dar....
Ce am cautat la ea si ce intrebari i-am pus?:
1. m-am uitat la maini/unghii pentru ca arata cat e de ingrijita, la cum e imbracata, la cat e de aranjata ca pentru la o femeie asta spune multe!
2. am intrbat-o unde a mai lucrat si i-am cerut referinte. A venit cu o scrisoare de recomandare si chiar am vb cu mama copiilor cu care statuse anterior. Asta de fapt m-a determinat sa o angajez. A primit numai cuvinte de lauda de la mama copiilor.
3. am stabilit in mare regulile, ce vrem sa faca, la ce avem sau nu pretentii si perioada de proba dupa care discutam din nou.
4. in rest lucruri generale, unde sta, cum vede cresterea unui copil, chestii administrative ca vreau sa aiba haine de casa, sa se schimbe cand vine de afara, sa se spele pe maini, ca o sa aiba masa asigurata dar nu neaparat gatita, ca tot ce-i in casa ii e la dispozitie in limitele bunului simt (adica nu voi ascunde mancare sau altceva de ea si nu voi exista lucruri/locuri interzise), etc.

In plus are meniul facut pentru toata saptamana pt cel mic cu ore si cantitati precise, ce sa bea, ce medicamente, creme pentru fundulet, etc
Ce jucarii ii plac, ce cuvinte stie sau ce reactii are la ceva anume...etc

Si s-a mai si intamplat o chestie haioasa ca noi i-am spus NU initial insa prin SMS ca nu raspundea la tel, ea a crezut ca e de la altcineva si cum mai primise un mesaj pozitiv de la cealalta persoana ....a facut confuzia...si m-am trezit cu ea la usa a doua zi dim...am ramas masca dar am avut puterea sa nu-i spun nimic -noi ne decisesem sa o chemam totusi la o proba dupa discutia cu familia anterioara-am stat toata ziua impreuna, am mers in parc, am vb cu ea si mi-a placut mai mult ca prima data...abia seara m-a sunat sa-mi spuna ca o sunase "doamna cealalta" la care trebuia sa se duca de fapt (ei oricum nu-i placea acolo ) de fapt ca de ce n-a venit la copi....haz si rasete i-am spus ca m-am prins evident dar ca daca asa a vrut Domnul...asa sa fie. Amuzant dar am avut de castigat!

Hai ca am povestit destul..sper sa nu te plictisesti citind.
PS: 1. nu as fi acceptat o "bronzata naturala"
2. nu apela la agentii e o mare dezamagire cu rezultate aproape de nule

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Multumesc, Lidia. Edi are acum 7 luni, si as vrea sa mai stau acasa, pana spre toamna. Si pana anul viitor, daca nu gasesc pe cineva in care sa am incredere. Daca e sa avem noroc, e minunat,daca nu....asta e, o sa mai traim o vreme dintr-un singur salariu, nu-i o nenorocire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Si baietelul meu sta cu bona fix de un an (serios chiar azi se implineste anul); eu i-am cerut:
- cazier;
- copie BI;
- analize: hepatita, extrudat faringian, sectretie vaginala, HIV, sifilis, tuberculoza....si nu mai stiu...m-am gandit la cele care se pot transmite pe cale orala.
Eu te sfatuiesc sincer sa mergi cu ea sa le faca si nu sa le "cumpere"; e importanta sanatatea bonei...pentru puiul tau.

PS nici eu nu as accepta o bronzata naturala si nici una prea tanara; nu din cauza basmelor cu sotul, ci pentru simplul motiv, ca fiind foarte tanara, nu are experienta necesara cresteii unui copil

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Nu una foarte tanara, de 17 ani!!! dar de vreo 30 poate mai merge.
A mea atata are, 30, e casatorita si are si ea un copil de 5 ani.
Nu are de ce sa-ti fie rusine sa-i ceri cazier, la orice angajare, angajatorul cere cazier!!
Analize, pe banii ei sau ai tai??
Ca daca sunt pe banii ei, nu le va face, sau la mica intelegere cu medicul!
Cand vine prima data, uita-te la ea din cap pana in picioare. Daca e curata, dar simpla, atunci e bine, la incaltaminte sa te uiti, daca e curata. Acuma se poarta sandale, dar tot uitate.
Neaparat recomandare, daca a mai lucrat. Daca nu, de acolo de unde a lucrat. Si o vizita la ea acasa, sa-i vezi familia, casa unde sta. Cand mergi in vizita vezi lucruri pe care altfel nu ai cum sa le stii.
Daca refuza vizita acasa la ea, atunci pune-ti o intrebare?!!!
poti sa-ti faci o listuta cu ce vrei sa o intrebi, ca sa nu-ti scape nimic!

Si inca ceva important, spui ca locuiesti langa Buc, te-ai gandit la distanta , de unde vine?? Vezi sa fie serioasa si sa vrea sa vina asa departe!

