Copilasi din 2002 (34)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Multumesc fetelor de suport! Eu sper cat de repede sa ii dea drumul cu tratament in ambulator, pentru ca stau cate 2 in pat si sunt 10 paturi in salon o nebunie pe caldurile astea. Mergem indata cu mancare la ea, insa nu intram in spital, va iesi ea la poarta!
Ieri i-am facut vaccinul celei mici, iar cand a plans (pentru ca a plaaaans!) George era cat pe ce sa planga si el de mila. I-am explicat ca prin aceleasi "torturi" a trecut si el, insa nu intelegea de ce trebuie "intepatura". Azi a fost cuminte, l-am lasat 5 minute sa o supravegheze pana am mers dupa paine si altele, si a avut grija sa ii dea suzeta (asta o face mereu cand ea plange).Ia priviti la ei doi cum se alinta aici!
In rest si eu nu mai stiu cum sa ii ocup timpul, cat mai sta aici, are masinutele cu telecomanda, nici noi nu le-am numarat cate are, insa toata ziua face parcari cu ele... mai are ceva jocuri, unul cu alfabetul care ii place, a reusit acum sa puna literele in ordine, insa e ajutat de o tablita... il mai las la calculator ca ii place sa scrie in word, sa deseneze si sa faca tot felul de chestii pe care le descopera (insa nu are voie mai mult de jumate de ora pe zi), se mai uita la filme, i-am luat dvd cu Pinochio, "cei trei muschetari", si mai iese in parc, insa acum cu spitalul vom fi mai ocupati si va sta pe acasa sau in fata blocului.
A propos, de cateva zile tot vrea singur afara, sta pe banca in fata, eu il vad, isi ia cate ceva la el, si se joaca singur. Nu iese in strada, e cuminte... insa eu tot ma tem. Nu sta mult, cate putin, vine in casa, iese... noi stam la parter. Voi ii lasati asa? Si merge si singur la cumparaturi la un magazin foarte apropiat de noi, a cumparat mereu ce i-am zis, vine cu restul... doamnele il lauda mereu si deja incepe sa se desprinda de noi, ii acord mai multa incredere si "independenta" controlata. Insa totul foarte foarte aproape de casa, altfel am temeri. I-am spus mereu sa nu stea de vorba cu necunoscuti, sa fuga daca il intreaba cineva ceva!
Nico, am reusit sa vad pozele de la Praid, ma bazaie un gand sa mergem si noi, insa la anul cred, acum vrem la mare!
Lucia, la ce metoda aiurea se foloseste, e firesc sa se sperie copilul. Poate dupa ce va uita putin, isi va face curaj si vei putea sa stai si tu cu el, cu acordul instructorului desigur.
Cristina_C, vrem si noi casa in 3 zile! Eu am avzut la mama la tara o casa ridicata in 2 saptamani, din profil de lemn, insa... in 3 zile??? E super! Succes la logopedie si la luat sange... eu nu vreau sa ii iau degraba, la cat tipa el cand vede un ac!
Cristina22, bravo lui Andrei! Deja sunt copii maaaari!
Katty, saru mana de grija! E de la treaba prea multa, ea e bolnava cronica si cu toata cearta din partea mea, face excese si ajunge mereu la medic rau, desi e o bunica tanara.
Mari, bravo si Emei, ia uite ce cooperanta e! Nu am ajuns sa cumpar revista, sper sa o mai gasesc, sa va vad si acolo!
Gabb, probabil esti cu munca, spor sa ai si sanatate lui Julian!
Crig, ce mai face Mariuca?
Sanzi, parca tu ai rude in Eforie, nu? M-am uitat la oferte pe net si tare as vrea sa mergem o tura in iulie pe acolo, nu stiu de ce, dar e statiunea mea de suflet (acolo m-a "cerut" sotul acu' 6 ani, cred ca de asta...)!

Va pup fetelor, sa aveti o zi faina, aice e mai bine, racoare si nori, soare... numai bine e asa!
Elena

Elena - mami de www.babiesonline.com/babies/g/gabrielacapraru/" target="_blank">Gabriela (12.04.2007) si www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">George (6.09.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

VAI, Elena, cat pot fi de scumpi impreuna! nu ma satur sa-i privesc!! Dar cat e de de scumpa grasunicaaa!!

