Paralizie Cerebrala (tetrapareza,parapareza, etc)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Adlemi, salivatia este datorata hipotoniei muschilor faciali; nu scapi de ea cu una cu doua. Ii atragi atentia cand il vezi ca uita sa se controleze, dar exista si o serie de exercitii/masaj pentru intarirea muschilor maxilo-faciali; daca perseverezi, copilul nu va mai saliva atat de mult, va vorbi mai bine, va mesteca si va inghiti mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remusbarnea spune:

Adlemi si fetita mea avea aceste probleme dar Ii atrageam atentia permanent.Acum doar cind se concetreaza asupra unei activitati m-ai uita De curind ne-am intors de la Sibiu si logopedul a spus sa Ii dam sa mestece cit mai mult.Ar fi super daca i-am putea invata sa mestece guma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Buna asa e si noua ne-a spus logopedul sa-i dau guma de mestecat o bucata formata din 3-4 buc obisnuite.Nu am reusit cu guma dar am reusit cu alimente mai tari care tre sa le mestece mult si au inceput sa se vada rezultate deja aproape ca nu mai exista la Bogdan acea salivatie necontrolata.
Zetace acte trebuiesc duse pt acele bilete?
Doane ajuta tuturor.Gabi mami de Bogdanel-Andrei(29.10.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Buna ziua! Ma alatur si eu voua si incep cu o intrebare:
am citit in reviste si am vazut la tv ca s-a pus in functiune cea mai mare clinica de recuperare ptr persoane cu handicap din Rom.,pe langa Bucuresti.Stie cineva cum accesez informatii despre ce se face acolo , pentru cine, cum se ajunge sa fii pacient etc.? Poate ne-ar fi si noua de folos, macar e mai aproape decat China...Va multumesc


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Ai idee macar cum se numeste acea clinica?Cat despre China nu as merge cu Bogdan acolo sub nici o forma.Este copilul meu nu cobai pt doctorii din Asia.Am vazut asa zisele rezultate dupa acele operatii, pe anumite persoane care au sperat iar acum regreta.
Regret ca nu sunt lasati medicii nostri sa spuna pe posturile Tv adevarul(D-na prof.Magureanu cand a vrut sa spuna pe acasa tv i-a fost taiat legatura in timp ce incepuse sa lamureasca situatia).
Doamne ajuta tuturor!Gabi mami de Bogdanel-Andrei(29.10.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Este vorba de clinica de recup. psihomotorie Panduri, care e foarte mare, moderna, superdotata dar...de negasit.A fost f mediatizata la deschidere( in prez lui Base)dar nu reusesc nici cum sa intru in contact cu ea.
Ajutati-ma sa-mi duc si eu baietelul acolo(poate ne si intalnim acolo, cu copilasii nostri cu tot).
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina72 spune:

Acea clinica din Panduri nu este gata inca (neuropshiatru fetitei din Buc. ne-a spus), nu se stie nici cand se va deschide si se crede ca va fi o clinica privata.
in legatura cu fetita mea, Daria, sunt f. multe de spus si nu am vrut sa retin atentia f. mult. e nascuta la 33 sapt cu 2,3 kg, a stat 3 sapt. in incubator si apoi, la cererea mea, am venit acasa cu ea unde i-a mers mult mai bine decat in spital. Medicul de fam abia la 9 luni a banuit ca e ceva in neregula cu ea si ne-a trimis la un neuropsihiatru, iar diagnosticul a fost parapareza spastica.Are si pb. oftalmologice( strabism. astigmatism).Am inceput recuperarea la 10 luni si am orbecait f. mult. La 4 ani ,la Mangalia un doctor i-a ciupit putin tendonul ahilian (am citit ceva pe forum in leg cu aceasta interventie pe care ar realiza-o rusii; nu sunt sigura ca e vorba de acelasi lucru; oricum spasticitatea aproape ca i-a disparut). Am operat-o si de strabism, dar rezultatul e doar estetic, nu a reusit sa capete vederea binoculara. Acum are 5ani si 8 luni, mergem la gradinita normala de 2 ori pe sapt., are pshihicul unui copil normal, merge sustinuta de o mana si chiar a inceput sa faca pasi singura ( cand am inceput recuperarea nu se intorcea nici macar de pe o parte pe alta). De asta spuneam ca suntem "multumiti" de recuperarea ei, desi suntem constienti ca mai avem mult de lucru. In Constanta, dupa multe cautari, am ajuns la Centrul Cristina, unde am gasit un kinetoterapeut extraordinar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Buna Florentina faci kineto cu D-na Manu?Gabi mami de Bogdan-Andrei(29.10.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina72 spune:

Da, Dodo, cu Manu facem. Ne-am intalnit cumva pe hol?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Posibil!
Noi nu mai facem kineto ,am facut cu Gabi,dar sunt pe holul acela 4 zile din 5 la logopedie si psihologie intre orele 10,20 pana la 12 inclusiv.pupiciGabi mami de Bogdanel-Andrei(29.10.2002)_

Mergi la inceput