Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (16)
Raspunsuri - Pagina 16
Balbina spune:
quote:
Originally posted by Alynutza
Wow, asa de ieftin? Nu pot sa cred. Pai ala facut in casa iese mai scump, ca atata costa numai laptele praf. O sa dau sfoara in tara sa vad poate imi gasesc si eu o sursa de lapte condensat. Pana acum cativa ani cand lucram in invatamant avem chiar in clasa o fetita din Chisinau si o colega din Rep. Moldova, dar pe atunci nu descoperisem inca DC si habar n-aveam de lapte condensat. O sa-mi intind antenutzele sa vad poate gasesc pe cineva care sa mai aiba drumuri incolo. Exista o anume marca sau cum sa cer sa fiu sigura ca primesc ce trebuie?
Si inca o intrebare: cam ce termen de valabilitate are? Sa stiu in caz ca descopar vreun potential 'furnizor' ce stocuri pot sa-mi fac.
In Basarabia nu stiu daca se produce lapte din asta, cel care se gaseste pe piata acolo e productie ucraineana sau ruseasca, sint o groaza de producatori, cui nu-i lene, face lapte condensat. Un sfat la cumpararea acestui produs ar fi sa se atraga atentia asupra continutului de pe cutie: laptele condensat cel mai bun trebuie sa contina doar lapte integral de vaca si zahar, atit. In ultima vreme multi producatori baga tot felul de prostii, gen arome de lapte, uleiuri vegetale, aditivi pentru ingrosare, etc. Am patit-o odata cu un lapte din asta, nu s-a caramelizat deloc, desi am fiert cutia vreo 2 ore in apa, asa cum fac de obicei. Totusi in caz ca gasesti numai din asta, nu-i mare problema, il poti folosi in stare necaramelizata, se comporta ca un lapte din ala bun. Dar ti-am zis din experienta mea.
Are termen 12 luni, data productiei este de obicei stantata pe cutie. Am folosit si expirat (imi parea rau sa-l arunc), dar numai in aluaturi.
Daca vrei, iti pot trimite o cutie prin posta.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
Alynutza spune:
Natalia mersi, esti o dragutza . Lasa ca incerc eu sa fac rost prima data din zona. Multumesc mult pentru informatii, si eu prefer produsele sa fie cat mai naturale, de aceea si mascarponele il iau de la Indolact ca are numai ingrediente naturale, fata de alti producatori care pun tot felul de chestii, vorba ta.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Alynutza
Natalia ma faci sa . Eu am avut impresia ca nu arata nu stiu cum ca n-am reusit sa tai bucatile 'perfect' cum imi place mie, din cauza la coca.
Nici nu stiu cum de-ai putut sa ne arati asa o poza...cu o prajitura care nu e taiata perfect... E super mey...si tu o modesta.
Se produce si in Basarabia lapte condensat,dar e cu uleiuri vegetale,asa cum zicea si Natalia.Dar e foarte bun.
Miha si Robert
Alynutza spune:
Miha ce sa-i faci, obsesiile bata-le vina: eu eram responsabila cu taiatul prajiturii la mama acasa, chiar daca tot eu eram aia care le si facea si merci de informatii, acum sap din greu sa vedem daca avem vreun cunoscut prin partile alea pe care sa-l cooptez sa devina 'sursa' de lapte condensat . Uite acum ma gandesc, la reteta de Gacio originala scria sa pui lapte condensat, cum pentru mine la vremea respectiva laptele condensat era ala la cutiutze mici de se pune in cafea, am schimbat conform retetei pe care am postat-o aici, inlocuind cu lapte praf, amestecat in parte cu apa. Chiar si asa, tot nu pot sa-mi imaginez c-ar fi iesit ceva de prajitura aia numai cu lapte condensat.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Alynutza spune:
Natalia . Vreau sa fac praji cu cioco si banana. Problema e ca n-am frisca pentru glazura si nici n-as cumpara numai pentru 50 de ml, ca n-am ce face cu restul. Oare pot sa-i pun glazura de Krem? Sau ai alta reteta de glazura buna care sa nu fie cu frisca (sa fie cu unt, lapte, cioco, eu stiu)? Ah, si eterna mea intrebare: ouale le pui intregi sau le bati in prealabil?
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Balbina spune:
Alina, poti sa folosesti ce glazura vrei tu, chiar si una banala, facuta din unt, cacao si zahar. Ouale in prajitura aceasta le-am pus simple, fara sa le bat in prealabil. Succes!
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
Alynutza spune:
Natalia multumesc frumos de raspuns. Sper sa-mi iasa.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Ortansa spune:
buna fetelor!
trebuie sa fac un tort pt duminica pe care incerc sa-l imbrac in fondant.vreau o reteta de blat care sa fie mai consistent-nu ca cel de pandispan -si bun la gust,pt ca as vrea sa nu-l insiropez.si sa fie cu cacao.ce ma sfatuiti?
I've gt you under my skin
Alynutza spune:
Ortansa poti folosi blatul de la tortul sah postat de mine, doar ca pui in toata cantitatea cacao.
Sau poti face reteta de mai jos, e un aluat delicios, numai ca nu creste foarte tare si mie imi face intotdeauna inevitabil burtica la copt, poate din cauza ciocolatei.
225 gr. ciocolata amaruie
4 oua mijlocii
2 linguri zahar
100 gr. unt
100 gr. faina
1 lingurita praf de copt
Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie, apoi se raceste. Albusele se bat spuma cu 1 lingura de zahar. Untul se freaca cu lingura de zahar ramasa, apoi se adauga pe rānd cele 4 galbenuse, ciocolata topita si racita, faina amestecata cu praful de copt si la urma albusele. Se coace īntr-o forma cu diametrul de aproximativ 23 cm pt. 40-45 de minute sau pana ce o scobitoare infipta in blat iese curata.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
mariussimiuc spune:
Alina unde gasesc reteta prajiturii cu cocos,vanilie si ciocolata?Prajitura ta cea netaiata perfect!
Miha si Robert