Eu nu stiu cand voi avea curajul sa-l las pe Andrei singur afara! Nici in casa nu l-am lasat, nici dormind!!! Sunt paranoica, asta-i sigur!!!

George chiar e un copil mare!! Si ma gandesc ca el se simte mare daca tu il lasi cu incredere singur cu Grasunica scumpa!!!

Cristina C-apropo de casa, nici nu ma asteptam altfel de la nemti!!!

Nicoleta-te-am mai intrebat, cum ati procedat cu cazarea la Praid? Ati avut rezervare?

Vremea la noi este ok, sunt 24 de grade!

NUMAI BINE LA TOTI!!!

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Elena, tare scumpi puii tai!!! Ma impresioneaza tare mult!!!
Sanatate mamei tale...nici nu imi vine sa cred cum ii pune cate 2 in pat pe caldurile astea!!! Uf...numai bine nu te poti face in conditiile alea...
Sa stii ca daca sta in fata blocului si il poti supraveghea, e ok...e ca si cum l-ai lasa in curtea casei...nu??
Si independenta este foarte importanta la varsta asta...si eu il las pe David sa plateasca ce vrea sa isi cumpere (dar nu avem nimic asa aproape sa il las sa se duca singur)....

Lucia, pb e ca sunt prea multi copii in grupa...Prima lectie a lui David, desi plangea, antrenorul l-a luat in brate si a facut cu el ce faceau si alti copii...A doua lectie s-a dus de voie si de atunci se duce cu mare placere!!!

Nicoleta, si noi mai pictam, ne jucam cu apa (la buni la curte), mergem la bazin, la plaja, satul de vacanta...Caldura ne cam tine in casa, ca altfel nu cred ca am sta deloc acasa!!! Si, bineinteles, iesim cu gasca de prieteni seara pe racoare...

Cristina_C, eu i-am explicat lui DAvid ce se va intampla, de ce trebuie sa ii luam sange, si la 3 ani (cand i-am facut niste analize) nu a comentat deloc la dr si s-a mirat toata lumea de el (inaintea lui insa fusese un adult, foarte calm, care probabil i-a dat si putina incredere)
Si eu de abia astept sa ajung la logoped...cu balbaiala...
Robert se balbaie in romana sau in germana???
David in engleza nu prea se mai balbaie (f putin evident) in schimb in romana, se balbaie...

Cristina, ce bine ca la voi e racoare...aici e foarte cald...si ma oftic ca trebuie sa stam in casa!!!!

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

O floricica ptr. voi si din partea mea!

Cristina_C, si noi trebuie sa ajungem din toamna asta la logoped, tot fiindca nu pronunta corect niste grupe de litere. E simpatic acum, dar mai incolo va fi un defect de vorbire.
Si noi trebuie sa-l ducem ptr. evaluarea de la 5 ani, si ma gandeam sa-i cer doctoritei sa-i faca iar echo la organele interne (noi stam cu teama sa nu-l mosteneasca pe tati cu problemele lui renale, dar pana acum totul a fost ok, dar trebuie supravegheat). I-a mai facut la nastere, la 2 ani si vrem sa-i facem si acum.
Nicoleta, bine ca s-a mai racorit pe la voi, la noi, dupa furtuna de aseara, doar azi noapte ce a fost mai racoare, acum iar e cald, dar nu ca ieri.
Despre activitati nu pot sa va zic mare lucru, fiindca daca Andrei e la buni, nu are alte activitati decat sa se joace prin parc cu alti copii. Cand e in weekend cu noi, iesim cu bicicleta sau rolele.
Elena, sunt tare dulci piticii tai. Stiu cum e in Suceava, cu zeci de copii care se joaca in fata blocului, si daca i-ai facut instructaj si il supraveghezi nu cred ca pot fi probleme. As avea rezerve insa sa-l trimit singur la cumparaturi. In Bucuresti n-as avea curaj sa-l las asa mititel singur in fata blocului.
Si noi i-am explicat, chiar daca e cu buni in parc, poate ea nu e atenta un moment, sa nu plece de langa ea, indiferent ca sunt copii sau adulti straini si indiferent ce i se ofera.
Sa aveti o zi cat mai senina si usoara!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=102333

Cristina, am dat detalii aici, nu te supara pe mine, dar nu prea am timp sa le rescriu.

