recalculare pensie alimentara
Sunt mamica unui baietel de 3 ani si 9 luni. Sunt divortata de tatal lui inca din 2004 cand s-a stabilit ca si pensie alimentara 95 lei, reprezentand 25 % din salariul net pe care-l avea la momentul respectiv. As vrea sa fac cerere la judecatorie pentru recalcularea pensiei alimentare. Am fost la judecatorie si nu am obtinut nici un fel de informatii despre cum trebuie formulata aceasta cerere. Totodata, in urma hotararii judecatoresti, trebuia ca prima pensie s-o plateasca incepand cu luna aprilie, si el a " sarit" peste 4 luni, platind-o abia incepand cu luna august 2004. Ma poate ajuta cineva cum ar trebui sa o formulez in care sa cer, pe langa recalcularea pensiei si plata celor 4 luni restante din 2004?
Sa apelez la un avocat mi-e greu "ca-ti iau si pielea de pe tine", la salariul care-l am, 528 lei brut.
Va multumesc,
Raspunsuri
amar spune:
Draga floaredecolt67 eu sunt avocat si nu o sa-ti iau pielea de pe tine ci o sa-ti dau un sfat prietenesc...
In problema ta lucrurile stau asa... daca ai divortat in anul 2004 in aprilie si s-a stabilit o anumita pensie de intretinere rap la venitul net al sotului de atunci si ai cunostinte ca acel venit s-a marit atunci poti face tu personal o CERERE DE MAJORARE A PENSIEI DE INTRETINERE , unde il chemi in judecata pe fostul sot ca parat iar tu in calitate de reprezentatnta legala a minorului, ca reclamanta , bineinteles cu adresele.. Mentionezi in cuprinsul cererii data de cand v-ati despartit, cu nr. de sentinta , instanta care a eliberat-o,deasemenea mentionezi ca nevoile minorului au crescut, gradinita , alimente, etc., iar cat s-a stabilit atunci in 2004 este insuficient.
Apoi mai scrii si despre cele 4 luni sarite din 2004 pe care le soliciti sa ti le plateasca...
Nu uita sa atasezi copie dupa sentinta de divort definitiva si irevocabila, copie dupa certif de nastere al copilului, eventual daca e la gradi o adeverinta ,oricum ce va mai fi nevoie iti pune instanta in vedere sa depui ..nu se platesc nici un fel de taxe pt astfel de cereri...
Iti doresc mult succes si daca nu ai inteles da-mi de veste..
carmen 25s
didi spune:
Buna! Daca vrei, iti trimit pe mail
modelul de cerere (adica cererea mea).
Vezi ca iti trebuie si 1 sau 2 timbre
fiscale sau judiciare (nu mai stiu), dar
eu am luat si de alea si de alea.
Astept!
didi si cata
floaredecolt67 spune:
Iti multumesc mult de tot amar pentru sfaturi si daca nu te deranjeaza, didi chiar te-as ruga sa-mi trimiti modelul de cerere pe mail. Promit sa va tin la curent cu ce o sa rezolv.
Pupici,
didi spune:
Ti-am trimis mail.Bafta!
Daca mai ai nelamuriri... astept.
Eu tocmai am terminat tura prin tribunal.
Pupici didi si cata
floaredecolt67 spune:
Multumesc mult, mult de tot, didi, tocmai am primit modelul de cerere. Dupa cum spuneam anterior, azi dimineata am facut si eu "o tura" la Judecatoria sect.4 care s-a mutat din str.Stravopoleus in Danielopol, afara cald, curgeau apele pe mine, ca sa spun asa, ajung si eu in sfarsit acolo, ma duc la biroul informatii la care doamna de acolo mi-a spus sec sa consult un avocat, ies pe culoar si ma si abordeaza un avocat care-si ofera serviciile. Imi spune ca ma costa 1 milion o consultatie, de-asta am si spus ca " iau si pielea de pe tine", apoi mai scade un pic ca probabil ca aveam o fata....ajung la birou si-mi vine ideea sa lansez acest subiect in speranta ca mai exista oameni cu suflet. Vad ca nu m-am inselat.
Va multumesc din suflet inca o data pentru promptitudinea cu care m-ati ajutat.
preda_vicky spune:
Amar, am si eu o intrebare, in calculul pensiei alimentare intra salariul cu tot cu sporuri sau fara?
Eu stiu sigur ca ex-ul are peste 1600 RON, dar la procesul de recalculare anul acesta au trimis de la serv. lui hartie ca salariul nu depaseste lunar 1000-1100 RON. Asa ca mi-a marit pensia doar cu 30 RON.
Iar eu, desi sunt divortata din sept. 2005, nu am primit bani decat 5 luni, in rest... ex-ul nu mai suna si nici nu trimite bani. E bine ca nu suna, in ceea ce ne priveste, dar banii sunt f. necesari.
http://community.webshots.com/user/viki39
amar spune:
vicky, sunt destulde frecvente situatiile cand ex-sotul aranjeaza cu cei de la personal sa ii dea adeverinte cu venituri mai mici...dar nu.i bai exista ac de cojocul lor .... ori atunci cand mai introduci o cerere de MAJORARE A PENSIEI DE INTRETINERE , soliciti instantei sa faca adresa direct la locul de munca si atunci aia vor trebui sa raspunda corect...ori daca deja vad ca nu ti-a platit mai mult de 3 luni consecutive...poti face plangere penala direct la Parchetul de pe langa Judecatoria de care apartii pt Abandon de familie, neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere la care a fost obligat...si va fi chemat la audieri, si de obicei de frica unui dosar penal sau mai rau a unei pedepse de obicei incep sa achite...
Deci...fii tare nu te lasa ... mult succes
carmen 25s
amar spune:
ahh n-am raspuns la intrebare intra si sporurile , precum si alte venituri colaterale pe care le obtine, cu conditia sa le poti face dovada cu documente, martori.
carmen 25s
preda_vicky spune:
Amar, multumesc mult pt.raspuns. Ma gandeam eu ca intra si sporurile. Dar se pare ca cei ce la serviciul lui sunt de partea lui. O sa mai fac un proces si asta este, sper ca la urmatorul proces sa obtin sa-mi fie virati banii direct pe card, pt ca altfel nu o sa-i primesc in veci de la el.
http://community.webshots.com/user/viki39
floaredecolt67 spune:
amar, te mai intreb si eu ceva. In cerere trebuie sa atasez in afara de copia dupa certif.de nastere a minorului, de copia dupa sentinta si copii dupa mandatele postale prin s-a platit pensia alimentara din care lipsesc ''cele 4 " aferente lunilor pe care n-a platit sau i se va cere lui sa le aduca?
Trebuie cumva si copie dupa cartea mea de identitate?
Multumesc,