Succes!!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

fetelor,
scuzati ca ma bag - vazand ca toate aveti cam acelasi opinii- dar aici nimeni nu cere menajerei, baby-sit cazier si sa-si faca analize.ganditi-va ce reputatie urata au romanii in strainatate si totusi daca lucreaza la particular nu le cere nimeni aici asa ceva.
eu o sa trimit puiutul din sept la cresa. si discutand cu dir. cresei am intrebat daca exista in cresa copii care sunt infectati(hepatita,hiv etc). la care dir mi-a spus ca nu stie ca parintii nu sunt obligati sa declare iar daca copilul meu are obiceiul sa muste sa o dezvat.
asa ca eu cred ca exagerati cu- unghii curate, analize, cazier etc.
si eu am o baby-sit si sunt multumita de ea- nu i-am cerut nici 1 cazioer, etc. mi-a recomandat-o cineva si atat.
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Mda...cazier nu cred ca o sa-i cer pana la urma, dar analize sigur. O sa i le fac eu. Buna ideea cu mers la ea acasa. Cineva a zis de distanta - pai tocmai din cauza distantei, prefer pe cineva din comuna sau din oraselele invecinate (Chitila , Buftea).

Astazi am intalnit o prima candidata pt menajera. De varsta mea (30), casnica, are grija de copilul ei acasa (copil mare). Mai vrea sa faca si ea un ban in plus. Mie mi=a placut fata, si cred ca ramane. I-am explicat ce ar fi de facut si a fost si ea de acord. Sa vedem maine cu bona...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luiza79 spune:

Daca tot esti recuter inseamna ca ar trebui sa te pricepi.

As adauga si profil psihologic pe langa toate cele.

Eu cred ca ar fi bine sa ceri cazier nu pentru a vedea ce e in el ci mai degraba pentru a observa reactiile bonei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

quote:
Originally posted by mathilda

fetelor,
scuzati ca ma bag - vazand ca toate aveti cam acelasi opinii- dar aici nimeni nu cere menajerei, baby-sit cazier si sa-si faca analize.ganditi-va ce reputatie urata au romanii in strainatate si totusi daca lucreaza la particular nu le cere nimeni aici asa ceva.
eu o sa trimit puiutul din sept la cresa. si discutand cu dir. cresei am intrebat daca exista in cresa copii care sunt infectati(hepatita,hiv etc). la care dir mi-a spus ca nu stie ca parintii nu sunt obligati sa declare iar daca copilul meu are obiceiul sa muste sa o dezvat.
asa ca eu cred ca exagerati cu- unghii curate, analize, cazier etc.
si eu am o baby-sit si sunt multumita de ea- nu i-am cerut nici 1 cazioer, etc. mi-a recomandat-o cineva si atat.
va pup

Cum adica sa nu ii ceri analize? Si nu mi se pare in regula ca la cresa sa nu isi faca copiii analize sau sa nu fie obligati sa decalare. Eu nu as duce copilul intr-un astfel de loc. Sa il dezveti sa muste? Pai cum il poti controla tu ce face el? Copiii sunt imprevizibili. Ba eu as obliga parintii sa declare si sa vina cu analizele la zi. Ca de-aia se intampla atatea nenorociri, ca nu suntem atenti.
Iar cu bona,fara nici o suparare, as merge cu ea la analize, nu am incredere in analizele cu care vine ea, luate pe spaga de nu stiu unde. E copilul tau, nu are de ce sa iti fie rusine sa ii ceri asta.

Sa facem ceva pentru Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

mathilda, eu zic ca nu exageram, traim in Romania si trebuie sa tinem cont de niste lucruri.

si ma indoiesc ca in strainatate nu se cer analize atunci cand duci copilul la gradinita!!!
referitor la unghii, spuneam ca trebuie sa te uiti la unghi pentruca ele spun daca esti ingrijit sau nu!! Nu trebuie sa ai manichiura facuta, ca sa dovedesti ca esti ingrijit, dar o unghie taiata si curata... spune ceva!
Astea sunt lucruri normale, analizele mai ales!! ca lasam copii nostri cu persoane despre care nu avem nici o dovada ca e sanatoase!

Desigur ca fiecare procedeaza cum crede de cuviinta si cum se potriveste lui mai bine!!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

scuze fetelor...aici in Italia e ilegal sa ceri analize angajatilor din motive de lege ptr privacy ...nu stiu cum e legea in romania, dar aici e ILEGAL (in sensul ca violarea legii se pedepseste cu pina la 4 ani inchisoare) ca un angajator sa ceara de ex test de sarcina, test HIV si altele...probabil dc nu e asa in Ro, vor trebui sa se alinieze la legislatia europeana...

'Success' comes before 'work' only in the dictionary

To and Me

Mergi la inceput