Nicoleta

Mergi la inceput

Elena, vrem sa facem si noi turul Molodvei, si o sa trecem si prin Suceava...
Ce merita sa vizitam acolo??? Suntem stransi la timp si vrem sa vedem ceva deosebit...
In oras si pe langa!!!!

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Am reusit, in sfarsit, sa fac album foto cu pozele din mini-vacanta noastra de la Alba Iulia, Buzias si Toplita, din luna mai. Pozele le gasiti, aici, la albumul "Mai 2007".
Imi cer scuze pentru lipsa explicatiilor la poze, dar nu am avut timp sa editze pozele.
Stiu ca avem membrii noi in club, dar ii voi adauga pe lista noastra la urmatoarea mea postare.
Va pup si va doresc o zi cat mai faina, in continuare !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Sanzi, daca ajungi pe aici poate ne vedem, o sa vorbim pe pm daca va hotarati! La noi e cetatea de scaun de vazut, este si Manastirea Sf. Ioan cel Nou, iar pe langa, mie personal imi place sa merg, mai ales vara, la Sucevita, se trece prin Radauti si apoi Marginea, cu ceramica neagra. Acolo se poate si vedea cum se fac oalele acelea de lut, George mereu cand ajunge se aseaza si face si el ceva, in joaca, sunt niste tipi tare de treaba acolo. Mai este Putna, iti spun asta pentru ca in zona aceea drumul este foarte bun, in schimb in zona Suceava - Humor - Vatra Dornei... e jale, se face acum drumul si e plin de semafoare, portiuni proaste... nu mai recomand la nimeni dupa experienta mea de acu o luna. Insa daca plecati din Sv spre Voronet, va mai raman nervi intregi! La noi zona e plina de manastiri vechi si frumoase, astea se pot vedea, si peisajele de la munte care sunt o nebunie. Insa din experienta mea cu alti turisti pe care i-am mai ghidat... dupa 1-2 manastiri se plictiseau si nu mai vroiau (ce-i prea mult strica). E bine de vazut toate, dar pe indelete. Mai intreaba-ma, ca sigur am mai scapat cate ceva.
Katty, nici eu in Bucuresti nu cred ca l-as lasa, pacat ca prietenii lui din zona sunt plecati acum, eram si mai linistita. L-am instruit sa nu primeasca NIMIC de la nimeni cand e singur, pentru ca orice ar fi, ii cumpar eu. Si magazinul e la jumate de minut de noi, il vad pe geam, doamnele il stiu din burtica si asta ma ajuta. Mai departe nu il trimit pentru ca sunt masini, ori asa, ma uit pe geam si ii zic cand sa treaca strada si apoi gata.
La ei la camin i-au scos mereu in oras sau la locuri de joaca, mai ales in mai si iunie, si i-au tot instruit cum e cu trecutul strazilor... asta mic stia pana sa ii explic eu si nu trece daca vede masina in capatul strazii, sta si 5 minute, si asta ma bucura. Avem noroc de o zona linistita, insa tot sunt cu ochii pe geam si il supraveghez, recunosc ca am un pic de teama, insa daca e totul controlat trebuie sa ii acord mai multa incredere. El se simte mare oricum, mai ales ca si in casa are cate ceva de facut (doar ce vrea, desigur... ca stie si sa spuna NU la ce nu vrea, si NU ramane)!
Iar m-am intins, dar acum dorm amandoi si e liniste si pace in zona!
O dupa amiaza faina!
Elena

Elena - mami de www.babiesonline.com/babies/g/gabrielacapraru/" target="_blank">Gabriela (12.04.2007) si www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">George (6.09.2002)

Mergi la inceput

Elena, multumesc mult!!
Cam astea 3 manastiri vreau sa le fac neaparat: Voronetz, Sucevita si Putna...deci ar mai ramane Cetatea de Scaun (cum e manastirea Humor?)

Si am vrea sa gasim un han unde sa dormim intr-un loc mai pitoresc (padure, sau pajiste) ceva frumos si linistit...ori in drum spre Sucevita, ori cand ne intoarcem...

:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Sinziana, Robert nu se balbaie nici intr-o limba, nici in alta, doar ca nu-l spune bine pe "sh" si, in germana, sunt la greu cuvinte cu "sh". Pe la 4 ani nici pe "tz" nu-l zicea corect, dar vad ca si-a revenit singur. Cu "sh" -ul insa nu...

Mergi la inceput