Ce presupune custodia totala si ce nu?
Raspunsuri - Pagina 2
tumpi spune:
Fetele,hotararea de divort,atata timp cat este stampilata si scrieclar pe ea Definitiva si Irevocabila,nu mai poate fi atacata(nu poti face recurs la o hotarare ce e definitiva si irevocabila.desi am intalnit un caz,dar fara castig de cauza).Da poti deschide alt proces,dar atat timp cat sentinta s-a dat nu se mai poate anula,decat pana cand ea devine asa cum spuneam mai devreme Definitiva si Irevocabila.
Dar aici voi vb de copii,drept de vizita,pt asta tb sesizata instanta de judecata,asta daca nu cadeti la invoiala cu tatal copilului.
Referitor la dreptul tatalui privind copilul nu e scris in hotararea de divort,dar se stie ca are aceleasi drepturi ca si tine privin cresteresa si educarea copilului.Divortul se refera (relativ)strict la cele 2 persoane care se separa,si apoi vine copilul.Dar la fel ca si la partaj,asta tine de un alt proces.In hot de divort se spune doar cui ii este incredintat si pensia care tb platita.
Sper ca m-am exprimat destul de coerent,da la ora asta sunt cam obosita.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
amar spune:
o hatarare de divort ramasa definitiva si irevocabila nu se mai poate ataca... in spata o hatarare de divort...
incredintarea copilului nu este ceva batut in cuie...oricand celalalt parinte, caruia nu i-a fost incredintat copilul poate oricand sa ceara instantei printr-o actiune separata de REINCREDINTARE, chiar asa se si numeste,reincredintarea copilui...din urmatoarele motive:1. mama nu are un comportament corespunzator,aici pun , bataie, nesupraveghere etc.
2.nu are venituri suficiente
3.comportament imoral,se intalneste cu diversi barbati in prezenta copilului, etc.consum de alcool
4.sufera de o boala grava molipsitoare etc
si ar mai fi destule..
Apoi tot parintele caruia nu i-a fost incredintat copilul se poate adresa instantei cu o actiune searata de stabilire a unui program de vizitare a minorului in caz ca nu se intelege cu mama...si programul stabilit de instanta in raport de activitatile si timpul de odihna al minorului va trebui respectat de ambii parinti..
Dar peste toate parintii hotarasc impreuna asupra cresterii si educarii minorului precum si asupra tuturor aspectelor iportante din viata lui..
carmen 26s 70% fetita
mari111 spune:
Buna fetelor
Va multumesc pentru raspunsuri....acum vad altfel situatia.....
Concluzia mea este ca cea mai buna solutie este intelegerea amiabila cu tatal copilului......
Pa!